OĞRENDİM
Hayatın bana birşeyler oğrettiğini ve bunları yazmam gerektiğini oğrendim Mesela;
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi oğrendim
Yapabileceğin tek şey sevilebilecek biri olmakGerisi onlara kalmış…
İnsanları ne kadar duşunursen duşun,Onların seni o kadar duşunmediklerini oğrendim
Ve insanlar seni ne kadar severse sevsin gunu geldiklerinde isminden bile nefret edebildiklerini oğrendim
Guven elde edebilmek icin yılların gerektiğini,Ama yoketmek icin saniyelerin yettiğini oğrendm
Onemli olanın hayatındaki eşyaların değil,Hayattaki kişilerin olduğunu oğrendim
İnsanın ancak 15 dakika cekici olabildiğini,Ondan sonra alışıldığını oğrendm Guzelliğin tek başına beş para etmediğini ise zamanla oğrendik…
İnsanlar icin olayların değil,onların onemli olduklarını oğrendim
İnsanların değişebildiğini oğrendim
Herkesin hakkettiği gibi yaşadığını oğrendim
Her ne kadar ince kesersen kes,Kestiğinin her zaman iki yuzu olacağını oğrendm
*# İnsanların bircoğunun hep kaybetmek icin yaşadıklarını oğrendim
Sevdiğin kişilere sevgi dolu sozler soylemen gerektiğini,Cunku belki bu onları son goruşun olabileceğini oğrendm
Her ne kadar o cok duşunsen de,Yine de gidebileceğini oğrendim
Her ne kadar o seni cok duşunse de, Yine de gidebileceğini oğrendim
Ve Her ne kadar onu cok duşunsende zamanı geldiğinde seninde gidebileceğini oğrendim
Ve gittiğim yeni yerlere eskiden bazı şeyleri goturmemeyi oğrendim
Dosta tevazu etmeyi, gurur yapmamayı oğrendim
İnsanların kendilerini ak kaşık saymak icin kara yalanlar soyleyip, bu yalanlara kendilerini bile inandırabildiklerini oğrendim
İnsanların haklı durumdayken kendi sozleri yuzunden haksız duruma duşebildiklerini oğrendim
Yılların değilde, acıların bizi buyuttuğunu oğrendim
Hep cocuk kalmak isterken kazayla nasılda buyuduğumu oğrendim
Ne kadar buyusemde icimdeki cocuk heyecanının hep bi şekilde kaldığını oğrendim
Cocukları ise cooook sevdiğimi oğrendim
Oğrendiğim bazı şeylerin yanlış olsada beni ben yapan şeyler olduğunu oğrendim
İnsanların seni hep hesapsız sevdiğini,Ama bunu nasıl gostereceklerini bilemediklerini oğrendim
Sinirlendiğimde gercekten buna değse bile asla acımasız olmamam gerektiğini oğrendim
Gercek dostluğun ve gercek aşkın arada uzak mesafeler olsa bile buyuduğunu oğrendm
İnsanların şartlanmalar ile aşık olabildiğini ve aslında şartlanmalar ile aşık olunamayacağını oğrendim
Hayatta zamanın ne manaya geldiğini dedemden oğrendim(omur bir ikindi vakti kadar bile yokmuş… )
Sigaranın ve Alkolun benden aynı zamanda şuandaki ve gelecekteki ailemdende uzak olması gerektiğini oğrendim(komşularım sağolsunlar)
Restleşmelerin ve gururun kurbanı olmuş tatlı aşkların ve dostlukların nasıl ziyan olduğunu oğrendim
“Eğer o gun oyle olmasaydı bugun belki… ve “Keşke… sozlerini kendimden ve bir cok insandan duydum; insanların pişman olabildiklerini ama bunu coğu kez itiraf edemediklerini oğrendim
Eğer pişmansam bunu cekinmeden dile getirmeyi ve insanlardan eğer gerekiyorsa ne olursa olsun icin ozur dilemem gerektiğini oğrendim
Gercek aşkı bulursam kaybetmemem gerektiğini ikinci bir şansı olmamış insanlardan oğrendim
Sozlere değil de hareketlere ve gozlere inanmayı oğrendim
Birisinin seni istediğin gibi sevmemesi,Onun seni tum benliğiyle sevmediği anlamına gelmediğini oğrendm
En mutlu olduğum anların sevdiklerimi mutlu edebildiğim anlar olduğunu oğrendim
Bir arkadaşın ne kadar iyi olursa olsun seni uzeceğini Ve senin yine de onu affetmen gerektiğini oğrendm
Kalbin ne kadar kırılmış olursa olsun,Dunyanın senin acılarından dolayı durmayacağını oğrendim
Ve kalbin en kadar darbe gorsede en asil intikamın Affetmek olduğunu oğrendim(ama bu kadar asil olmayı daha oğrenemedim )
İki kişinin tartışmasının, birbirlerini sevmedikleri anlamına gelmediğini oğrendim
Ve tartışmadıkları zamanda sevdikleri anlamına gelmediğini
İki kişinin tamamen aynı olan bir şeye baktıklarında bile Farklı şeyler gorebildiklerini oğrendm
Seni doğru durust tanımayan kişilerin, Hayatını birkac saat icinde değiştirebileceklerini oğrendim
Sevginin(!) koca bir yalan olduğunu sevginin ise tek gercek olduğunu oğrendim
Beklemeyi oğrendim, ama doğru durakta
Verebileceğin birşey kalmadığında bile bir arkadaşın ağladığında,Ona yardım edebilecek gucu bulabileceğini oğrendim
Canımdan daha kıymetli şeyler olduğunu oğrendim
Seni sevenlerin aslında ne kadar değerli olduğunu oğrendm
En cok onemsediğim kişilerin,benden hep uzaklaştıklarını oğrendim
İnsanları uzmeden ve duyarlı olarak kendi fikirlerini soylemenin Cok zor olduğunu oğrendim