Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, İtalya Serie B Ligi ekibi Parma'dan Jayden Oosterwolde'yi kadrosuna kazandırdı. Genç futbolcu, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Oosterwolde, "Türkiye'nin en büyük kulübünde olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gördüm." dedi.
Genç sol bek, "Parma'dan çok daha büyük bir camiaya geldim. Baskı olacak. Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'ye destek olmaya geldim. Fenerbahçe'yle şampiyonluklar istiyorum." ifadelerini kullandı.
Gelecek planları hakkında da konuşan Oosterwolde, "Jorge Jesus'tan çok fazla şey öğreneceğime kuşkum yok. Burada kendimi göstermek istiyorum. Sonrasında da İngiltere Premier League'e gitmek istiyorum." şeklinde konuştu.
"Hızlı ve süratliyim"
Hücumu seven bir bek olduğunu belirten Hollandalı futbolcu, "14 yaşımdan beri sol bek oynuyorum. Defansif anlamda hızlı ve süratliyim. Beni izlediyseniz, hücumu da sevdiğimi görmüşsünüzdür. İtalya'da defansif yönlerimi güçlendirdim. Hem defans, hem de hücumda iyiyim." dedi.
Fenerbahçe ile olan ilk kontağını da açıklayan Oosterwolde, "İlk teklif tarihini hatırlamıyorum. Ocak ayı başından önce olabilir. Bu ilgiyi duyduğumda çok şaşırdım. Fenerbahçe'nin ilgilenmesini beklemiyordum. Çok mutlu oldum ve buraya geldim. Fenerbahçe'de olduğum için çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.
Şampiyonluk yarışı hakkında da konuşan 21 yaşındaki bek oyuncusu, "Galatasaray ile 4 puanlık fark var ama maç maç bakacağız. Her maçı kazanmamız gerekiyor. Şampiyonluğu çok istiyorum. Sonunda şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Sahada iyi olursak, sezon sonu şampiyonuz." diye konuştu.