I iltasyazilim Yeni Üye Katılım 25 Ara 2016 Mesajlar 2 Tepkime 1 Puanları 38 Yaş 36 Credits -2 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 29 May 2023 #1 Hoca Şarkıları, Hoca Şarkısı sözleri, Hoca Şarkı Sözü Öğretmenler ile ilgili şarkı sözleri Öğretmenim canım benim canım benim Seni ben böylece çok böylece çok severim Sen bir asıl sen bir baba Her şey oldun bundan böyle bana Okut öğret ve nihayet Yurda faydalı insan et *************************** Aşımda ekmeğimde İşimde Ülkenin her uygun Sen varsın defalarca öğretmenim Pırıl pırıl bir yürek desem Sevgi maharet sanat desem Can desem canım desem Sen varsın defalarca öğretmenim Köyümde kentlerimde Yurdumun her uygun Dağlarda esen yelde Sen varsın defalarca öğretmenim *********************** hoca öğretir a, b, c, öğretmen öğretir k,l,m, ilk öğretmenin kim senin? kim öğretti alfabeyi? bir harf için kırk sene köle olunuyorsa, yirmi dokuz kere kırk yıl kölesiyiz öğretmenin, öğretmenin hoca kutsaldır ana gibi, öğretmen kutsaldır baba gibi, öpülesi elleri var, sevimli tatlı dilleri var, öğretmen öğretir a, b, c, hoca öğretir a,l,m, birincil öğretmenin kim senin? kim öğretti alfabeyi? bir harf için kırk sene esir olunuyorsa, yirmi dokuz kere kırk sene kölesiyiz öğretmenin, öğretmenin ****************** Hoca Marşı Alnımızda bilgilerden bir çelenk, Nura içten can atan Türk genciyiz Yer yüzünde yoktur, olmaz Türk ’e eşit; Dehşet bilmez soyumuz Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun Samimiyetle açtık cehle aleyhinde bir savaş, Ey bu yolda yemin içen genç arkadaş! Öğren, öğret hakkı halka, gürle coş; Durma durma koş Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun İsmail Hikmet ERTAYLAN *
Hoca Şarkıları, Hoca Şarkısı sözleri, Hoca Şarkı Sözü Öğretmenler ile ilgili şarkı sözleri Öğretmenim canım benim canım benim Seni ben böylece çok böylece çok severim Sen bir asıl sen bir baba Her şey oldun bundan böyle bana Okut öğret ve nihayet Yurda faydalı insan et *************************** Aşımda ekmeğimde İşimde Ülkenin her uygun Sen varsın defalarca öğretmenim Pırıl pırıl bir yürek desem Sevgi maharet sanat desem Can desem canım desem Sen varsın defalarca öğretmenim Köyümde kentlerimde Yurdumun her uygun Dağlarda esen yelde Sen varsın defalarca öğretmenim *********************** hoca öğretir a, b, c, öğretmen öğretir k,l,m, ilk öğretmenin kim senin? kim öğretti alfabeyi? bir harf için kırk sene köle olunuyorsa, yirmi dokuz kere kırk yıl kölesiyiz öğretmenin, öğretmenin hoca kutsaldır ana gibi, öğretmen kutsaldır baba gibi, öpülesi elleri var, sevimli tatlı dilleri var, öğretmen öğretir a, b, c, hoca öğretir a,l,m, birincil öğretmenin kim senin? kim öğretti alfabeyi? bir harf için kırk sene esir olunuyorsa, yirmi dokuz kere kırk sene kölesiyiz öğretmenin, öğretmenin ****************** Hoca Marşı Alnımızda bilgilerden bir çelenk, Nura içten can atan Türk genciyiz Yer yüzünde yoktur, olmaz Türk ’e eşit; Dehşet bilmez soyumuz Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun Samimiyetle açtık cehle aleyhinde bir savaş, Ey bu yolda yemin içen genç arkadaş! Öğren, öğret hakkı halka, gürle coş; Durma durma koş Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun; Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun İsmail Hikmet ERTAYLAN *