iltasyazilim
Yeni Üye
Oğlumun Diş Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*Aldığı kadar un
*Tarçın
*Bal ve su (yapıştırmak için)
Üzeri için:
*Şeker hamuru (ben beyaz ve mavi kullandım)
*Şekil için: Diş kalıbı
Oğlumun Diş Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz
*Ardından önce margarini ekleyip yoğuruyoruz sonra pudra şekeri ile tarçını da ekliyoruz
*Son olarak alabildiği kadar un koyup güzel bir hamur yoğuruyoruz
*Hamurdan parçalar alıp streç film arasında merdane ile açıyoruz
*Diş kalıbıyla şekil verdikten sonra yağlı* kağıt serili tepsiye dizip üzerini kürdanla deliyoruz ve 15 önceden ısıtılmış 180 derece de pişiriyoruz
*Kurabiyeler soğuduğunda beyaz şeker hamurunu yağılı kağıt arasında açıp diş kalıbıyla şekil veriyoruz
*Kurabiyeleri balı su sürüp üzerine şekil verdiğimiz şeker hamurlarını yapıştırıyoruz ve dilediğimiz şekilde süsleyebiliriz
*Ben oğlumun diş buğdayı için kurabiye sepeti de yaptım bunun içinde kurabiyeleri fırına koymadan çöp şişe takıp pişirdim
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*Aldığı kadar un
*Tarçın
*Bal ve su (yapıştırmak için)
Üzeri için:
*Şeker hamuru (ben beyaz ve mavi kullandım)
*Şekil için: Diş kalıbı
Oğlumun Diş Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz
*Ardından önce margarini ekleyip yoğuruyoruz sonra pudra şekeri ile tarçını da ekliyoruz
*Son olarak alabildiği kadar un koyup güzel bir hamur yoğuruyoruz
*Hamurdan parçalar alıp streç film arasında merdane ile açıyoruz
*Diş kalıbıyla şekil verdikten sonra yağlı* kağıt serili tepsiye dizip üzerini kürdanla deliyoruz ve 15 önceden ısıtılmış 180 derece de pişiriyoruz
*Kurabiyeler soğuduğunda beyaz şeker hamurunu yağılı kağıt arasında açıp diş kalıbıyla şekil veriyoruz
*Kurabiyeleri balı su sürüp üzerine şekil verdiğimiz şeker hamurlarını yapıştırıyoruz ve dilediğimiz şekilde süsleyebiliriz
*Ben oğlumun diş buğdayı için kurabiye sepeti de yaptım bunun içinde kurabiyeleri fırına koymadan çöp şişe takıp pişirdim