Hayatta en nefret ettiğim insanların başında nankor insanlar gelirNankorluğe hayatta katlanamamSizlere nakorlukle ilgili ozlu ve guzel sozleri vermek istiyorum
* Duvar yapıldıktan sonra duvarcı unutulur Cin Atasozu
* En cirkin, en eski ve en cok bilinen nankorluk, cocukların ailelerine karşı gosterdikleri nankorluktur Vauvenargues
* İnsanlar kendilerinden daha yuksek olanların nankorluğunden soz etmeyi severler Samuel Johnson
* İyilik edecek hal ve mevkide olduğumuz muddetce nankorluklerle karşılaşmayız La Rochefoucauld
* Nankor bir evlada sahip olmak, yılan dişinden daha acı verir Shakespeare
* Nankor insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hicbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir Oscar Wilde
* Nankorluk, gururun kızıdır Cervantes
* Nankorluk, kusurların en buyuğudur ve eğer insanlar unutkan olmasalardı, hicbir nankor olmazdı Goethe
* Nankorluk sevginin mezarıdır La Rochefoucauld
* Nankorluk, zayıf insanların işidirKudretli insanlar icinde asla nankor olana rastlamadım Goethe
* Nankor bir evlada sahip olmak, yılan dişinden daha acı verir (Shakespeare)
* Nasıl bir at, uzerindeki zengin koşumların farkına varmazsa, insan da icinde yaşadığı nimetlerin oyle farkına varmaz (Shakespeare)
* İnsanlar kırmızı bir gule doğru koşarken coğu zaman ayaklarının altında ezilen kır ciceklerinden habersizdirler
* İnsanlara kendilerini nankorluğe mecbur edecek kadar buyuk hizmetlerde bulunmayız (Balzac)
* Hicbir nankorluk kalbimizi, yardım etmek icin curumler işlediğimiz insanların nankorluğu kadar yaralamaz (HFielding)
* Kotu insanlar aynı zamanda nankordur de (Cervantes)
* Toprak, nankor bir adamdan daha kotu bir şey yetiştirmez (Ausonius)