morfeus
Yeni Üye
Okul öncesi dönemdeki çocuklarda, matematik düşünme becerisinin erken yaşta gelişmesi oldukça önemli bir konudur. Hayatı boyunca lazım olacak olan dört işlem bilgisini okul öncesinde temelini oluşturmak için oyun yoluyla nasıl öğretebileceğinizi sizler için derledik. Okul öncesi matematik etkinlikleri neler? Evde çocuklara dört işlem nasıl öğretilir? Çocuklara toplama ve çıkarma öğreten yöntemler...
Okul öncesi hazırlık sürecindeki çocuğunuza oyun yoluyla öğretebileceğiniz dört işlem, matematik becerilerinin gelişimine katkı sağlayacaktır. Çeşitli oyun yöntemleriyle hem eğlenen hem de öğrenen çocuğunuz, dört işlem konusunda alt yapı oluşturmuş olacağından dolayı matematikte başarılı olma ihtimali artacaktır. Eğitim dönemine baktığımızda pek çok çocuğun matematiğe karşı ön yargılı ve ne olursa olsun yapamayacağını düşünenlerin sayısı fazladır. Matematik dersini zor anladığı için bu dersten kaçan tüm öğrenciler ilerleyen dönemlerdeki akademik hayatında güçlük çekerler. Hayatımızın her alanında ihtiyaç duyacağımız matematik bilgisi, en azından pratik hesaplamalar için toplama- çıkartma, çarpma- bölme gibi işlemler zihinden yapıldığında hayata büyük kolaylık sağlamaktadır. Matematiği pratiğe dökmek için ise temelin sağlam olması gerekir. Sizde çocuğunuzun ilerde matematikte zorlanmasını istemiyor ve algılarının açık olduğu erken dönemde dört işlem öğretmek istiyorsanız, dersi keyifli etkinliğe dönüştüren matematik etkinlik önerilerine gelin beraber bakalım!Çocukları bıktırmadan ve sevdirerek dört işlem nasıl öğretilir? İşte çocuklara dört işlemi oyun yoluyla öğretebileceğiniz bazı yöntemler...
OKUL ÖNCESİ MATEMATİK ETKİNLİKLERİ! OKUL ÖNCESİ MATEMATİK NASIL ÖĞRETİLİR? ÇOCUKLARA MATEMATİĞİ SEVDİREN YÖNTEMLER
- ÇOCUKLARA TOPLAMA İŞLEMİ NASIL ÖĞRETİLİR?
1- LEGO OYUNU
Kağıt üzerine toplama ya da çıkarma işlemlerini yazıp sonuç kısmına elde edilen sonucu legolarla yapmasını isteyebilirsiniz. Bu esnada çocuğunuz kule ya da çeşitli şekiller çıkartarak hayal gücünü de geliştirebilir.
TIKLA OKU: EN KOLAY ÇARPIM TABLOSU ÖĞRETME TEKNİKLERİ
2- DOMİNO TAŞLARI
Boş bir kağıdın üzerine domino taşları gibi diyagramlar çizin. Ardından üzerine gerçek domino taşlarını koyup noktaları saymasını isteyebilirsiniz.
- TOPLAMA VE ÇIKARMAYI MANDALLARLA ÖĞRENMENİN KOLAY YOLU!
3- MANDAL YÖNTEMİ
Evinizdeki mandalları renklendirerek boş bir kağıdın çevresine asmasını isteyin. Daha sonra mandalların üst tarafına kağıt üzerinde ya da direkt olarak mandala yazacağınız işlemlerin sonucunu tek bir büyük karenin içerisine yazmasını isteyebilirsiniz.
4- MEYVELERLE DÖRT İŞLEM
Kartona büyük bir ağaç çizip kestikten sonra farklı kağıtlara işlemler yapın. Çıkan sonuç kadar meyveyi ağaca koymasını isteyebilirsiniz. (Tanecikli olan meyveler ise rakamı büyük tutabilirsiniz. Ancak meyve büyük olacaksa sığdırmak açısından küçük rakamlar vermek daha uygun olacaktır.)