Son Konu

Okullar Ne Zaman Açılacak? 15 Tatil (Sömestr) Ne Zaman Bitecek? Yarıyıl Tatili Uzatılacak mı?

teknoloji

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-a2bfd4ae3c597cd5dc0b7f8a39303423f1719c24.jpg

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin 21 Ocak Cuma günü karnelerini alarak girdiği 15 tatilde sona yanlışsız gelinirken gözler de okulların ne vakit açılacağına çevrildi. Yarıyıl tatili devam ederken merak edilen hususların başında '15 tatil uzatılacak mı' geliyor. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'İki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da tıpkı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz.' açıklamasında bulundu. Pekala, 15 tatil ne vakit bitecek, okullar ne vakit açılacak? Yarıyıl tatili uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Milyonlarca öğrencinin yarıyıl tatili devam ediyor. Geçtiğimiz hafta karne heyecanı yaşayan öğrenciler, bilhassa birçok vilayette kar yağışının da tesirini hissettirmesi ile tatillerinin keyfini çıkarıyor. Gerek soğuk havalar gerekse koronavirüs pandemisi sebebiyle orta tatilin uzayıp uzamayacağı merak ediliyordu. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili ile ilgili açıklamada bulundu. Pekala, yarıyıl tatili uzayacak mı? 15 tatil (sömestr) ne vakit bitecek?

Yarıyıl Tatili Uzatılacak mı?

İkinci devrin başlangıcıyla ilgili salgına bağlı tatilin uzatılıp uzatılmayacağı istikametindeki tartışmalara da değinen Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi:

“İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da tıpkı kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz. En sık sorulan sorular, ‘Acaba tatil uzayacak mı?' Ben de o soruyu soranlara şöyle karşılık vermek istiyorum.

Neden rastgele bir kapanma olacağı vakit birinci başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir? Bizler şayet 21'inci yüzyılda savlı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke olmak istiyorsak beşeri sermayemize daima yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini daima yükseltmek zorundayız.”

Okullar Ne Vakit Açılacak, 15 Tatil (Sömestr) Ne Vakit Bitecek?

Yarıyıl tatilinin 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanmasının akabinde öğrenci ve öğretmenler 7 Şubat Pazartesi günü yine okullarda olacak.

Öğrenciler ikinci devirdeki orta tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci periyot 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

Üst Alt