NLP Uzmanı nerede çalışır?
Online ve telefon müşteri hizmetleri, satış ve pazarlama departmanları ve şikâyet yönetimi alanlarında da NLP her geçen gün daha yoğun kullanım alanı bulmakta.
NLP uzmanı nasıl olunur?
NLP alanında uzmanlaşabilmek için belli bir bölümden mezun olunması koşulu yoktur. Bu nedenle NLP uzmanı olmak, kişinin akademik eğitim geçmişi hakkında bilgi vermez ve uzmanlığını hangi alanda uyguluyor olduğunu yani mesleğini tanımlamaz. NLP uzmanınız bir hekim, öğretmen veya mühendis olabilir…
NLP nin amacı nedir?
AMAÇ : NLP(Neuro Linguistic Programming),düşünme, dil ve davranış süreçlerini inceleyerek, kişilerin belirledikleri hedeflere ulaşmak için bu süreçleri en etkin nasıl kullanabileceğini öğreten bir çalışma alanıdır.
NLP kimlere uygulanır?
NLP, birçok alanda uygulanan bir yöntemdir. Özellikle eğitimde, iş dünyasında, kişisel gelişimde ve terapide tercih edilir. Eğitimde NLP teknikleri kullanıldığında öğrenme hızlanır, öğrenilen bilgiler kalıcı hale gelir. İş dünyasında kullanıldığında bilgi aktarımı ve deneyim kolaylaşır.
NLP hangi alanlarda kullanılır?
Yönetim, satış, pazarlama konusunda ikna kalıpları, Bilinçaltı satış, ikna ve prezantasyon teknikleri, Coaching.
NLP eğitimini kimler verebilir?
· İnsan kaynakları uzmanları ve çalışanları, · Profesyonel koçlar, · NLP uygulamasını meslek olarak gerçekleştirmek isteyen kişiler de Nlp eğitimini alabilecek kişiler arasında yer almaktadır.
NLP eğitimini kimler alabilir?
· Aile ve ebeveyn koçları, · İnsan kaynakları uzmanları ve çalışanları, · Profesyonel koçlar, · NLP uygulamasını meslek olarak gerçekleştirmek isteyen kişiler de Nlp eğitimini alabilecek kişiler arasında yer almaktadır.
Kişisel gelişim uzmanlığı hangi bölümü?
Kişisel Gelişim Uzmanı Olmak Üniversitede bu alana yönelmeye karar verenler için eğitim fakültelerinde yer alan psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünü ya da birçok üniversitede olan psikoloji bölümünü tercih etmenizi önerebiliriz.