Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Yöntemle Açın Zar Gibi İncecik Olur) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 5,5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
- 50 gram beyaz peynir rendesi
- Maydanoz
Oklavasız El Açması Börek (Hamuru Bu Yöntemle Açın Zar Gibi İncecik Olur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru hazırlayacağımız kabın içine suyu, sirkeyi ekleyin.
- Ardından 3 su bardağı un ekleyip onun üzerine tuzu ekleyin ve karıştırın.
- Sonra kontrollü olarak unu ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Ben yaklaşık 6-7 dakika kadar hamuru yoğurdum.
- Hamuru 8 eşit bezeye ayırın.
- Tereyağını eritin ve içine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Bezeleri koyacağımız kabın alt tabanını yağlayın. Her bir bezeyi elinizle yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Dört bezeyi aralarını yağlayarak üst üste, diğer dört bezeyi de aralarını yağlayarak üst üste koyun.
- Strech filmle kapatıp yaklaşık 45 dakika kadar dinlendirin.
- Hamurlar beklerken biz de iç harcı hazırlayalım. Ben peynirli harç hazırladım ,siz istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz.
- 100 gram kaşar peyniri rendesi,50 gram beyaz peyniri rendesi ve biraz doğranmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
- Bezeleri açacağınız masaya yağ sürün.
- Bezeyi masaya alın, üzerine biraz daha yağ sürüp elinizle açabildiğiniz kadar açın.
- Uç kısmına peynirli iç harçtan koyun.
- Ellerinizle yayın ve rulo şeklinde sarın.
- Hamuru uzatarak içe doğru kıvırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
- Bütün bezelere bu işlemi uygulayın.
- Daha önce ısıtılmış alt üst ayar 200 derecede fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız börekleri istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun