bilgisayarci
Yeni Üye
Yayın akışı devi Netflix bir müddettir reklamlı bir paket sunmayı planlıyordu. Bu yıl parola paylaşımı üzere sebeplerle çok fazla abone ve para kaybeden platform bu sebeple reklamlı platform için kolları sıvamıştı.
Gelir kaynağında önemli kayıplara uğraması sebebiyle ziyadesiyle eleman çıkartan platform akabinde reklamlı paket sunarak gelirindeki dengesizliği düzeltmeyi planlıyor.
Netflix Reklamlı paketini açıkladı! Kimler bu paketi kullanacak?
Reklam kararı hakkında konuşan Netflix eş CEO'su Sarandos, mevzuyla ait birtakım açıklamalarda bulundu. CEO, “Netflix benim için çok kıymetli ve reklam olmasını umursamıyorum’ diyen büyük bir müşteri kısmını masadan kaldırmıştık. Bir reklam katmanı ekliyoruz; Bugün bildiğiniz üzere Netflix'te reklam göstermiyoruz. 'Daha düşük bir fiyat istiyorum ve reklamları izleyeceğim' diyen şahıslar için bir reklam paketi ekliyoruz" tabirlerini kullandı.
Dolayısıyla herkes mi reklam izleyecek yoksa bunun için başka bir paket mi olacak üzere sorular da ortadan kalkmış oldu. Çünkü Netflix'i değerli bulan ve parola paylaşımı ile bu sorunu çözen birçok kişi için de bir seçenek gerekiyordu. Platform artık parola paylaşımı üzere aksiyonlara de engellemeye getirmeyi düşünüyor. Bu sebeple daha ucuz bir Netflix isteyenler için reklamlı paket seçeneği sunulacak. Yeni Netflix paketinin ne vakit kullanılacağı şimdi bilinmiyor. Münasebetiyle ülkemiz için de ne vakit bu paketin geleceği belirli değil.