Son Konu

Neden Bir E-ticaret Altyapısı Kullanmalısınız?

dragons

Yeni Üye
Katılım
15 Ocak 2023
Mesajlar
1,004
Tepkime
0
Puanları
16
Yaş
69
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Basitçe söylemek gerekirse, yerinde bir e-ticaret altyapınız yoksa çevrimiçi rekabet etmeniz imkansızdır. E-ticaret altyapısı, ister B2B ister B2C olsun, çevrimiçi perakende organizasyonlarının belkemiğidir. İyi bir e-ticaret altyapısı, işletmenizin müşterileriniz ve çalışanlarınızla nasıl etkileşime girdiğini kolaylaştırmaya da yardımcı olabilir.

E-ticaret altyapısı temel olarak bir işletmenin hem ön hem de arka uçta karmaşık işlevleri gerçekleştirmesine olanak tanıyan bir yazılım uygulamasıdır. Bunlara CRM, envanter yönetimi, mobil ticaret, web tasarımı ve daha fazlası dahildir.

Özel e-ticaret çözümlerinin ortaya çıkmasından önce, işletmelerin kendi BT ve geliştirme ekipleriyle kendi altyapılarını kurum içinde oluşturmaları gerekiyordu. Bu yorucu ve maliyetli bir süreçti. Şirket içinde geliştirilen çözümler genellikle ölçeklenebilir değildi ve şirket tarafından kullanılan diğer yazılım çözümleriyle entegre edilemedi. Ancak artık ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullanabileceğiniz “ücretsiz” açık kaynak platformları var.

E-ticaret Altyapı Bileşenleri Nelerdir?

E-ticaret altyapısı; donanım, yazılım, ağlar vb. her özelliği tanımlar. E-ticaret bileşenlerinin nasıl çalıştığını bilmek, e-ticaret platformunuzu daha verimli hale getirmenize yardımcı olabilir.

  1. Donanım

Donanım, bir ağa bağlanmanıza ve dış dünyaya erişmenize olanak tanır. Verilerinizi kaydetmenize, geri yüklemenize ve kullanmanıza olanak tanır. Önemli donanım bileşenleri şunlardır:

Cihazlar

Bilgisayarlar, hub’lar, yönlendiriciler, veri merkezleri vb.

Sunucular

Sunucu, diğer programların ihtiyaç duyduğu işlevselliği sağlar. Çeşitli amaçlarla kullanılabilen bir bilgisayar programı veya cihazıdır.

  1. Yazılım

Yazılım bileşenleri, iş ve hizmet sağlayıcıları tahmin etmek için sistem yönetimi ve analitik araçları gibi hizmetleri içerir.

Yönetim hizmetleri

Bir e-ticaret işini yürütmek, içerik, veritabanları ve kaynaklar gibi çeşitli hizmetleri yönetmeyi içerir. Kurumsal kaynak planlaması, içerik yönetimi ve veri merkezleri, kurumsal üretkenlik kaynaklarınızı yönetmenize yardımcı olan yazılım hizmetleridir.

Analitik

E-ticaret her geçen gün büyürken rekabet de kızışıyor. Bu nedenle, kapasiteyi analiz etmek önemlidir. Bu, sistem performansını artıracaktır. Web analizi ve metin analizi araçları, e-ticaret sitenizin davranışını tahmin etmenize yardımcı olabilir.

Middleware

Bileşenler; İletişim protokolleri, tahsisli sunucular veya bunların tüm kombinasyonları için veri erişimi olabilir.

API bir uygulama programı arayüzü, yazılım uygulamaları oluşturmak için bir protokol veya araçtır. Yazılım bileşenlerinin nasıl etkileşime gireceğini belirtir.

Ağlar, İnternet üzerinden kullanıcılar, süreçler, uygulamalar, hizmetler ve harici ağlar arasında iletişim yolları ve hizmetler sağlar.

İnternet bağlantısı

Farklı cihazlar ve süreçler arasında bağlantılar kurun.

Güvenlik duvarları

Güvenlik duvarları, ağınızı harici saldırganlardan korur. İzin verilen trafik türünü belirlemenize olanak tanıyan bir güvenlik katmanı eklenir.

Güvenlik hizmetleri

Bazı durumlarda, güvenlik duvarı bilgisayar korsanlarından korunmayabilir. Bu nedenle, bir güvenlik hizmeti vardır.

Yük dengeleyici

Web yada tatbik sunucularınızdaki genel yükü dağıtmak için yük dengeleyicileri kullanılır. Ayrıca yapılacak görevin türüne bakılırsa talebi dağıtır.

DNS

DNS, web sitesinin sistemini adlandırır. Alan adının İnternet Protokolü adresini arayın.

E-ticaret Altyapısı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken Kriterler Nelerdir?

E-ticaret iş stratejiniz için doğru altyapıyı seçmek, işinizi verimli bir şekilde yürütmenize ve gelirinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle bir e-ticaret altyapısı seçerken aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir:

  1. Esneklik

E-ticaret ortamı tüm kullanıcılar için yönetilebilir olmalıdır. Ölçeklenebilir bir unsur olarak, tüm değişikliklere hızlı bir şekilde yanıt verebilmeli ve yeni teknolojilere ve özelliklere adapte olabilmeliyiz.

  1. Kullanılabilirlik

Kullanım kolaylığı, bir e-ticaret platformu hizmetini seçmede önemli bir faktördür. Bu, hizmetlerden birinin arızalanması durumunda verimli performansın sağlanmasında büyük bir yardımcıdır.

  1. Ölçeklenebilirlik

E-ticaret, yeni teknolojilerin ve hizmetlerin düzenli olarak eklenmesiyle hızla büyüyor. Bu nedenle, ek hizmetler sırasında çökmeyen bir ortama ihtiyacınız var. Altyapı; Teknoloji, personel, yoğun trafik vb. ölçeklenebilir olmalıdır. Ayrıca sistem performansını düşürmez.

  1. Güvenlik

E-ticaret; bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar ve güvenlik saldırıları dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan savunmasız. Altyapınızın, güvenlik duvarlarının e-ticaret mağazanızı ağ saldırılarından ve diğer ücretli güvenlik hizmetlerinden korumasına izin vermesi gerekir.

  1. Etkili planlama ve yönetim

Bir e-ticaret işletmecisi olarak, e-ticaret altyapınızı planlamanın ve geliştirmenin önemini göz ardı etmek, uzun vadede işletmeniz için büyük bir hatadır. Bu nedenle, iş ihtiyaçlarınıza ve önceliklerinize dayalı bir altyapıya ihtiyacınız var. E-ticaret altyapısının yönetilmesi zordur, ancak iyi tanımlanmış planlama ve yönetim, riski azaltabilir ve çalışma süresini artırabilir.

  1. Bütçe

E-ticaret web sitenizi oluşturmak ve barındırmak için birçok altyapı hizmet sağlayıcısına ödeme yapabilirsiniz. E-ticaret hizmet sağlayıcıları rekabetçi paketler sunar, ancak bunların gerçekten uygun maliyetli olup olmadığını belirlemek için ne elde ettiğinizi anlamanız gerekir.

Daha fazla ödeme yapmak size her vakit en iyi deneyimi sağlamaz. Bununla birlikte, en ucuz seçeneği kura çekmek çoğu zaman başka maliyetlerle gelir. Farklı sağlayıcılardan değişik hizmetler kullanmak çoğu zaman en pahalı yoldur.

E-ticaret altyapınıza karar vermeden önce aşağıdaki bütçe kararlarını alın:

Web tasarımı

Programlama ve işlevsellik

Güvenlik

Aylık barındırma

Bakım

Lisanslama

Özel uygulama oluşturma

En İyi E-ticaret Altyapıları Hangileridir?

  1. Magento

Magento, BT veya geliştirme ekiplerine yoğun yatırım yapan markalar tarafından tercih edilen açık kaynaklı bir kurum içi çözümdür.

  1. OpenCart

OpenCart, açık kaynaklı bir çevrimiçi mağaza yöneticisidir. Bu platform, satıcıların birden fazla mağaza ve ödeme seçeneği oluşturmasına, farklı ürün seçeneklerini ve özelliklerini yönetmesine ve sınırsız ürün eklemesine olanak tanır.

  1. Wix

Wix, basit web sitesi kurulumu ve sürükle ve bırak arayüzü ile tanınır. Wix, öncelikle girişimciler ve diğer küçük işletme sahipleri tarafından kullanılmaktadır. Bu platform, web sitesi çalışmalarında yaratıcı özgürlük arayan hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için popüler bir çözümdür.

  1. Shopify

Shopify, halka aleni bir SaaS e-tecim platformu sağlayıcısıdır. Başlangıç mağazaları ve yığın sayısı 100`den azca olan markalar içinde popülerdirler. Shopify`ın ek olarak Shopify Plus isimli bir kurumsal çözümü vardır.

  1. 3dcart

3dcart başka bir SaaS e-ticaret platformudur. API gerekmez.

  1. WooCommerce

WooCommerce, WordPress markalı içeriğe ek olarak alışveriş sepeti çözümleri sunan açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Öncelikle başlangıç mağazaları, e-ticarete başlamaya çalışan blogcular ve WordPress ortamlarından tam olarak yararlanan markalar tarafından kullanılır.

  1. BigCommerce

BigCommerce, açık bir SaaS platform sağlayıcısıdır ve esnek API’lere dayalı büyüyen bir e-ticaret altyapısı sağlayıcısı olarak tanınır.

Platform, yerleşik özelliklere ve SEO kontrolüne sahip küçük bir işletme başlangıç planı sunar.
 
Üst Alt