Son Konu

OMSS İcin Engellilere Ucretsiz Kurslar

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Engellilere memurluk kursları başlıyorEngelliler icin bu yıl 29 Nisanda ilk kez duzenlenecek olan Ozurlu Memur Secme Sınavına (OMSS) hazırlık icin MEB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde ucretsiz kurslar duzenlenecekKurslar Halk eğitim merkezlerinde ya da uygun gorulen diğer merkezlerde yapılacak OSYMnin acıkladığı takvime gore OMSS 29 Nisan 2019 tarihinde gercekleştirilecek Bu kurslarda verilen eğitim; OMSS Sınav iceriğine paralel olarak, Turkce, Matematik, Ataturk İlkeleri, Turkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel Kultur Ve Genel Yetenek Konularından Oluşacak

2019 OMSS de sorulacak soruların niteliği ve iceriği KPSS sorularıyla eşdeğer olacak KPSS gibi ortaoğretim, onlisans ve lisans mezunlarına yonelik ayrı sınav yapılacak ve genel yetenek ve genel kultur alanlarından 60ar soru sorulacak

2019 OMSS Sınavı 4 grupta gercekleştirilecek;

1) Genel Ozurluler (Ortopedik, Sureğen, Ruhsal ve Duygusal, Dil ve Konuşma Bozukluğu Olan Ozurluler vb),

2)Gorme Ozurluler,

3)İşitme Ozurluler,

4)Zihinsel Ozurluler

Ucretsiz duzenlenecek olan kurslar da yukarıdaki gruplara gore duzenlenecek ve ortaoğretim (lise), onlisans ve lisans mezunu olanlar başvurabilecek

Verilecek kursun suresi 216 – 360 saat arasında olacak

Kurs başvuruları ucretsiz olacak ve adaylar başvurularını halk eğitim merkezlerine yapacak

Üst Alt