Son Konu

Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Yöntemle Açın Zar Gibi İncecik Olur) Videolu

klimaci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Yöntemle Açın Zar Gibi İncecik Olur) Tarifi İçin Malzemeler

• 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5,5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
Sosu için:
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • 50 gram beyaz peynir rendesi
  • Maydanoz

Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Yöntemle Açın Zar Gibi İncecik Olur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru hazırlayacağımız kabın içine suyu, sirkeyi ekleyin.
  2. Ardından 3 su bardağı un ekleyip onun üzerine tuzu ekleyin ve karıştırın.
  3. Sonra kontrollü olarak unu ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ben yaklaşık 6-7 dakika kadar hamuru yoğurdum.
  4. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın.
  5. Tereyağını eritin ve içine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  6. Bezeleri koyacağımız kabın alt tabanını yağlayın. Her bir bezeyi elinizle yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  7. Dört bezeyi aralarını yağlayarak üst üste, diğer dört bezeyi de aralarını yağlayarak üst üste koyun.
  8. Strech filmle kapatıp yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin.
  9. Hamurlar beklerken biz de iç harcı hazırlayalım. Ben peynirli harç hazırladım ,siz istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz.
  10. 100 gram kaşar peyniri rendesi,50 gram beyaz peyniri rendesi ve biraz doğranmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
  11. Bezeleri açacağınız masaya yağ sürün.
  12. Bezeyi masaya alın, üzerine biraz daha yağ sürüp elinizle açabildiğiniz kadar açın.
  13. Uç kısmına peynirli iç harçtan koyun.
  14. Ellerinizle yayın ve rulo şeklinde sarın.
  15. Hamuru uzatarak içe doğru kıvırın.
  16. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
  17. Bütün bezelere bu işlemi uygulayın.
  18. Daha önce ısıtılmış alt üst ayar 200 derecede fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  19. Fırından çıkardığınız börekleri istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Yöntemle Açın Zar Gibi İncecik Olur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt