Son Konu

Öğrencilere Burs Veren Kurumlar

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Türkiyede Burs Veren Kurumlar

Hayırseverlerin kurduğu kurumlar, birtakım maddesel imkânsızlıklardan nedeniyle eğitimde zorluklar yaşamış öğrencilerin ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermeye çalışıyorlar İşte öğrencilerin yükünü hafifleten kurumlar;

Eymür Kültür Vakfı : Vakıf 130 ODTÜ ’lü öğrenciye yılda 10 ay 120 lira burs ödemesi yapıyor Vakıf bunun dışında özel başarı bursları veriyor Burs başvuruları Kasım ayında alınıyor ve değerlendirmeler yapılıyor Bu değerlendirmeler sonucu belirlenen öğrencilere burs bağlanıyor Vakfın bir öteki kolu olan İstanbul Mezunları Derneği ise 400 öğrenciye 10 aylık 120 lira burs ödemesi yapıyor Burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye vakfın sitesi olan Eymir Kültür Vakfı adresinden ulaşabilirsiniz

Vehbi Koç Vakfı : Vakıf, Türkiye ’de yılda 8000 öğrenciye burs veriyor Aylık üniversite öğrencisine 290 lira burs ödemesi yaparken, iş lisesi öğrencisine ise 116 lira burs ödemesi yapıyor Burslar, başvuran adaylar aralarında bedensel ihtiyaç sıralamasına göre ve yapılacak bir takım mülakatlardan daha sonra belirlenen öğrencilere veriliyor Bu mülakatlardan daha sonra asil ve yedekler diye iki birim oluşturuluyor Eğer fakat asilden burs almayan olursa yedeklerde olan öğrencilere veriliyor Burslarla ilgili detaylı bilgiye vakfın sitesi olan Vehbi Koç vakfı internet adresinden ulaşabilirsiniz

TEV : Türkiye Eğitim Vakfı, 8500 kişiye yurt içinde burs verirken yurt dıştan ise 80 kişiye burs veriyor Üniversite öğrencisine üniversite öğrencisine 290 TL ödeme yapılırken, lise öğrencisine ise aylık 120 TL burs ödemesi yapılıyor Üstün başarı bursu ise özel olarak seçilen 52 kişiye aylık 900 TL olarak ödeniyor Üstün başarı bursu ilk 5000 kişiye 3 aşamalı testlerden geçirildikten sonra veriliyor Burs başvuruları ise Haziran ve Eylül ayları aralarında değerlendiriliyor Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye tevorgtr adresinden ulaşabilirsiniz

Anadolu Vakfı : Anadolu Grubu'na bağlı olan Vakıf, 800 öğrenciye 9 aylık 125 TL burs ödemesi yapıyor Maddesel imkanı olmadığını ispatlayan belge, anne ve babası olmayan öğrenciler, mülakatlara girip burs almayı adalet kazanıyorlar Sadece Devlet üniversitelerinde okuyanlara burs veriliyor Vakfın verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye anadolugroupcomtr adresinden ulaşabilirsiniz

Hacı Ömer Sabancı Vakfı : Sabancı Grubu bünyesinde 1974 yılında kurulan Vakıf, kurulduğu yıldan bu yandan 33 bin öğrenciye burs veriyor Vakıf her ay 1300 öğrenciye 260 TL burs ödemesi yapıyor Burs müracaatları 15 Eylül ile 15 Ekim tarihleri arasında değerlendiriliyor Burs verilecek öğrenciler mülakatlar sonucu belirleniyor

Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve bedensel desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, karşılıksız ve öğrenciye bir zorunlu hizmet veya geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor Burslar, EkimHaziran aralarında 9 ay boyunca öğrencinin banka hesabına havale ediliyor Sabancı Vakfı 2010 ders yılından başlayarak uygulamaya koyduğu Sabancı VakfıVista Bursu ile burs programına her sene 380 yeni öğrenci ekliyor Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye SABANCI VAKFI adresinden ulaşılabilir

ÇYDD : Modern Yaşamı Destekleme Derneği olarak faaliyet gösteren dernek

2010 Öğretim döneminde şu ana değin 23207 öğrenciye burs bağlanmış
Dernek üniversite öğrencilerine ayda 125 TL burs ödemesi yaparken, İlköğretim lise öğrencileri ise ayda 40 TL burs veriyor Dernek, sadece devlet okullarında okuyan ilköğretim ve lise öğrencilerine burs veriyor Devlet Üniversitelerinin 1 öğretiminde okuyan üniversite öğrencileri burs almaya hak kazanıyor Dernek, hesaplı olarak burs ihtiyacını belgelendirebilen öğrencilere burs veriyor Burs başvuruları yılda 1 kez yalnızca Eylül ayında kabul ediliyor Derneğin verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adresinden ulaşabilirsiniz

Elginkan Vakfı : Elinkan Topluluğu tarafından kurulan vakıf, birincil 2005 yılında üniversite öğrencilerine karşın burs programını başlatmıştır Vakıf, burs programı ile İTÜ, ODTÜ, EGE, İÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinde lisans düzeyinde öğrenim gören başarılı ve maddesel imkanları eksik öğrencilere karşılıksız burs vererek eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyor Vakıf, 2010 öğretim yılında toplam 75 öğrenciye, 320 TL aylık almak üzere 12 ay süreyle burs veriyor Burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye Elginkan Vakfı
adresinden ulaşabilirsiniz

TED : Türkiye Eğitim Derneği, şu başlıca kadar toplam 604 öğrenciye burs veriyor Derneğin burs uygulaması başarılı ve fiziki imkanları beceriksiz öğrencilerin öğrenimlerine TED okullarında devam etmelerine karşın Tam Eğitim Bursu almaya adalet şampiyon öğrenciler, varsa bölgelerindeki TED okullarında gündüzlü olarak, yahut pansiyonlu TED okullarında yatılı olarak okutuluyor Öğrencinin cep harçlığı, servis, yemek , kitapkırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri dernek göre karşılanıyor TED okullarından Tam Eğitim Bursu ile mezun olan öğrencilerin üniversite boyunca da bursları devam ediyor

TED burslarına uygulamak için; TC vatandaşı olmak, 5, 6, 7, 8, 9 sınıflara devam ediyor elde etmek,
öğrencinin en son aldığı karne anekdot ortalamasının 85 100 aralarında olması, gelir durumu itibariyle maddi desteğe elbette gereklilik duyması, başka kurum veya kuruluşlardan burs, vergi, kredi vb yardım almıyor olması gerekiyor Burs başvurusu yapan öğrenciler önce yazılmış sınava giriyorlar Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler mülakata alınıp, görüşme sonucu seçilip burs almaya yargı kazanıyor Burs sınavı 10 Nisan 2010 tarihinde yapılacak Başvurular ise 4 Ocak 2010 tarihinde başladı ve 5 Mart 2010 tarihinde sona erecek TED bursu ile ilgili detaylı bilgiye tedbursalari adresinden ulaşabilirsiniz

Tefken Vakfı : Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfi, her sene Türkiye'de öğrenim görebilen ve fiziksel desteğe gereklilik duyan 180 başarılı lise, üniversite ve lisansüstü öğrencisine karşılıksız eğitim bursu veriyor Tekfen bursları, sınavla girilen okulların öğrencilerine, imtihan sonuçları ve galibiyet ortalamalarına tarafından veriliyor Tekfen bursları ile ilgili bütün işlemler, 2004 yılından bu yandan büsbütün internet üzerinden yapılabiliyorBurslar lise öğrencilerine 150 TL, Üniversitelere 330 TL, Master yapan öğrencilere 330 TL aylık olarak veriliyorTekfen bursu ile ilgili detaylı bilgiye Tekfen Vakfı adresinden ulaşabilirsiniz

Mehmet Zorlu Vakfı : Vakfın esas faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir Galibiyet ve gereksinim kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, EkimHaziran ayları aralarında toplam 9 ay süreyle burs alıyorlar Vakıf, 2008 eğitim döneminde 1060 öğrenciye burs veriyor Üniversite burs başvuruları ilgili üniversitelerin burs ofislerinden yapılıyor Vakfın verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye Mehmet Zorlu Vakfı adersinden ulaşabilirsiniz

Hüsnü Özyeğin Vakfı : 1990 yılından bu yanlamasına yaklaşık 10000 öğrenciye burs veren Vakıf, 2000 ’in üzerinde üniversite öğrencisinin eğitimine de takviye olmuş 2008 – eğitim yılında ise 636 üniversite öğrencisine destek veriyor Burs başvuruları 15 Eylül15 Ekim tarihleri arasında yapılırken, burs ödemeleri 9 ay süreyle – Ekim ve Haziran ayları arasında yapılıyor Ekim ayında burs ile birlikte 1 defaya kasıtlı olarak kitap yardımında yer alan Vakıf, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında burs ödemesi yapmıyor Vakfın 2008 eğitimöğretim yılında aylık 240 YTL ve aylık 190 YTL olarak iki bambaşka burs miktarı bulunuyor Vakfın burslarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye Hüsnü Özyeğin Vakfı adresinden ulaşabilirsiniz

ALEV : Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı, eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her sene karşılıksız burslar veriyor Vakıf belirli üniversite ve bölümlerde okuyan öğrencilere burs veriyor Vakıf öğrencilerine aylık 2010 öğretim dönemi için 190 TL burs veriyor Hem Endüstri Iş Liselerinin ve Teknik Liselerin belli bölümlerinde öğrenim gören 25 öğrenciye aylık 85 TL burs ödemesi yapıyor Vakffın verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye Alarko Şirketler Topluluğu adresinden ulaşabilirsiniz

Akkanat Eğitim ve Sıhhat Vakfı : Akkanat Holding bünyesinde kurulan ve bu güne değin 4000'in üstünde üniversite öğrencisine karşılıksız burs karşılayan Vakıf, her yıl yaklaşık 500 öğrenciyi desteklemeyi sürdürüyor ve burs verdiği öğrencilerin başarılarını da yakından takip ediyor Vakfın verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye AKKANAT HOLDING adresinden ulaşbilirsiniz

Kibar Eğitim Ve Sosyal Destek Vakfı : Ilk, orta, yüksek ve lisans üstü eğitim düzeylerinde okuyan, araştırma ve çözümleme yapan yetenekli, fiziki olanaktan mahrum çocuklara ve gençlere, burs veriyor Vakıf toplamda 60 öğrenciye burs veriyor Üniversite öğrencilerine 12 aylık 85 TL burs verirken, İlköğretim öğrencilerine 75 TL burs veriyorBurs başvuruları Eylül ayında yaplıyor Vakfın verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye Nazik Eğitim Ve Sosyal Destek Vakfı adresinden ulaşabilirsiniz

İstanbul Ticaret Odası Bursu : Oda göre 1952 yılından bu yanlamasına her sene büyüyen sayıda karşılıksız burs veriliyor Bugüne değin burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 16000 ’in üstünde

Yükseköğrenim (lisans) Bursları : ÖSYM kadar %100 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerinin muhakkak fakültelerinde %100 şehit bursu ile eğitim ve öğrenim gören öğrencilere verilir Başvurular 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri aralarında alınıyor

Yüksek Lisans Bursları : Odanın çalışma alanında bulunan devlet üniversitelerinin belirlenmiş bölümlerinde okuyan öğrencilere veriliyor Başvurular 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında alınıyor

Doktora Bursu : Türkiye içinde ya da Yurtdışında öğrenim veren yükseköğretim kurumlarında doktora yapan öğrencilere veriliyorLisans ve Yükseklisans tamamlama genel anekdot ortalamasının 4 üzerinden 3 ya da 100 üzerinden minimum 75 olması gerekiyor 1 ekim 26 kasım tarihleri arasında başvurular alınıyor Vakfın verdiği burslarla ilgili ayrıntılı bilgiye ito orgtr adresinden ulaşabilirsiniz

TÜBİTAK : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Vakfı, Türkiye ’nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini müsabaka, burs ve eğitim programları aracılığı ile rehberlik etmek ve cesaretlendirmek, bilim insanlarına destek tahsis etmek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmak için etkinlik gösteriyor

Üniversite Lisans Burs Programı : Program dahilinde; yılı ÖSS sonucunda yapılan sıralamada, sayısal ağırlıklı puan türünde, emin bölümlerde ve emin galibiyet sıralamasına giren 263 öğrenciye, Milletlerarası Bilim Olimpiyatları takımlarında bulunan 14 öğrenciye, Uluslararası Proje Yarışması ’nda dereceye giren 2 birey de dahil elde etmek üzere toplam 279 öğrenciye lisans bursu veriliyor Bursiyerlere aylık 500 TL burs bağlanıyor Başvurular Eylül ayında değerlendiriliyor

Yurt İçi Yüksek Lisans ve Yurt İçi Doktora Burs Programı :

Program zarfında; üniversitelerin muhakkak bölümlerinde lisansüstü incelemeler yapan üstün başarılı öğrencilere burs veriliyor sonu itibarıyla bursiyerliği devamlı 2953 Yurt İçi Yüksek Lisans ve 1988 Yurt İçi Doktora bursiyeri olmak üzere toplam 4941 lisansüstü bursiyer bulunuyor Olağan bursiyerlik başvuruları 1521 Ekim tarihleri aralarında tek dönem halinde; aracısız bursiyerlik başvuruları ise 4 17 Mart 30 Eylül14 Ekim iki dönem halinde ebidebtubitakgovtr adresinden online olarak alınıyor

Burs Miktarı : Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu ’ndan başka burs, kredi, ödenti, maaş, ticari kazanç vb ahenkli geliri olmayanlar için 1250TLay, diğer bir burs veya desteği olanlar için 300TLaylık olarak veriliyor

Yurt Dışı Doktora Burs Programı :

Program kapsamında; üniversite mezunlarının yurt haricen doktora yapmalarına desteklemek üzere, emin bölümde okuyan öğrencilere burs veriliyor
yılı içerisinde program kapsamındaki bursiyer sayısı 110 ’nu bulmuş Başvurular 4 Ocak31 Mart tarihleri aralarında bidebtubitakgovtr üzerinden online olarak alınacaktır

Aylık yaşam gideri, öğrenim harçları ve sağlık sigortası da dâhil almak üzere toplam burs miktarı en çok 35000 ABD Dolar Aylık hayat gideri en çok (1500 ABD Doları) üçer aylık dönemler halinde ödeniyor Gidişdönüş yol giderleri TÜBİTAK kadar karşılanıyor

Yurt Dışı Araştırma Burs Programı;

Programa yılı içinde 235 aday başvurmuş ve 142 adaya yardım verilmiştir yılı içerisinde program kapsamındaki bursiyer sayısı 487 ’dir Başvurular ebidebtubitakgovtr üzerinden online olarak alınacaktır 1 dönemin son tatbik tarihi 26 Şubat ve 2 dönemin son uygulama tarihi 24 Eylül ’dür Aylık burs miktarı Avrupa ülkeleri için azami 1400 Avro, öteki ülkeler için en fazla 1500 Amerikan doları olup, araştırmanın yapılacağı yöredeki yaşam giderleri göz önünde bulundurularak saptanır

Son Derslik Lisans Öğrencileri İçin Yurt İçi Lisansüstü Programı :

2006 yılında ilk kez uygulamaya konulan bu program dahilinde, üniversitelerin emin alanlarında lisans öğrenimlerinin son sınıfında olup da mezun olacakları yılı takip eden eğitim döneminde bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans ya da lisans sonrası doktora programına başlayacak öğrencilere burs veriliyor Başvurular 1925 Mart tarihleri aralarında ebidebtubitakgovtr üzerinden online olarak alınıyor

Aylık burs miktarı, bu programdan alınan burstan diğer burs, kredi, vergi, ücret, ticari gelir vb uyumlu geliri olmayan yüksek lisans öğrencileri için 1250 TLay, olanlar için 300 TLay ’dır Doktora öğrencileri için bu miktarlar 1500 TLay ve 400 TLay ’dır Doktora bursiyerlerine ayrıca yılda iki kere (Mart ve Temmuz burslarıyla birlikte) 400 TL ek yardım veriliyor *

Üst Alt