Son Konu

Nazım Hikmet Sozleri, Nazım Hikmet guzel sozleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Nazım Hikmet'ten sozler, Nazım Hikmetin sozleri, Nazım Hikmek guzel sozler, Nazım Hikmet ozlu sozler, Nazım Hikmet Ran Ozlu Sozleri

Mesele esir duşmekte değil,teslim olmamakta butun mesele

İnsanların kanatları yok,insanların kanatları yureklerinde (Dort Guvercin şiiri)

En fazla bir yıl surer yirminci asırlarda olum acısı(Karıma Mektup şiiri)

Ben Turk dillinin Şairiyim Hayatımı buna adadım

Yaşamak bir ağac gibi tek ve hur ve bir orman gibi kardeşcesine (Davet Şiiri)

Gercek şair kendi aşkı,kendi mutluluğu ve acısıyla uğraşmazŞiirlerinde halkının nabzı atmalıdır

Gokyuzunu başımın ustunde gormek bana yasak(Bir Cezaevinde Tecritteki Adamın Mektupları şiiri)

İcimde mis kokulu kızıl bir gul gibi duruyor zaman(Vera'ya şiiri)

Tahir olmak da ayıp değil Zuhre olmak da,hatta sevda yuzunden olmek de ayıp değil

Memleketim:Bedreddin,Sinan,Yunus Emre ve Sakarya,kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gulen halkımın eseridir

Memleketimi seviyorum:Cınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattımHicbir şey gidermez ic sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tutunu gibi

Bu gol İznik goludurDurgundurKaranlıktırDerindirBir kuyu suyu gibi icindedir dağların

Yağmur yağıyordu boyunaSozu onlar alıp dediler ona :Daha pazar kurulmadı kurulacakEsen ruzgar durulmadı durulacakBoynu daha vurulmadı vurulacak(Şeyh Bedrettin Destanı'ndan)

Topraktan oğrenip kitapsız bilendirHoca Nasreddin gibi ağlayan,Bayburtlu Zihni gibi gulendirFerhad'dırKerem'dirVe Keloğlan'dır(Turk Koylusu şiirinden)

Benim idealimdeki rejim olsa, ben de seni astırırdım Sonra da darağacının altına oturup hungur hungur ağlardım!

66 santimetre karede guluyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amiraliAmerika, butcemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon liraAmerikan emperyalizminin yarı somurgesiyiz,dedi Hikmet(Vatan Haini Şiiri)

Nazım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hala

Ve gayrisi mesela benim on sene yatmam Lafı guzaftır

Pamuk gibiydi bembeyazdı ekmek

Yeni meydanlar acılmış uzaktaki şehrimde

Şimdi on yaşına bastıBen iceri duştuğum sene ana rahmine duşen cocuklar

Ben iceri duştuğumden beri guneşin etrafında on kere dondu Dunya

Boğazlanan bir cocuğun kanı gibi aktı zamanSonra resmen kapandı O fasıl,Şimdi ucuncuden bahsediyor,Amerikan doları fakat gun ışıdı herşeye rağmen

Kararmasın yeter ki;Sol memenin altındaki cevahir!

Giderayak işlerim var bitirilecek,giderayak

Serce gibisin kardeşim

Bir senfoni vardı kulağımda calınan,bitti artık hepsi

Ve aynı ihtirasla tekrar ediyorum yineOnlar ki; toprakta karınca,su da balık, havada kuş kadar cokturlarKorkak,cesur,cahil ve cocukturlar

Şair başarılı olmak icin,yapıtlarında maddi yaşamı aydınlatmak zorundadır

Gercek yaşamdan kacan ve onunla bağıntısız konuları işleyen kimse,saman gibi anlamsızca yanmaya yargılıdır

İki şey var ancak olumle unutulur,anamızın yuzuyle şehrimizin yuzu (Saman Sarısı şiiri)

Nabzını boşlukta sayan bir gece(Kacırılan Kız Kardeşler şiiri)

Ya olu yıldızlara gotureceğiz hayatı,ya da olum inecek yeryuzune

Duşmana inat birgun daha fazla yaşayacaksın

Arkadaşlık ağaca benzer,kurudu mu bir daha yeşermez3 Haziran 2007

Sen yanmasan,ben yanmasam,biz yanmasak nasıl cıkar karanlıklar aydınlığa?(Hava Kurşun Gibi Ağır şiirinden)

Üst Alt