Bu yaz transfer periyodunun birinci ve tahminen de en çok konuşulaşacak muahedesine Manchester City imza attı. Erling Haaland için Borussia Dortmund ile anlaşan City, bu transferi resmi olarak duyurdu. Erling Haaland, Haaland ailesinin birinci futbolcusu değil. Hatta Manchester City'de oynayan birinci Haaland bile değil. Babası Alf-Inge Haaland da Manchester City forması giymişti ve Manchester United'a karşı oynarken Roy Keane tarafından zalimce tekmelenmişti. Roy Keane buna 'intikam' demişti. Pekala Haaland'ın babası ve Manchester United'ın kaptanı Roy Keane ile ortasında neler yaşanmıştı?
Erling Haaland'ın babası Alf-Inge Haaland'ın Roy Keane ile yaşadığı olaya birlikte göz atalım.
Futbolu takip eden herkes Erling Haaland'ın ne kadar sıra dışı bir forvet olduğunun farkındadır. İnanılmaz güçlü fiziği, çok sert şutları, doğuştan gelen golcülük içgüdüsüyle kusursuz bir golcü.
Erling Haaland'ın babası Alf-Inge de kendisi üzere futbolcuydu ama o kadar da gösterişli bir yıldız sayılmazdı. Tekrar de Premier Lig'de oynayacak kadar kaliteliydi.
Alf-Inge Haaland, Manchester United'ın ezeli rakibi Leeds United için oynuyordu. 27 Eylül 1997 Roy Keane ile yaşadığı olay onu akıllara kazıyacaktı.
Roy Keane, Leeds United maçında kendisini sinirlendiren Alf-Inge Haaland'a faul yapmak için atak yapmış lakin attığı çelme rakibine denk gelmemişti.
Otobiyografisinde, "Beş dakika sonra Haaland'a gerçek ilerledim. Ona tekme atmak istemiyordum, yalnızca çelme takacaktım. Bunun bana karta mâl olacağını biliyordum lakin umurumda değildi" diyordu.
Roy Keane'i yerde gören Haaland ona eğilip, "Kart görmemek için kıvranıyorsun" dedi ancak Koy Keane önemli halde sakatlamıştı kendisini.
Aradan 4 yıl geçti ancak Roy Keane'in Haaland'a öfkesi dinmemişti. Bu kere Haaland Manchester City forması giyiyordu. Tarih 21 Nisan 2001, yer Old Trafford...
Roy Keane maçın bitimine az bir dakika kala Haaland'a insanlık dışı bir faul yaptı. Yerde acıyla kıvranan Haaland'a şu formda seslendi kırmızı kart görürken:
"Şimdi bana acıdan bahsetme."
Roy Keane tereddütsüz biçimde rakibine ziyan vermek için yapmıştı hamleyi.
Alf-Inge Haaland o maçı tamamladı. Söylenildiği üzere Roy Keane onun mesleğini bu sert müdehaleyle bitirmedi. O yaz ameliyat oldu ancak Keane'in darbe vurduğu sağ dizinden değil, sol dizinden. Alf-Inge Haaland daha sonra futbola orta verdi.
Şimdi ise oğlu Erling Haaland, Manchester City'nin yeni yıldızı. Bakalım Haaland, babasının anılarının olduğu yerde büyük başarılara imza atıp ailesini gururlandırmayı başarabilecek mi?