B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 28 Eki 2023 #1 Necip Fazıl Kısakurek Guzel Sozleri Necip Fazıl Kısakurek Sozleri Armut deyip gecmeyin, onun ilk hecesi coğu kişide yoktur! Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir Anladım işi; Sanat ALLAH ı aramakmış, marifet bu, gerisi yalnız celik comakmış ALLAH de ve sus! Başka hicbir şey soylemeye değmez Arı bal yapar, fakat balı izah edemez Ağlayabilmek icin ille yılanlı kuyuya duşmek mi lazım? Asıl Dunyanın en korkunc bir yılanlı kuyu olduğunu anlamak yetmez mi? Bir kalbim var ki benim, sevdiğinden burkulur Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur Beni kimsecikler okşamaz madem Op beni alnımdan, sen op seccadem Bir namazım, bir duam, bir de eski seccadem Hepsi hepsi bu kadar, işte benim sermayem Bu gidişle utanmaktan utanan bir nesil gelecek Bir hadiseyi duşunebilmek icin filozof olmaktan başka care gormemek, duşunme hakkından vazgecmek değil midir? Ben, haritada deniz gormuş boğulmuş Dokuz koyun sahibi dokuz koyden kovulmuş Bir hoşcakala sığdırdı beni, yere goğe sığdıramadığım Bu hayatı fazla ciddiye almayın, nasıl olsa icinden sağ cıkamayacaksınız Ben gecmişimi durdum, buktum ve kaldırıp cope attım, bu copleri ise ancak; kediler ve kopekler karıştırır Biz; Ayakları şişene kadar namaz kılan Peygamberin, gozleri şişene kadar uyuyan ummetiyiz Benim gecmişim bir copluktur, copluğu ancak kediler ve kopekler karıştırır Bir tohumda; govdesi, dalları, yaprakları ve meyvesiyle butun bir ağac gizlidir Ben Turkiyeyi yerin ustundeki 35 milyon olunun degil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım Biz hohlaya hohlaya buz dağlarını erittik; şimdi ortalık camurdan gecilmiyor Dağı tanıyan, nasıl tanımaz ucurumu? Madem ki yukseliş var, iniş olmaz olur mu? Allahım, Bizi hem af, hem adam et Allah dostu odur ki nefsine tek pay bicmez Kırk yıl bir ekşi ayran ozler de onu icmez Akıldan buyuk nimet, zekadan da ağır yuk tanımıyorum Allah, Izdırabını cektirmediği şeyin, nimetini vermez
Necip Fazıl Kısakurek Guzel Sozleri Necip Fazıl Kısakurek Sozleri Armut deyip gecmeyin, onun ilk hecesi coğu kişide yoktur! Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir Anladım işi; Sanat ALLAH ı aramakmış, marifet bu, gerisi yalnız celik comakmış ALLAH de ve sus! Başka hicbir şey soylemeye değmez Arı bal yapar, fakat balı izah edemez Ağlayabilmek icin ille yılanlı kuyuya duşmek mi lazım? Asıl Dunyanın en korkunc bir yılanlı kuyu olduğunu anlamak yetmez mi? Bir kalbim var ki benim, sevdiğinden burkulur Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur Beni kimsecikler okşamaz madem Op beni alnımdan, sen op seccadem Bir namazım, bir duam, bir de eski seccadem Hepsi hepsi bu kadar, işte benim sermayem Bu gidişle utanmaktan utanan bir nesil gelecek Bir hadiseyi duşunebilmek icin filozof olmaktan başka care gormemek, duşunme hakkından vazgecmek değil midir? Ben, haritada deniz gormuş boğulmuş Dokuz koyun sahibi dokuz koyden kovulmuş Bir hoşcakala sığdırdı beni, yere goğe sığdıramadığım Bu hayatı fazla ciddiye almayın, nasıl olsa icinden sağ cıkamayacaksınız Ben gecmişimi durdum, buktum ve kaldırıp cope attım, bu copleri ise ancak; kediler ve kopekler karıştırır Biz; Ayakları şişene kadar namaz kılan Peygamberin, gozleri şişene kadar uyuyan ummetiyiz Benim gecmişim bir copluktur, copluğu ancak kediler ve kopekler karıştırır Bir tohumda; govdesi, dalları, yaprakları ve meyvesiyle butun bir ağac gizlidir Ben Turkiyeyi yerin ustundeki 35 milyon olunun degil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım Biz hohlaya hohlaya buz dağlarını erittik; şimdi ortalık camurdan gecilmiyor Dağı tanıyan, nasıl tanımaz ucurumu? Madem ki yukseliş var, iniş olmaz olur mu? Allahım, Bizi hem af, hem adam et Allah dostu odur ki nefsine tek pay bicmez Kırk yıl bir ekşi ayran ozler de onu icmez Akıldan buyuk nimet, zekadan da ağır yuk tanımıyorum Allah, Izdırabını cektirmediği şeyin, nimetini vermez