bilgiliadam
Yeni Üye
Öğretmenler için en hoş şiirler burada! öğretmenlere için şiirler öğretmenler günü için şiirler Öğretmene Hoş Şiirler Öğretmene En Hoş Şiirler Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda annelerimizden daha sonra bizleri bu güne hazırlayan, iyiyi kötüyü öreten görevleri tanrısal olan öğretmenler için en güzel şiirler sunuyor ve öğretmenler gününe özel armağan alternatifleri içersinde öğretmene şiirler anlatmak isteyen çocuklarımızın işini kolaylaştıracak hoca şiirleri paylaşıyoruz 1549101885 1549101885 ogretmenlericinenguzelsiirlerburada5c556b41c661fogretmenlericinenguzelsiirlerburada5c556b41c661f ogretmenlericinenguzelsiirlerburada5c556b41c661f DÜNYANIN TÜM ÇİÇEKLERİ Dünyanın tüm çiçeklerini diyorum Tüm çiçekleri getirin buraya Öğrencilerimi getirin buraya, getirin buraya, Kaya diplerinde açmış çiçeklere benzer Tüm köy çocuklarını getirin buraya Son bir ders vereceğim onlara Son şarkımı söyleyeceğim, Getirin, getirin Ve sonra öleceğim Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Kır ve dağ çiçeklerini istiyorum, Kaderleri bana benzeyen, Yalnızlıkta açarlar, kimse bilmez onları, Geniş ovalarda kaybolur kokuları Yurdumun sevgili ve adsız çiçekleri, Hepinizi, hepinizi istiyorum, gelin, görün beni, Toprağı nasıl örterseniz öylece örtün beni Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Afyon ovasında açan haşhaş çiçeklerini, Bacımın suladığı fesleğenleri, Köy çiçeklerinin hepsini, hepsini, Avluların pembe entarili hatmisini, Çoban yastığını, peygamber çiçeğini de unutmayın, Aman Isparta güllerini de unutmayın, Hepsini, hepsini aniden koklamak istiyorum Getirin, dünyanın tüm çiçeklerini istiyorum Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, Ben köy öğretmeniyim, bir bahçıvanım, Ben bir bahçe suluyorum gönlümde, Kimse bilmez, kimse anlamaz dilimden Ne güller fışkırır çilelerimden, Kandır, hayattır, emektir benim güllerim, Korkmadım, korkmuyorum ölümden, Siz çiçek getirin yalnız, çiçek getirin Dünyanın tüm çiçeklerini diyorum, Baharda Polatlı kırlarında açan, Güz geldi mi Kop dağına göçen, Yürükler yaylasında, Toroslarda eğleşen, Muş ovasından, ağrı eteğinden, Gücenmesin, tüm yurt bahçelerinden Çiçek getirin, örtün beni, Eğin türkülerinin içine gömün beni Dünyanın tüm çiçeklerini diyorum En güzellerini saymadım çiçeklerin, Çocukları, öğrencilerimi istiyorum, Yalnız ve çileli hayatımın çiçeklerini, Köy okullarında açan gizli ve gürültüsüz, O ihmal edilmiş lakin kokusu eşşiz çiçek, Kimse bilmeyecek seni, seni kimse bilmeyecek Seni, beni yalnızlık örtecek, yalnızlık örtecek Dünyanın tüm çiçeklerini diyorum Ben mezarsız yaşamayı diliyorum, Ölmemek istiyorum, yaşamak istiyorum, Yetiştirdiğim bahçe yarıda kalmasın, Tarümar olmasın istiyorum, perişan olmasın, Beni bilse bilse çiçekler bilir dostlarım, Niçin yaşadığımı ben onlara söyledim, Çiçeklerde açar benim kuytu arzularım Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Okulun duvarı çöktü, aşağıda kaldım, Lakin ben dünya üstündeyim, toprakta, Yaz kış bir şey söyleyen ölümsüz toprakta, Çile çektim, yalnız kaldım, fakat yaşadım, Bilir bunu bahçeler, kayalar, köyler bilir Hemen sustum, örtün beni, yatırın buraya Dünyanın tüm çiçeklerini getirin buraya Ceyhun Atıf KANSU ÖĞRETMEN A'dan başlar parlak, Bir taş koyar tüm yapılarda temele hoca Soluğudur düşüncenin buğdaydan yalaza dek Yeryüzünde ne varsa ondan gelmedir, Yeryüzü ile el ele öğretmen Göz gözdür o, uzakları görürüz Ağızdır o, türkü söyleriz haykırırız günlerden Ulaşırız erdem üzerine, gelecekler üzerine biz hep Çizer büyük değirmisini Yelken Direği olur da gergele hoca Hey hey, burası bir dağ köyü, kurda kuşa Bırakılmış göğün kıyısına bırakılmış 83 toprak konut, 83 acı duman, Çoluğuyla, çocuğuyla 415 karanlık Kurtulacağız, el etap kurtulacağız, Bir mektep yapıla, bir gele öğretmen Bir ışık, bir ışık daha, Gecelerin içindeki ejderlerle dövüşür Nice istemeseler de, nice önleseler de, Uyandırır toplumunu İyiye, doğruya, güzele öğretmen Fazıl Hüsnü DAĞLARCA GÖNÜLDE AÇAN HOCA İlkbaharlar, Her Zaman kırlara yarar, Çünkü; Her taraf papatyalarla dolar, Sizde bir papatyasınız 'öğretmenim', Sizin tek farkınız var onlardan, Onlar kırlarda, Siz ise Yalnızca bizim gönlümüzde 'Açtınız' HOCA Dosttur o çalışanla, dosttur o yarışanla Yarınlara el ele beraber koşanlarla, Mutludur o, simsiyah saçları olmuşsa ak, Dünden daha güçlüdür uyanırken her sabahleyin Doğruya, güzelliğe, odur yolu bildiren Odur defalarca geleceğe güvenle tebessüm eden Bir ana, bir babadır çocuklara sunulan Odur eli öpülen, odur fedakâr insan Sarsılmaz bir inançla görevini sevmekte, Ömrünü adamıştır milletine hizmette Ruhlara şekil veren, kafaları besleyen Uygarlığa yürürken en öndedir öğretmen Nevin EMGEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ Ellerim kirliydi tuttun elimden Bilgi dağarcığın açtın özünden Bendeki cevheri gördün gözümden Umudum sen oldun düşüm sen gibi Yüksünmedin burnumdaki sümükten Sende bir insandın etten kemikten Annem miydin,babam mıydın,eğitmen Tanrısal iş istiyorum sen gibi Yırtığımda yamam oldun dikişsiz Özünde doğruydun süssüz nakışsız Yüreğimdi yüreğin düzgün çakılsız Düz yollarda gideceğim sen gibi Aklaştı saçların bendeki kara Yürüdüm oldukça vermedim ara Ektiğin tohumlar yeşersin daha Ben de tohum ekeceğim sen gibi Yurdumu öğrettin bayrağım ilk olarak Atamı sevdirdin, her lahza,her yaşta Kol kolaydık cehaletle savaşta Şu Anda eğitmenim tıpkı sen gibi Yüreğim bitip tükenmez feyz aldım senden Ben de tutacağım çamurlu elden Dikensiz gördüğüm, dikenli gülden Demet demet dereceğim sen gibi Nizami Sunguroğlu ÖĞRETMENE ISTEK Sen bir gülsün, Her derste bende açan Bense bir tohum, Her derste sende büyüyen Aklıma dökülen anılar İçimde bir yangın Sen mahrum yanımda, İçim kan ağlarken Gülümsemek de olur mu ama; Öğretmenim Sımsıcak konuşurdun konuşunca, Bakışların parlak saçardı Sen gidince, Kayıp adreslerde dolaşan bir yetimim Nasıl da tez geçti o hoş günler, Öğrettiklerin sağanak yağmur gibi, Karanlığı yırtıyor Şu Anda hayallerimdesin, Hayallerimden sakın çıkma, Hayallerimde kal, Hayallerim bir dünya olsun Ekincan Ufuktepe KÜÇÜK TOHUMLARIN ÖĞRETMENLERİ UFAK TEFEK tohumlar vardır ; Çiçek açtırmak için ; Sulanmak isterler Fide vermek için ; Toprağın sıcaklığını hissetmek isterler Çocuklarda tohumlar gibi Öğrenmek ve veri sahibi olmak için Öğretmene lüzum duyarlar Hayata hazır edinmek için Öğretmen sevgisiyle ısınmak isterler Bizim sevgi dolu öğretmenlerimiz Birer bekçi gibi Tohumlarını sular Toprak gibi fidelerini ısıtırlar Hikaye DEMİRCİ BENİM CANIM SEVGİLİ ÖĞRETMENİM Okumayı,yazmayı, Sayıları saymayı Sensin bana öğreten Benim canım Sevgili öğretmenim Kusur yaptığımızda hatayı düzelten Düştüğümde, Kolumdan tutup kaldırdı Benim canım Sevgili öğretmenim Acilen anlıyorum ancak Öğretmen ne yüce Ne ulu Sevgi batmış Benim canım Sevgili öğretmenim Her 24 Kasım günü Yeni bir çiçek açıyor Bu çiçeklerin en güzeli İşte karşınızda Benim canım Sevgili öğretmenim Herkesin Bir öğretmenim var Benim Öğretmenim Çiçeğe, Güneş'e benzer Benim canım Sevgili öğretmenim Seni seviyorum, Ellerinden öpüyorum Öğretmenler gününü kutluyorum Benim canım Sevgili öğretmenim Belmen ASLAN ÖĞRETMENİM Okumayı yazmayı, Sayıları saymayı, Güzel resim yapmayı, Sensin bana öğreten Büyükleri saymayı, Küçükleri sevmeyi, Yurduma hizmet etmeyi, Sensin bana öğreten Kasabamı, köyümü, Vatanımı, yurdumu, Milletimi, soyumu, Sensin bana öğreten HALİN VURAL SEVGİLİ ÖĞRETMENİM Sevgisinin sonu değil, Kalbinin şefkati fazla, Yufka Yürekli, gözü tok, Sevgili öğretmenim Bilgisi ışık saçar, Sözleri gönül açar, Ruhum sevinçten uçar, Sevgili öğretmenim Bekliyoruz yolunu, Sardık sağlasolunu, Uzat bize kolunu, Sevgili öğretmenim Toplandık dizi dizi, Sev, okşa hepimizi, Okutan sensin bizi, Sevgili öğretmenim Gösterirsin dürüst yol, Bilgiler öğret bol bol, Ülkünle yaşa var ol, Sevgili öğretmenim Ali Osman HAMLE BAŞÖĞRETMEN Atatürk benim, Başöğretmenim, Ne öğrendimse, Ondan öğrendim Yenilikleri, Defalarca o düşünmüş, Milleti için, Ağlamış, gülmüş Çocuk kalbimle, Ilk onu sevdim, Atatürk benim, Başöğretmenimdir Tarık ORHAN SEVGİLİ ÖĞRETMENİM Sevgili öğretmenim, İnan sen bir ışıksın Yanarsın gece gündüz Aydınlatırsın bizi Doğruyu, güzeli, Bize sen öğretirsin Vatanıma sevgiyi, Kalbimize sen korsun Çevreni aydınlatır, Bir mum gibi erirsin Anne baba gibisin, Bizi, bağrına basarsın Fethi BOLAYIR BİRİCİK ÖĞRETMENİM Öpmek istiyorum daima o şefkatli elleri Yerimde sayıyordum alıp geçtin ileri Bana hep sen öğrettin o hoş bilgileri Benim veri kaynağım, sevgili öğretmenim Hep okulda geçirsem günleri, geceleri, Daha erken öğrensem harfleri, heceleri Sende gizli yer alan o güzel bilgileri, Ben de olmak isterim biricik öğretmenim İstemez oldum bundan böyle vefasız geceleri Defalarca sınıfımda olsam, okusam heceleri Atamın önerdiği olmam istenen yeri, Bana sen hazırladın biricik öğretmenim Hakkı ÇEBİ SEVGİLİ ÖĞRETMENİM Sabahleyin en erken, Yataktan kalkan benim Okuluma koşarken, Günaydın öğretmenim defalarca seversiniz, Bilgiler verirsiniz Çalış, öğren dersiniz Sevgili öğretmenim Bu yurdun kızı oğlu, Tuttuk en aydın yolu Kalbim sevgiyle dolu, Hayatım öğretmenim Severek sayıyorum, Üzmemek istiyorum, Geçiyor böyle günüm, Biricik öğretmenim