bilgiliadam
Yeni Üye
Okul Arac Gereclerini Koruma Kulubu Toplum Hizmeti,
BilimFen ve Teknoloji Kulubu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 06 06 1983 Tarihinde 2140 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanmış olan İlkoğretim, Lise ve Dengi Okullar Eğitici Calışmalar Yonetmeliği nde belirtilen genel amaclar doğrultusunda,
Madde 1 Fen eğitimindeki başarıyı artırabilme,
Madde 2 Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeleri takip edebilme ve onemini kavrayabilme,
Madde 3 Fen eğitiminde cağdaş yaklaşımları kavrayabilme,
Madde 4 Okullardaki Fen Laboratuvarı, Bilgisayar, Yazıcı, Data Show, Tepegoz, Slayt vb kullanma olanaklarını surekli artırabilme,
Madde 5 Bireylerde zekayı, ozgur ve yaratıcı duşunceyi ortaya cıkarabilme,
Madde 6 Sınıfta hareketli bir Fen ortamı oluşturabilme ve bu ortama butun oğrencilerin katılmasını sağlayabilme,
Madde 7 Fen ve teknoloji okur yazarlığı geliştirebilme,
Madde 8 Gunluk hayatla Fen arasında ilişki kurabilme,
Madde 9 Fen konularında beceriler oğrenebilme,
Madde 10 Fen konularında heves meraklarını artırabilme, onların daha fazla araştırmacı olmalarını sağlayabilme
Madde 11 Fen konuları ile sosyal konular arasında ilişki kurabilme,
Madde 12 Kullanarak, yaparakyaşayarak, deneyerek oğrenmeyi oğrenebilme,
Madde 13 Fen konularını kişisel duzeyde yararlı hale getirebilme,
Madde 14 Bilimsel duşunme ve bilgiye ulaşma yollarını; oyunlaştırma, beyin fırtınası, gezi, gozlem, incelemearaştırma, deney, proje yaptırma, ornek olay, problem cozme, sorucevap, goruşme gibi oğrenci merkezli oğrenme yontem ve teknikleri ile kavrayabilme
Madde 15 Oğrencilerin Fen cevresinde sorumluluk taşımalarına yardım edebilme,
Madde 16 Devlet malını korumanın topluma yararlarını kavrayabilme,
Madde 17 Sosyal etkinlik calışmalarında oğrencilere, dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığı kazandırabilme,
Madde 18 Oğrencilere okulda ve hayatında işbolumunun yararlarını gostermek, buna alıştırmak ve bu alanda gelişmelerine yardımcı olabilme,
Madde 19 Arac ve gerecleri yerinde, sırasında, ekonomik olarak kullanmayı oğretebilme
Madde 20 Arac ve gereclerini koruma ve temiz tutmanın onemini butun okul oğrencilerine kavratabilme,
Madde 21 Fen (Fizik, Kimya ve Biyoloji) konularını ceşitli etkinliklerle kavrayabilme,
Madde 22 Toplumların ilerleme ve yukselmesinde bilim ve teknolojinin onemini kavrayabilme
amaclanır ilgili yazışmaları koordine eder
f) Sosyal Etkinlikler Yıllık Calışma Planı, Sosyal Etkinlikler Proje Uygulama Takvimi, Sosyal Etkinlikler Oğrenci Değerlendirme Formu, Sosyal Etkinlikler Proje Oneri Formu ve Sosyal Etkinlikler Proje Sonuc Raporunun hazırlanmasına rehberlik eder
g) Yapılacak tum calışmalarda oğrencilerin duygu ve duşuncelerini etkilemeksizin yazım kuralları ve benzeri konularda yardımcı olur
h) Kulupteki oğrenciler ile toplanır, onları yonlendirir ve yapılan calışmaları değerlendirir
ı) Okul mudurune karşı sorumludur
Eğitici Kulup Genel Kurulunun Gorevleri
Madde 38 Genel kurulunun gorevleri şunlardır: a Yonetim kurulu ile denetleme kurulunu secmek, b İc yonetmelik ve yıllık calışma taslağını inceleyip son şeklini vermek, c Yonetim kurulunun hazırladığı yıl sonu faaliyet raporu ile denetleme kurulu raporunu incelemek ve değerlendirmek
Eğitici Kulup Yonetim Kurulunun Gorevleri
Madde 39 Eğitici kulup ic yonetmeliğine gore yonetim kurulunun gorevleri şunlardır: a Eğitici kulup ic yonetmeliğinin taslağını hazırlamak, b Eğitici kulup ic yonetmelik taslağı hazırlanırken; okulun adı, kulubun adı, amacı, amaca ulaşmada faaliyetler, kulubun sorumlu olduğu kişi ve kurumlar, kulubun işbirliği yapacağı diğer eğitici kulupler ve kuruluşlarla ilgili bilgiler vermek,
c Eğitici kulubun yıllık calışma program taslağını hazırlayıp genel kurala sunmak d Yıllık calışma programını hazırlayıp genel kurula sunmak
Denetleme Kurulunun Gorevleri
Madde 40 Denetleme kurulunun gorevleri şunlardır: a Yonetim kurulunun gelir ve gider hesaplarını yılda en az iki defa kontrol etmek b Hazırladığı denetleme kurulu raporunu genel kurula sunmak
Oğrenci Kulubu Temsilcisinin Gorevleri
Madde 41 Temsilci;
a) Oğrencilerle birlikte yıllık calışma planlarının hazırlanmasını sağlar ve
onaylanması icin danışman oğretmene verir
b) Yapılacak faaliyetlerle ilgili gorev paylaşımını ve gorev dağılımını danışman
oğretmene bildirir
c) Yapılan calışmalar hakkında danışman oğretmeni bilgilendirir
d) Kulup uyelerinin belirli zamanlarda toplanmasını sağlar
e) Kulup calışmalarıyla ilgili yazışmaları yapar ve dosyalanmasını sağlar
f) Kulup uyelerince yapılacak proje calışmalarında koordineyi sağlar
Eğitici Kulup Temsilci Yardımcısının Gorevleri:
Madde 43 Eğitici kulup temsilci yardımcısının gorevleri şunlardır:
a Eğitici kulup temsilcisinin bulunmadığı hallerde temsilcinin gorevlerini yerine getirir
b Kulubun demirbaş eşyalarının kaydını tutar ve sorumlu olur
c Temsilcinin kuluple ilgili vereceği gorevleri yerine getirir
Sekreterin Gorevleri:
Madde 44 Sekreterin gorevleri şunlardır:
a Kararları karar defterine yazarak uyelere imzalatır
b Kuluplerle ilgili yazışmaları yapar, takip eder
c Kuluple ilgili belgeleri dosyalar, duzenler
Saymanın Gorevleri:
Madde 45Saymanın gorevleri şunlardır:
a Kulubun para işlerini yurutur
b Kulubun giderleri ile ilgili belgelerin suretlerini cıkarıp asıllarını Eğitici Kulupler Yonetim Kuruluna verir
c Eğitici kulubun yıllık gelirgiderleriyle ilgili yıllık tahmini butceyi temsilci ile birlikte hazırlar
Oğrencilerin Gorevleri
Madde 46 Oğrenciler;
a) En az bir oğrenci kulubune uye olur ve en az bir toplum hizmeti yapar
b) Toplantı
ve calışmalara duzenli olarak katılırlar
c) Toplum hizmeti calışmalarını duzenli olarak kaydeder, calışmalarında
kendilerine rehberlik ve danışmanlık yapan oğretmene her hafta imzalatır
d) Proje calışmalarında yapacakları değişiklikleri, sınıf oğretmeni ile sınıfşube rehber oğretmenine bildirir
e) Kendisi ile ilgili doldurması gereken formları zamanında danışman oğretmene verir
f) Okul dışında yaptıkları etkinliklerde okulunu en iyi bicimde temsil etmeye calışır
Eğitici Kulubun Calışma Alanı:
Madde 47 Kulup şu alanlarda faaliyetlerde bulunur:
a Eğitici kulup;gerek kendi uyelerinin, gerek okulun butun oğrencilerinin goruş, seziş, buluş ufuklarını geliştirici calışmalara yer verir
b Ceşitli konularda yarışmalara yer vererek teşvik edici orneklemeler yapar
c Kulubun amacına uygun yarışma, şenlik, resim, sergi, film, slayt gosterileri duzenler ve gosterir
d Eğitici kulup saatlerinde eğitici konuşmalar hazırlar
Kulubun Tutabileceği Defter ve Dosyalar:
Madde 48 Kulup şu defter ve dosyaları tutar:
a Toplantı karar defteri,
b Evrak dosyası,
Eğitici Kulubun Sorumlu Olduğu Kişi ve Kurullar:
Madde 49 Eğitici kulup yonetim kurulu:
a Okul mudurune,
b Gorevli mudur yardımcısına,
c Eğitici kulup yonetici oğretmenine,
d Danışman oğretmenler Kuruluna,
e Kulup temsilciler kuruluna,
f Kulup genel kuruluna,
karşı sorumludur
BilimFen ve Teknoloji Kulubu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 06 06 1983 Tarihinde 2140 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanmış olan İlkoğretim, Lise ve Dengi Okullar Eğitici Calışmalar Yonetmeliği nde belirtilen genel amaclar doğrultusunda,
Madde 1 Fen eğitimindeki başarıyı artırabilme,
Madde 2 Eğitim alanındaki teknolojik gelişmeleri takip edebilme ve onemini kavrayabilme,
Madde 3 Fen eğitiminde cağdaş yaklaşımları kavrayabilme,
Madde 4 Okullardaki Fen Laboratuvarı, Bilgisayar, Yazıcı, Data Show, Tepegoz, Slayt vb kullanma olanaklarını surekli artırabilme,
Madde 5 Bireylerde zekayı, ozgur ve yaratıcı duşunceyi ortaya cıkarabilme,
Madde 6 Sınıfta hareketli bir Fen ortamı oluşturabilme ve bu ortama butun oğrencilerin katılmasını sağlayabilme,
Madde 7 Fen ve teknoloji okur yazarlığı geliştirebilme,
Madde 8 Gunluk hayatla Fen arasında ilişki kurabilme,
Madde 9 Fen konularında beceriler oğrenebilme,
Madde 10 Fen konularında heves meraklarını artırabilme, onların daha fazla araştırmacı olmalarını sağlayabilme
Madde 11 Fen konuları ile sosyal konular arasında ilişki kurabilme,
Madde 12 Kullanarak, yaparakyaşayarak, deneyerek oğrenmeyi oğrenebilme,
Madde 13 Fen konularını kişisel duzeyde yararlı hale getirebilme,
Madde 14 Bilimsel duşunme ve bilgiye ulaşma yollarını; oyunlaştırma, beyin fırtınası, gezi, gozlem, incelemearaştırma, deney, proje yaptırma, ornek olay, problem cozme, sorucevap, goruşme gibi oğrenci merkezli oğrenme yontem ve teknikleri ile kavrayabilme
Madde 15 Oğrencilerin Fen cevresinde sorumluluk taşımalarına yardım edebilme,
Madde 16 Devlet malını korumanın topluma yararlarını kavrayabilme,
Madde 17 Sosyal etkinlik calışmalarında oğrencilere, dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığı kazandırabilme,
Madde 18 Oğrencilere okulda ve hayatında işbolumunun yararlarını gostermek, buna alıştırmak ve bu alanda gelişmelerine yardımcı olabilme,
Madde 19 Arac ve gerecleri yerinde, sırasında, ekonomik olarak kullanmayı oğretebilme
Madde 20 Arac ve gereclerini koruma ve temiz tutmanın onemini butun okul oğrencilerine kavratabilme,
Madde 21 Fen (Fizik, Kimya ve Biyoloji) konularını ceşitli etkinliklerle kavrayabilme,
Madde 22 Toplumların ilerleme ve yukselmesinde bilim ve teknolojinin onemini kavrayabilme
amaclanır ilgili yazışmaları koordine eder
f) Sosyal Etkinlikler Yıllık Calışma Planı, Sosyal Etkinlikler Proje Uygulama Takvimi, Sosyal Etkinlikler Oğrenci Değerlendirme Formu, Sosyal Etkinlikler Proje Oneri Formu ve Sosyal Etkinlikler Proje Sonuc Raporunun hazırlanmasına rehberlik eder
g) Yapılacak tum calışmalarda oğrencilerin duygu ve duşuncelerini etkilemeksizin yazım kuralları ve benzeri konularda yardımcı olur
h) Kulupteki oğrenciler ile toplanır, onları yonlendirir ve yapılan calışmaları değerlendirir
ı) Okul mudurune karşı sorumludur
Eğitici Kulup Genel Kurulunun Gorevleri
Madde 38 Genel kurulunun gorevleri şunlardır: a Yonetim kurulu ile denetleme kurulunu secmek, b İc yonetmelik ve yıllık calışma taslağını inceleyip son şeklini vermek, c Yonetim kurulunun hazırladığı yıl sonu faaliyet raporu ile denetleme kurulu raporunu incelemek ve değerlendirmek
Eğitici Kulup Yonetim Kurulunun Gorevleri
Madde 39 Eğitici kulup ic yonetmeliğine gore yonetim kurulunun gorevleri şunlardır: a Eğitici kulup ic yonetmeliğinin taslağını hazırlamak, b Eğitici kulup ic yonetmelik taslağı hazırlanırken; okulun adı, kulubun adı, amacı, amaca ulaşmada faaliyetler, kulubun sorumlu olduğu kişi ve kurumlar, kulubun işbirliği yapacağı diğer eğitici kulupler ve kuruluşlarla ilgili bilgiler vermek,
c Eğitici kulubun yıllık calışma program taslağını hazırlayıp genel kurala sunmak d Yıllık calışma programını hazırlayıp genel kurula sunmak
Denetleme Kurulunun Gorevleri
Madde 40 Denetleme kurulunun gorevleri şunlardır: a Yonetim kurulunun gelir ve gider hesaplarını yılda en az iki defa kontrol etmek b Hazırladığı denetleme kurulu raporunu genel kurula sunmak
Oğrenci Kulubu Temsilcisinin Gorevleri
Madde 41 Temsilci;
a) Oğrencilerle birlikte yıllık calışma planlarının hazırlanmasını sağlar ve
onaylanması icin danışman oğretmene verir
b) Yapılacak faaliyetlerle ilgili gorev paylaşımını ve gorev dağılımını danışman
oğretmene bildirir
c) Yapılan calışmalar hakkında danışman oğretmeni bilgilendirir
d) Kulup uyelerinin belirli zamanlarda toplanmasını sağlar
e) Kulup calışmalarıyla ilgili yazışmaları yapar ve dosyalanmasını sağlar
f) Kulup uyelerince yapılacak proje calışmalarında koordineyi sağlar
Eğitici Kulup Temsilci Yardımcısının Gorevleri:
Madde 43 Eğitici kulup temsilci yardımcısının gorevleri şunlardır:
a Eğitici kulup temsilcisinin bulunmadığı hallerde temsilcinin gorevlerini yerine getirir
b Kulubun demirbaş eşyalarının kaydını tutar ve sorumlu olur
c Temsilcinin kuluple ilgili vereceği gorevleri yerine getirir
Sekreterin Gorevleri:
Madde 44 Sekreterin gorevleri şunlardır:
a Kararları karar defterine yazarak uyelere imzalatır
b Kuluplerle ilgili yazışmaları yapar, takip eder
c Kuluple ilgili belgeleri dosyalar, duzenler
Saymanın Gorevleri:
Madde 45Saymanın gorevleri şunlardır:
a Kulubun para işlerini yurutur
b Kulubun giderleri ile ilgili belgelerin suretlerini cıkarıp asıllarını Eğitici Kulupler Yonetim Kuruluna verir
c Eğitici kulubun yıllık gelirgiderleriyle ilgili yıllık tahmini butceyi temsilci ile birlikte hazırlar
Oğrencilerin Gorevleri
Madde 46 Oğrenciler;
a) En az bir oğrenci kulubune uye olur ve en az bir toplum hizmeti yapar
b) Toplantı
ve calışmalara duzenli olarak katılırlar
c) Toplum hizmeti calışmalarını duzenli olarak kaydeder, calışmalarında
kendilerine rehberlik ve danışmanlık yapan oğretmene her hafta imzalatır
d) Proje calışmalarında yapacakları değişiklikleri, sınıf oğretmeni ile sınıfşube rehber oğretmenine bildirir
e) Kendisi ile ilgili doldurması gereken formları zamanında danışman oğretmene verir
f) Okul dışında yaptıkları etkinliklerde okulunu en iyi bicimde temsil etmeye calışır
Eğitici Kulubun Calışma Alanı:
Madde 47 Kulup şu alanlarda faaliyetlerde bulunur:
a Eğitici kulup;gerek kendi uyelerinin, gerek okulun butun oğrencilerinin goruş, seziş, buluş ufuklarını geliştirici calışmalara yer verir
b Ceşitli konularda yarışmalara yer vererek teşvik edici orneklemeler yapar
c Kulubun amacına uygun yarışma, şenlik, resim, sergi, film, slayt gosterileri duzenler ve gosterir
d Eğitici kulup saatlerinde eğitici konuşmalar hazırlar
Kulubun Tutabileceği Defter ve Dosyalar:
Madde 48 Kulup şu defter ve dosyaları tutar:
a Toplantı karar defteri,
b Evrak dosyası,
Eğitici Kulubun Sorumlu Olduğu Kişi ve Kurullar:
Madde 49 Eğitici kulup yonetim kurulu:
a Okul mudurune,
b Gorevli mudur yardımcısına,
c Eğitici kulup yonetici oğretmenine,
d Danışman oğretmenler Kuruluna,
e Kulup temsilciler kuruluna,