Son Konu

Namazlarımı Yanlış Kılıyormuşum Şimdi Yeniden Kılmalı mıyım?

Profösör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
Tepkime
14
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Hocam ben 16 yaşındayım bu sene namaza başladım 5 vakit namazımı kılıyorum ama önceki kıldığım namazlarımın hepsini eksik kılmışım namazdaki eksikliklerimide daha yeni görüyorum internetten bayanlarda namaz kılınışına baktım ve o zaman fark ettim. Rükuya giderken” Allahu Ekber”demiyordum hemde rükudayken bacaklarımı hafif bükmem gerekirken ben dümdüz yapıyormuşum. Sadece secdeye giderken “Allahu Ekber” diyordum secdeden kalkarken demiyordum. 2. defa secdeye gidip kalkarken ben oturup kalkıyordum yani oturmadan kalkmam gerekirken ben 2.secdemi bitirdikten sonra 3 saniye oturup “Allahu Ekber” diyerek kalkıyodum. Bir de ben bütün fatiha surelerinden önce hep euzu besmele çekiyodum sadece sübhanekeden sonraki fatiha surelerinden önce euzu besmele olması gerekirken ben hepsinde euzu besmele çekiyodum. Yani kısacası hocam önceki kıldığım farz namazlarımın ve kaza namazlarımın hepsini eksik ve yanlış kılmışım daha yeni farkediyorum ne yapmam gerekiyor? Şimdi namaz kılarken ara sıra şaşırıyorum çünkü önceki yanlış kıldığım şekle alışmışım o yüzden zor oluyo sürekli şaşırıp yanlış kılıyorum önceki kıldığım namazların hatalı ve yanlış olmasından dolayı ne yapmalıyım hiçbiri ksbul olmaz mı? Şimdi doğru bir şekilde namazlarımı kılmaya çalışıyorum inşAllah doğru bir şekilde kılmayı alışkanlık haline getiririm.

Hayırlı Günler, Allah ‘a emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Namazlarımı Yanlış Kılıyormuşum Cevap​

Değerli ziyaretçimiz, tabi ki bahsettiğiniz hatalar küçümsenek hatalar değil. Bu hatalar bir an önce düzeltilmelidir. Anladığımız kadarı ile sizde zatan bu konuda çaba sarf ediyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Zira İslam dini ilimle yaşanan bir dindir ve bilginin İslam dininde çok önemli bir yeri vardır.

Geçmişte kıldığınız namazları Mevla’mız kabul eylesin. Geçmişte bahsettiğiniz şekilde kılmış olduğunuz namazları tekrar kılmanız gerekmemektedir. Zira bahsettiğiniz konuların hiç biri namazın tekrarını gerektirecek durumlar değildir. Fakat yanlış anlaşılmasın bir Müslüman bu hatalarının yanlış olduğunu öğrendikten sonra halen ibadetlerine yanlış devam etmesi caiz olmaz. Mevla’mız kılmış olduğunuz ve kılacağınız namazları kabul eylesin.

Üst Alt