T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 23 Kas 2023 #1 Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı tahin 1 tatlı kaşığı sirke 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı çekilmiş ceviz, fındık karışımı 5 su bardağı un Şerbeti için; 2,5 su bardağı su 2,5 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı pekmez Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayınca içine pekmezi ekleyip altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın. Hamur için tüm malzemeyi yoğurup tepsiye yayın. ( ben alüminyum 25×35 cm tepside yaptım) Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 1,5 saate yakın pişirin. ( kızardığında alabilirsiniz ). Sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün. 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Servis sırasında kaymak tahin kullanabilirsiniz. Afiyet olsun Nevzine Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı tahin 1 tatlı kaşığı sirke 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı çekilmiş ceviz, fındık karışımı 5 su bardağı un Şerbeti için; 2,5 su bardağı su 2,5 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı pekmez Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayınca içine pekmezi ekleyip altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın. Hamur için tüm malzemeyi yoğurup tepsiye yayın. ( ben alüminyum 25×35 cm tepside yaptım) Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 1,5 saate yakın pişirin. ( kızardığında alabilirsiniz ). Sıcak tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün. 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Servis sırasında kaymak tahin kullanabilirsiniz. Afiyet olsun Nevzine Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı