Öner Erkan 4 Ocak 1980de İzmirde dünyaya geldi 1516 yaşlarında aldığı oyunculuk kursuyla tiyatroya birincil adımını attı Erkan 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümünden 2002 yılında mezun oldu
Başarılı oyuncunun ilk televizyon deneyimini Trtde çocuk programı sunarak edindi 20022004 İstanbul Kent Tiyatrosu'nda iki sezon dansçı olarak çalıştı 2004 yılında Oyun Atölyesine girdi
Başarılı oyuncu şimdiye dek birçok dizide rol aldı Avrupa Yakasında Fatoşun genç sevgilisini canlandıran Erkan, İki Ailede canlandırdığı Ferit karakteriyle dikkatleri üstüne çektiÖner Erkan Organize İşler, Yedi Kocalı Hürmüz, Son Osmanlı Yandım Ali, Kağıt, Hırsız Var gibi o kadar çok filmde rol aldı
'Bornova Bornova' filmindeki rolüyle Altın Portakal'da 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Öner Erkan giydiği tişörtle gündeme oturmuştu Üzeirnde yazar yazı sebebiyle 'mesaj mı verdiniz?' sorusu üzerine, 'Radiohead hayranıyım Grubun solisti Thom Yorke da bunu giyiyor Onu sevdiğim için ben de yaptırdım Üzerinde 'Basına inanmayın' yazıyor Fransızca bilenler anladı Yahut bir tişörtle mesaj verilir mi, saçmalık!' demişti
Öner Erkan şimdilerde Deli Saraylı dizisinin eli uzun karakteri Ayyar rolünü canlandırıyor