B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 30 Haz 2024 #1 Necip Fazıl Kısakurek Ozlu Sozleri Yumruk, kafaya tabi olmak zorundadır Oyle bir devim ki ben hakikatte pireyim Bir delik gosterinde utancımdan gireyim İnsanın sevdiğini kaybetmesi, dişini kaybetmesi kadar ilginctir Acısını o an yaşar, yokluğunu omur boyu Şu geceni durdursam, cekip de eteğinden Soruversem: Haberin var mı oleceğinden? Armut deyip gecmeyin, onun ilk hecesi coğu kişide yoktur! Goğe cıkanlar vardı zikirden kanatlarla Şimdi de cıkanlar var betonarme katlarla Omrun ilk yarısı; ikinci yarısını beklemekle, ikinci yarısı da; İlk yarısının hasretiyle gecer Seni aramam icin beni uzağa attın Alemi benim, beni kendin icin yarattın! Fikir besler, siyaset oldurur Siyaset, fikrin kendisi değil; posasıdır Tohum ek, vermezse toprak utansın İmanın ticaretini yapanda, iman arama! Dunya guzel olsaydı, doğarken ağlamazdık Yaşarken temiz kalsaydık olunce yıkanmazdık Akıldan buyuk nimet, zekadan da ağır yuk tanımıyorum Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır
Necip Fazıl Kısakurek Ozlu Sozleri Yumruk, kafaya tabi olmak zorundadır Oyle bir devim ki ben hakikatte pireyim Bir delik gosterinde utancımdan gireyim İnsanın sevdiğini kaybetmesi, dişini kaybetmesi kadar ilginctir Acısını o an yaşar, yokluğunu omur boyu Şu geceni durdursam, cekip de eteğinden Soruversem: Haberin var mı oleceğinden? Armut deyip gecmeyin, onun ilk hecesi coğu kişide yoktur! Goğe cıkanlar vardı zikirden kanatlarla Şimdi de cıkanlar var betonarme katlarla Omrun ilk yarısı; ikinci yarısını beklemekle, ikinci yarısı da; İlk yarısının hasretiyle gecer Seni aramam icin beni uzağa attın Alemi benim, beni kendin icin yarattın! Fikir besler, siyaset oldurur Siyaset, fikrin kendisi değil; posasıdır Tohum ek, vermezse toprak utansın İmanın ticaretini yapanda, iman arama! Dunya guzel olsaydı, doğarken ağlamazdık Yaşarken temiz kalsaydık olunce yıkanmazdık Akıldan buyuk nimet, zekadan da ağır yuk tanımıyorum Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır