bilgiliadam
Yeni Üye
Öğretmenler günü ile ilgili hoş sözler 24 kasım öğretmenler günü,24 kasım öğretmenler günü sözleri,öğretmenler günü ile ilgili kısa ve öz sözler,en güzel öğretmenler günü sözleri 43700 43700 ogretmenlergunuileilgiliguzelsozler5c5551f1eeac1ogretmenlergunuileilgiliguzelsozler5c5551f1eeac1 295 628 opng43700 Öğretmenler günü ile ilgili güzel sözler opng43700 Öğretmenler günü ile ilgili güzel sözler Her Yıl 24 Kasım'da kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü ' nü kutluyoruz İşte Eğitim Öğretim ile İlgili sözler (Öğretmenle İlgili Sözler) Öğretmenle ilgili veciz sözler * Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne değin parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir (Atatürk) * Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz Ve yeni tür sizin eseriniz olacaktır (Atatürk) * Dünyanın baştan başa öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır (Atatürk) * Milletleri kurtaranlar yalnız ve ama öğretmenlerdir Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur halk, henüz bir ahali adını alma yeteneğini kazanamamıştır (Atatürk) * Eğitimdir fakat bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder (Atatürk) * Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri özgürlük, vicdanı hür, irfanı özgür nesiller ister (Atatürk) * Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum (Hz Ali) * Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir iş tanımıyorum (Diyojen) * Dünyada her şeye değerinde biçilebilir, fakat öğretmenin eserine değer biçilemez Çünkü, onun eseri her şeydir ve keza de hiçbir şeydir (Socrates) * Hoca bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir (Atatürk) * En manâlı ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer edinmek lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretler olur (Atatürk) * Bir milleti bağımsızlık, egemen, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir(Atatürk) * Yeter derecede eğitime sahip olmalısın ama, çevrende insanları gereğinden büyük görmeyesin; fakat bilgeliği sağlayacak dek da eğitimin olmalı oysa, onları minik görmeyesin (ML BOREN) * Heykeltıraş mermere ne ise; hoca de çocuğa odur(Addison) * Öğretmen ve ağaç ürünlerinden belli olur (Ukrayna Özdeyiş) * Öğrencilerine okuma isteği aşılamayan bir öğretmen havada soğuk demir dövüyor demektir (H Mann) * Ülkemizi reel hedefe, hakiki mutluluğa kavuşturmak için iki orduya gereksinim vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur (Atatürk) * Öğretmenlik mesleklerin asgari gelir getireni, fakat insanı en fazla ödüllendirenidir (HV Dyke) * Öğretmen nasılsa derslik da öyledir (Alman Özdeyiş) * Unutmayınız oysa cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonradan gelir (Atatürk) * Dünyanın her uygun öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir (Atatürk) * Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınızın kazandığı için yol açtıGerçek zaferi siz,öğretmenler kazanacaksınız Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız (Atatürk) * Bir kalabalık ulus yapabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır Onlardır ama,toplumun gerçek bir millet haline getirirler (Atatürk) * Öğretmenlik Tanrı sanatıdır (HzAli) * Gençliği yetiştiriniz Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız Serbest görüşler tatbik (başvuru) mevkiine konduğu zaman Türk milleti yükselecektir (Atatürk) * Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır Tesirlerinin nerede biteceği asla agnostik ( Henry Adams ) * İyi bir öğretmen, kendisini ağır ağır boşboğaz kılabilen insandır ( Thomas J Carrutbers ) * Talebelerine öğrenme arzusu aşılamayan bir öğretmen, soğuk demiri döven demirci gibidir ( Horace Mann ) * Hoca bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir (Atatürk) * Ulusları kurtaranlar yalnız ve ama öğretmenlerdir * Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en kıymetli varlığıdır * Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, kıymetli şahsiyet hamuruna da biçim verir * Öğretmenler, yeni tür sizin eseriniz olacaktır * Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir * Öğretmen nasılsa sınıf da öyledir Alman Özdeyiş * Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur * Toplumların medenilik düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür * Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır * Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir Eğitim çağrıda bulunmak, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine değin geliştirmek demektir (Eflatun) *Heykeltıraş mermere ne ise; öğretmen de çocuğa odur (Thomas ADDISON) * Cumhuriyet erdemli insanların rejimidir (MONTESQUIEU)