.Net Uzantısı ne demek?
.net = İngilizcede ağ uzantısı anlamına gelen "network" kelimesinden kısaltılmıştır.
Net uzantısı ne için kullanılır?
net: Servis sağlayıcılar ve servis sunucuları tarafından kullanılıyor. gov: Hükümet kurumları tarafından kullanılıyor. edu: Education kelimesinin baş harflerinden oluşturulmuş olan bu uzantı, eğitim kuruluşları tarafından kullanılıyor.
Net uzantısı hangi kurumlara aittir?
.net : Network. Ağ ve örgütlenme anlamında kullanılmaktadır.
Alan adı nedir örnek?
Alan adı, bir Web sitesinin İnternet'teki adı ve adresidir. Bu adres olmadan bir İnternet kullanıcısı Web sitesine sadece IP adresiyle ulaşabilir. Örneğin şu anda gezmekte olduğunuz sitenin alan adı wikipedia.org tur.
Net uzantısı güvenilir mi?
".biz" ve ".info" gibi alan adları. Bu siteler genelde güvenilir olmaz. ".com" ve ".net" sitelerinin, kendiliğinden güvensiz olmasa da en kolay edinilen alan adı uzantıları olduğunu da unutma. Hâl böyle olunca, bu siteler ".edu" (eğitim kuruluşu) veya ".gov" (hükûmet) uzantılı bir site kadar güvenli olmaz.
.Net site nedir?
net uzantısı nedir ? “network” kelimesinin üç harfini alan bu sitelerde network Türkçe anlamı ile ağ , şebeke kelimesine karşılık gelmektedir. Teknoloji ile uğraşan siteleri bir araya toplamak için oluşturulmuş bir alan ismi olsa'da bir kısıtlama olmadığı için com uzantısı gibi herkes kullanabilmektedir.
Net uzantılı siteler güvenilir mı?
".biz" ve ".info" gibi alan adları. Bu siteler genelde güvenilir olmaz. ".com" ve ".net" sitelerinin, kendiliğinden güvensiz olmasa da en kolay edinilen alan adı uzantıları olduğunu da unutma. Hâl böyle olunca, bu siteler ".edu" (eğitim kuruluşu) veya ".gov" (hükûmet) uzantılı bir site kadar güvenli olmaz.