morfeus
Yeni Üye
Bebeğinize kavuşmaya günler, tahminen de saatler kala göreceğiniz işaretlerle doğumun yaklaşıp yaklaşmadığını anlayabilirsiniz. Doğum vaktinin yaklaştığı son üç ayda ortaya çıkan yalancı sancılar ile gerçek doğum sancıları ortasındaki farklarını sizler için mercek altına aldık. Doğum sancısı neye emsal? Doğum belirtileri neler? Doğumun yaklaştığını gösteren işaretler
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
Anne ve baba adaylarının bebeklerinin olacağını öğrendiği birinci andaki hissiyatını tanım etmek hiçbir vakit mümkün değildir. Her iki taraf içinde hayli duygusal ve kuvvetli bir periyot olan hamilelikte, hormon değişimlerinden ötürü anne adayı gün içerisinde farklı hissiyata bürünebilir. Bir anda nedensiz bir formda memnun olurlarken, bilinmeyen bir sebepten ötürü buhrana girip ıstırap içerisinde olabilirler. Ruhsal farklılıkların haricinde bedensel olarak yaşayacakları belirtilerde birinci aylardan sonra sancı görülmeye başlanır.
9 aylık bir bekleyişten sonra beklenen günün çatmış olma ihtimaline karşılık gelen sancıların doğacak olan bebeğin habercisi mi olup olmayacağını yoksa yalancı sancı denen durumun işareti mi olduğunu anlamak gerekir.
Hamileliğin son devirlerine yanlışsız rahimde meydana gelen Braxton Hicks kasılmaları, anne adaylarını doğuma hazırlayan bir aksiyondur. Halk ortasında yalancı doğum sancıları olarak da nitelendirilebilen bu sistemsiz kasılmalar hamilelikteki 24. haftadan itibaren yavaş yavaş kendini göstermeye başlayacaktır.
Daha öncesinde doğum yapan bir anne adayına daha erken ve şiddetli başlayan bu çeşit kasılmalar kimi vakit bebeklerde erken doğum kuşkusunu akla getirebilir. Olağan doğum ile birebir belirtileri taşıyan erken doğum belirtilerinde görülen kasılmalar, Braxton Hicks kasılmaları ile birden fazla vakit karıştırılmaktadır.
YALANCI SANCI İLE GERÇEK SANCI ORTASINDAKİ FARKLAR
Anne adayına bir anda gelen sancılar yalancıdır. Evre aşama olarak gelen sancılar ise gerçektir.
Şiddeti giderek artmayan sancılar yalancıdır. Başlangıçta hafif olup gitgide artan sancılar ise gerçektir.
Gebe bayanın konum değiştirmesi ve hareket etmesiyle düzelebilen sancı yalancıdır. Ne yapılırsa yapılsın dinmek bilmeyen sancılar ise gerçektir.
Görülen sancısının rastgele bir müddeti olmayan yalancıdır. Ancak 30- 60 sn. ortasında görülen sancılar gerçektir.
Rahimde yumuşama ve açılma olmuyorsa yalancı, oluyorsa da gerçektir.
Bebekler kaçıncı haftada doğar?
ERKEN DOĞUM OLMAMASI İÇİN ALINABİLECEK TEDBİRLER:
DOĞUM SANCISI KAÇINCI HAFTADA BAŞLAR?
Doğum sancısı nasıl anlaşılır
Her anne adayında birebir olmamakla birlikte görülen sancı sızlamaları başkalarından farklıdır. Günlük hayat içerisinde görülebilen bel ve sırt ağrılarından bariz olarak fark edilebilecek sancının hangi tarafta hissedildiği değerli bir ayrıntıdır. Sancının üst karın bölgesinde görülmesi daha hafif iken alt karında görülen sancılar daha şiddetli ve ağrılıdır.
Tabibin hesaplamalarına nazaran belirlenen tarihten yaklaşık 4 hafta evvel gelmeye başlayan doğum sancıları ile bebek yavaştan aşağı inmeye başlar. Rahimde kasılmaların olması 10-15 dakikalık mühletlerle gerçekleşmesi ile doğumun yaklaştığı ön görülebilir.
DOĞUM SANCISI NEYE EMSAL? ADET SANCISIYLA EMSAL Mİ?
Her ay başında bayanlarda görülen adet kanamasının birinci günleri epeyce şiddetli ağrı ve kramplarla geçmesi doğum anında görülen sancıyla benzetilmektedir. Her ikisi de rahimde gerçekleşen bir durum olduğundan ötürü her ne kadar benzetilseler de bazıları bu durumu desteklerken bazıları doğum kasılmalarının apayrı bir durum olduğu öne sürülüyor.
OLAĞAN DOĞUM BELİRTİLERİ! DOĞUMUN YAKLAŞTIĞINI ANLAMAK İÇİN...
Doğum sancısı belirtileri
Nişan gelmesi; Vajinadan kanlı bir sıvının gelmesi olarak tanımlanan nişan gelmesi, doğumun birinci evrelerinde görülen bir olaydır. Doğum gerçekleşmeden 2 yahut 3 gün evvel beliren nişan kanaması; sistemli ağrıların görülmesi yahut suyun gelmesi ile netleşir.
Suyun gelmesi; Bebeğin içinde bulunduğu su kesesinin yırtılarak hasar görmesi ile suyun boşalmasının gerçekleştiği durum en yaygın doğum belirtilerinden biridir. Çoklukla akıntı ile karıştırılsa da ikisini ayırt etmek son derece kıymetlidir.
Şiddetli kasılmalar; 5 dakikada bir şiddetle görülen rahim kasılmaları doğumun yaklaştığının belirtileri olabilir.