1 çay kaşığı pul biber (Maydanoz ile karıştırılacak)
Nohut Dürüm Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Nohutları geceden ıslattım, ıslanırken birkaç sefer suyunu değiştirdim.
Bir gece ıslattığım nohutu su ile düdüklüde 5 dakika haşladım, nohutun gazını aldım.
Nohutları süzdüm tekrar düdüklüye aktardım.
Fotoğraftaki üzere nohutun üzerini geçecek kadar su ekledim, tavuk kemiğini ve tuzu ekledim kapağını kapattım.
Ocağa aldığım düdüklüden fıslama sesi geldikten sonra ocağın altını kıstım.
Düdüklünün düğmesini indirdim, 35 dakika haşladım.Benim eklediğim su ölçüsü tam kâfi geldi, süzmeme gerek kalmadı.
Salatası için bütün gereçleri hazırladım, soğanı sumak ile karıştırdım.
Tavada yağ ile pul biberi, toz biberi kızdırdım.Nohutları tavaya aktardım, 3-4 dakika düzgünce karıştırdım, karıştırırken nohutların ezilmesi gerekiyor, düzgün haşlanırsa karıştırırken esasen eziliyor.
Lavaşın üzerine nohutu, salata gereçlerini ekledim, dürüm biçimini verdim.Deneyeceklere afiyet olsun
Not: Nohutun çok âlâ haşlanması gerekiyor, nohuta parmağınızla dokununca kolay kolay ezilmesi gerekiyor.Nohutun haşlanma mühleti ve su ölçüsü nohutun cinsine nazaran değişebilir.Ben bu tanımımda hazır lavaş kullandım, el imali lavaş daha lezzetli oluyor, lavaşınızı kendiniz yapmak isterseniz linkten dürümlük lavaş tanımıma ulaşabilirsiniz.Denediğiniz tanımların fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın (Dürümlük Lavaş)