Son Konu

Neden Bu Hale Geldik?

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Niçin Bu Işık Halkası Geldik? BİLGE'den Geçen günlerde bir hoca arkadaşım hışımla içeri girdi öretmenler odasına Çok bitap ve sinirliydi Tekrar ne oldu acaba dedik 8 derslik öğrencilerinden biri hoca arkadaşımıza senli hitap ediyormuş O da oğlum 8 sınıftasın artık, öğretmenlerle siz'li konuşulması gerektiğini biliyorsun demiş Bizim öğrenciden cevap: Siz mi diyeyim? Niye? Sen kaç kişisin oysa? Ve bunu laubali, alay edercesine bir tavırla söylemiş Bu miniminnacık bir örnekleme sadece Buraya yüzlerce anektod yazabiliriz doğrusu Ara Sıra saatlerce ayakta kalıp, tebeşir tozu içinde bağıra çağıra ders anlatmaya çalışırken öğrencilerin yaptığı bazı haddini aşan hareketler bütün şevki, isteği, inancı bitiriyor bir anda O Kadar şiddet fakat artık birşeyler Ders mi anlatayım, derslik mı susturayım, terbiyesizlikleri mi cezalandırayım Yoksa görmezden gelip dinleyenlerle mi devam edeyim Lakin bu sefer öteki öğrencilerin gözünde nasıl bir koşul oluşuyor? Ne oldu bu öğrencilere Niçin bu hale geldiler? Birazcık sinirlenip bağırsan, elini kaldırsan ona şikayet ederim, buna şikayet ederim, hadi sıkıysa yapvari tehditler Bir Zamanlar böyle miydi? Öğretmene böyle cevaplar tahsis etmek nerede Eskiden veli de saygı duyardı öğretmene, öğrenciler de Hemen hiçbiri böylece değil Terbiyesiz bir öğrenci aralıksız arkadaşları rahatsız ediyor derste, en sonunda arkadaşımız bağırıyor bu erkek öğrenciye Ertesi gün velisi okulda öğretmene çıkışıyor, üstüne gidiyor hanımefendi öğretmenin sen benim oğluma nasıl bağırırsındiye Biliyoruz oysa öğrencimiz ailede dayak yiyor, kardeşi söylüyor bunu Ama oğlunun yaptığı terbiyesizliği asla kabul etmiyor Benim oğlum yapmaz Kendisi döverken, bağırana kızıyor, hem de öğretmenine Ara Sıra anne babalar evde iki çocukla başa çıkamıyorlar diyor arkadaşım Biz 600 taneyle uğraşıyoruz her gün, ayrıca de arasında içki, sigara, ilaç kullananları; kendisini mahalle kabadayısı zanndenleri ile Disiplin cezası artık etkisini yitirdi Hoca otoritesi etkisini yitirdi Canice yok, neymiş insancıl eğitimmiş Hiçbir yaptırımım değil Not korkusu değil, nasıl olsa geçerim öğretmenim sen canını sıkmadiyebiliyor öğrencilerimiz Öğretmenim ben bugüne kadar hiç 2 almadım İngilizce'den, hep 40'ın altında aldım, ama 3 yıldır hiç kalmadım ha ha hadiyor Bu öğrencileri motive etmek pek şiddet ancak Yapmadığımız (özür diliyorum sözcük grubu için) maymunluk kalmıyor şayet ilgilenmeyenler de ilgilenirler diye Bir öğretmen arkadaşımız derste sürekli konuşarak onun ders anlatmasını engelleyen öğrencilere yavrum niçin yapıyorsunuz bunu, ne var dinleseniz, öğrenseniz birşeyler?diye sormuş Öğrenci grubundan yanıt: Dersanede öğreniyoruz burada lüzum yok Ve başka bir sorun daha Çocuklar dersanelere o kadar kaptırmış durumdalar fakat okulu asla takmıyorlar Hepsi dersanede 7 sınıflar da böylece Bilmiyorum Bu sene ilave dersim yok, ek derse girmeye mecalim yok Görevlendirme tekliflerini muhakkak kabul etmiyorum Kendi okulum bana yetiyor Eşime işimi hiç yansıtmak istememe rağmen ne değin yıprandığımı ayrım ediyor, üzülüyor Verilen onca emeğin sonunda gidişatı görmek insanı kahrediyor Nereye değin böyle gideceğiz Niçin geldik buralara İnatla uğraşıyorum şimdi Gidebildiğim yere dek Bilge ​  

Üst Alt