Okullar Domuz Gribi nedeniyle tatil olacak
Okullarda Domuz Gribi Alarmı
Okullarda domuz gribi için alınacak tedbirler belirlenmeye başlandı Kış aylarında okullar uzun vakit kapalı kalabilir Bu durumlarda dersler televizyon ve internetten verilecek
Ulusal Eğitim Bakanlığı domuz gribinin salgın boyutuna varması ve okulların uzun süreli tatil edilmesi ihtimaline karşısında alınacak tedbirler konusunda incelemeler yürütüyor
Okulların kapalı kalacağı sürelere göre öbür tedbirler geliştiren bakanlık, öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için özellikle televizyon ve internet gibi ‘uzak eğitime ’ yönelecek Bu kapsamda TRT ’nin kanallarından biri üzerinden ders yayını yerine getirmek için röportaj yapan bakanlık, lokal kanallardan da istifade etmek istiyor
Ülke genelinde değil de lokal düzeyde okulların tatil edilmesi durumunda ise yöresel televizyon kanalları kullanılacak Bakanlık bu konuda RTÜK‘deri destek istedi Canlı yayında ders verebilecek öğretmenler eğitime alınacak ve prova ders çekimleri yapılacak Fazla sayıda derslik ve ders olması nedeniyle bütün derslerin televizyondan verilmesi ihtimali olmadığı için sadece Türkçe, sosyal, matematik gibi ‘esas derslerin ’ işleneceği bilgisi verildi
Televizyondan yayınlanacak canlı dersler benzer anda internetten de verilecek Bu dersler internet ortamında kaydedilecek ve dersi kaçıran veya her yerde izlemek isteyen öğrenci bu dersi internetten izleyebilecek Sınavlar ise okullar yeniden açıldıktan sonra yapılacak Okulların uzun süreli kapalı kalması halinde yaz aylarında da telafi eğitimi yapılacak Domuz gribinin ülke genelinde salgın boyutuna varması halinde okullar yazın açık, kışın kapalı olacak Kışın televizyon ve internetten yapılacak ‘uzaktan eğitim ’in, yazın ‘yüzyüze eğitimle ’ desteklenmesi düşünülüyor
Aralık ayından itibaren ilköğretim ve liselerdeki öğrencilerin devamsızlıkları çok yakından takip edilecek Öğrencilerin devamsızlıklarının artıp artmadığı konusunda okullardan jurnal bilgiler alınacak Öğrencilerin hastalık nedeniyle devamsızlık yapıp yapmadığı araştırılacak Hastalık nedeniyle okula gelmeyen öğrenciler tespit edilip, hastanelerle koordine halinde tedavisi peşine düşüp takip edilecek Grip olan öğrencilerin de okula gelmemesi konusunda uyarılarda bulunulacak
Domuz gribine aleyhinde alınacak önlemler konusunda da Yalova‘da 108 hoca eğitime alınırken, ‘formatör olacak ’ bu öğretmenlere koruyucu tedbirler anlatılıyor Kendilerine, Sağlık Bakanlığı‘nın hazırladığı el yıkama, hapşırma ve temizliğin öneminin vurgulandığı broşörler dağıtılacak öğretmenler, gittikleri illerde de her ilçeden bir öğretmene bu eğitimi aktaracak
Meclis ’te gazetecilerin ‘domuz gribine karşın alınacak önlemler ’ konusundaki sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, aşılamanın Sağlık Bakanlığı‘nın işi olduğunu, kendilerinin ise eğitim süreciyle ilgili tedbir alacaklarını söyledi Bakan Çubukçu, “Yalnızca Türkiye ’de değil, Dünya Sağlık Örgütü‘nün aldığı önlemler doğrultusunda Fransa ’da da aynı tedbirler alındı Salgının yayılmasını durdurmak amacıyla biz eğitimin aksamaması için tedbir olmak zorundayız Bu da yaygın olarak televizyon kanalıyla olası olabilir dedi Bakan Çubukçu, “Öğretmenlerimizi yetiştirme gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz Bu dek kapsamlı tedbiri kısa sürede olmak muhtemel olmadığı için takriben 1 ay önce çalışmalara başladık Her senaryoya yerinde alıştırma yapıyoruz diye konuştu *