Son Konu

Oğlumu Çok özledim

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Oğlumu Fazla özledim 'Oğlumun kokusu burnumda tütüyor' gelincik sertoğlu VATAN ŞEHİTLERİ Binlerce şehidin binlerce gazinin ve 15 yıldır gözü yaşlı Türkiye'nin öyküsü VI Osman SERTOĞLU Emine Yumuşak Başlı, askerde ant töreninden bir gece önce oğluna sarılarak uyuduğunu söylüyor Acilen ise oğlunun kokusunu dinlemek için hergün şehitliğe ziyarete gidiyor Henüz 20 yaşındaydı Hayatın zorluklarını tatmamış, körpecik beyniyle vatanı için hizmet vermek uğruna koşa koşa gitmişti askere En fazla da annesinden öbür kalmak zorlama gelmişti Mehmet'e Annesinin kokusunu özlüyor ama vatana hizmeti daha Ön plana çıkarıp kimseye birşey demiyordu Elbet bu hasret bitecek ve annesinin kokusuna her yerde kavuşacaktı Fakat 1995'in 19 Mayıs'ında alçak bir pusuya düşüp şehit oldu Gerisinde oğluna duyamamış acılı bir anne ve gözyaşları hiç dinmeyen bir aile bıraktı HERGÜN ÖLÜYORUM 59 yaşındaki Emine Uysal Oğlumun hasretine bundan böyle dayanacak gücüm kalmadı Her gün onu özlüyorum her gün onu koklamak için mezarının başına gidiyorumdiyor Oğluyla en son konuşmalarını şöyle anlatıyor şehit annesi Emine Uysal: Ant töreninden daha sonra gelip burada 10 gün kaldı, izni bitti ve abileri onu havaalanına götürdüler Diyarbakır'a gitti Çocuğumla tam iki ay konuşamadım Sadece gittiği gün, Diyarbakır'a vardığım ve oradan, MardinMidyat'a gideceğini söyledi En son Ramazan Bayramından sonradan görüştük O da, havaalanına inerken bizi aradığı süre görüşmüştük Ondan sonra, ne mektubunu, ne de bir telefonunu alabildik Oğlum askerliği baştan başa bize mektup atmadı Çünkü mektup atmayı sevmezdiYemin törenindeki konuşmalar ise geleceğin habercileri gibi Emine Yumuşak Başlı'nun hafızasından hiç silinmemiş Oğlu Mehmet'le geçirdiği o unutulmaz dakikaları anlatırken gözyaşlarını yakalamak en baskı meslek Emine Başlıca için BİRBİRİMİZE DOYAMADIK Oğlumun yemin törenine, Isparta'ya gittim Üç arkadaşıyla birlikte parkta oturuyordukOğlumla birlikte o gün otelde kaldık Oğlum bilhassa banyosu olan oteli tercih etti Ben de o gün oğlumu yıkayıp, eşofmanlarını giydirdim Oğlum da, anne ya, ben seninle uzanmak istiyorum Yataklarımızı birleştirdim, dedi Ben de sabaha kadar oğlumla yatıp oğluma doydum, iznin son gününde, parkta otururken oğlum bana dönüp, anne beni seviyor musun, dedi Sevmez olur muyum sen benim herşeyimsin, dedim Anne keşke gelmeseydin dedi Ben de oğluma, senin için dağlan delip ne olursa olsun gelirdim, dedim Oğlum inşallah seni, Şehit Annesi yapacağım dedikten sonradan, arkadaşı oğlumun ağzına vurdu, neden o kadar konuşuyorsun diye Arkadaşları, teyze söyleyene bakma, söyletene bak, dediler Oğlum benden ayrıldığı için fazla ağladı Benden ayrılmayı hiç sevmiyordu Demin fazla körpeydi Bana çok düşkündü Askere giderken, kız kardeşimin oğluna demiş ki, annem üzülecek diye, helallik almaya cesaret edemedim Eve bu vesileyle anneme söyle bana hakkını helal etsin demiş BABASIZ BÜYÜDÜ Şehit oğlumun sevdiği bir kız vardı Askerden önce evlenmeyi düşünüyordu Ben her defasında oğlum, askerden önce evlenme Çünkü asker karısı fazla acılı olur Sürekli seni düşünür Dar olmaz Bu yüzden askere gitgel istediğin kızı getir, evlendireceğim, diyordumOğlundan bahsederken gözlerinin içi parıl parıl olan Emine Ana 5 yaşında yetim kaldığını söylüyor Yani onun keza annesi ayrıca de babası olmuş Bakın oğlu nasıl birisiymiş Emine Ana'nın: Oğlum mükemmel bir insandı Beş yaşında yetim kaldı Babası vefat etti Eğitim hayatını, ortaokula dek devam ettirdi Çalışmayı fazla seven, saygılı, dürüst ve dobra bir adamdı Bir boyu vardı ki, yanıma geldiği süre benim boyumu kat kat geçerdi Sarışın, küçük gözlü ve ailesine sahip çıkan birisiydi, ileriyi düşünerek hayata daha bir ümit verici bakıyordu Bu yüzden çalışır, aylığını aldığı gibi hepsini, bana verirdiVE ACI HABER Emine Anayı kahreden haber 1995 Mayıs'ının 19'unda kazanç Genç Mehmet hain bir pusuda şehit olmuştur Anne Emine Uysal ve kardeşleri acı içinde yıkılırlar O Kadar fakat oğullarının cesedini bile zorlama tanımışlardır 19061995'te, ŞırnakKayabaşı Mevkiinde, operasyon çatışma başlıyor Operasyonda oğlumun arkadaşı yaralanıyor Oğlum, arkadaşının yanında tutmak üzereyken, dağların arasından atılan hain bir bombayla, PKK'lılar oğlumu vuruyorlar Oğlum o dakikada canını teslim ediyor Biz oğlumun cesedini görmedik Çünkü cesedi tanınmayacak bir ülkü gelmiş ve paramparça olmuştu Yalnızca bizi hastaneye götürdüler O da, abisi kardeşimin cesedini tanıyalım dedi Oğlumun ayağında bir göze çarpan vardı Orada oğlumun ayağına bakıp, işlenmiş oğlumuz bu dedik Oğlumun cesedini gördüğümüzde, dünyalar başımıza yıkıldı Her gün şehitlikteyim Birgün olsun oğlunu acele ile ve ağlamadan geçirmeyen Emine Asıl şehitlikte oğlunu ziyaret ediyor her zaman oğlumun yatmış olduğu, Edirnekapı Şehitliğine gidiyorum Oğlum öldüğünden beri, ben hatırlamıyorum, bir cuma günü gelmiş de, mezarlığa gitmemişim Her cuma emin şehitliğe giderim bir kere ayağım kırılmıştı ama oğlumu görmem gerekiyordu Oğluma, beni bekle geleceğim, dedim Özel bir taksi çağırdım ve oğlumu ayağım kırık olmasına karşın gidip gördüm Çünkü onlar devamlı yanlarına gidilmelerini istiyorlar Şehitlikte iki oğlum yatıyor başlangıçta öbür oğluma gidiyor, sonra da şehit oğlumu ziyaret ediyorum Diğer oğlum, hastaydı, ilaç içti ve yeniden uyanamadıAbdullah Öcalan'ın idam edilmesini istediğini bildiren Emine Belli Başlı İdamını istedik olmadı Yargılayıp İmralı Adası'na koydular Derhal bir bey gibi adada yaşamına devam ediyor Şayet de, Öcalan çıkıp her tarafta eski hayatına dönecek, belki de sefasını sürecek Fakat böyle bir yaşam tarzıyla çocuklarımızın ahı, bebek katilinde kalmayacak Hapiste kaldığı hergün, öldürmüş olduğu bir şehidin acısını, azabını hissedecektir Yani ölene kadar acı içinde kalacaktır Bunları yaptığı için Allah onu hiçbir şekilde affetmeyecektirdiyor Şehit Asker Bilgileri AdıSoyadı: Mehmet Uslu Doğum Tarihi: 31011975 Ölüm Tarihi: 19Ü61995 Doğum Yeri: Tekirdağ id Babalar gününde vurdular beni Bir Güneydoğu şehidi konuşuyor bu pazar Babalar günü babacığım, babalar günü Bir görseydin o kanlı düğünü, bir görseydin Bir alçak kurşunla vuruldum Şemdinli'de ama Babalar günü bu pazar Bir çiçek getiremedim sana babacığım, Bir çiçek getiremedim, Hakkari Dağlarından Ama, bir gelincik oldum al al Silahıma, koğuşuma, mangama ve kaytan bıyıklı komutanıma, Hoşçakal! Diyemeden Ay yıldızlı bayrağıma, sarılı tabutumla, İşte ben geldim babacığım, sil o gözyaşlarını, Şehit babasısın sen bundan böyle, ağıt! Giden gelmiyordiyen o halk türküsünün, takılıp ardına, Ellerinden öpmeye geldim babacığım, Ellerinden öpmeye geldim  

Üst Alt