Son Konu

Necibuddin Mutevekkil Kimdir Kısaca

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Necibuddin Mutevekkil Kısaca Hayatı

Hindistan'ın buyuk velilerinden Feriduddini ŞekerGenc hazretlerinin kardeşi ve halifesi idi Şeyh Nizamuddin Evliya buyuruyor ki; Şeyh Feriduddin'in huzUruna kavuşmadan once bir gun Şeyh Necibuddin'in huzUrundaydım Kalktım ve; Bir Fatiha ile İhlas okuyun ki, ben buranın kadısı olayımdedim Şeyh Necibuddin gozlerini yumdu Sesimi duymadığını zannettim Tekrar aynı cumleyi soyledim Bu defa tebessum etti ve; Sen kadı olma, başka şey olbuyurduDaha sonra Nizamuddin Evliya, Feriduddin Şeker Genc'in talebesi ve zamanın en buyuk evliyasından oldu

Cok sıkıntılar ve riyazetler cekti Zahir ve batın ilimlerinde mutehassıs oldu Yetmiş sene insanları irşad etmek, doğru yolu gostermekle meşgUl oldu Cok sıkıntı cekmesine rağmen, tam bir tevekkul sahibiydi Yetmiş sene şehirde durdu Hicbir yerden maaş cinsinden bir şey almadı Halbuki coluk cocuğu vardı Sanki hayatla bağı yoktu Bugun hangi gun, bu ay hangi ay, bu para kac liradır bilmezdi On ucuncu asrın son yarısında Dehli'de vefat etti Hace Kutbuddin Bahtiyar Kaki'nin makamına giden yol uzerinde defnedildi

Üst Alt