Son Konu

Soru&Cevap Oppo Klavye Ayarları Nasıl Yapılır?

Forumdas

Editor
Tepkime
15,298
Web
forumdas.com.tr
Credits
-90
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Oppo klavye ayarları, daha yüksek kullanıcı deneyimi için özelleştirilebilir. Yeni bir telefonun klavyesi, klavye biçimi veya dili istediğiniz gibi olmayabilir. Bu durumda da eski klavye biçiminize getirmek isteyebilirsiniz. Bu tarz problemlere yönelik hazırladığım Oppo telefon klavye ayarları rehberimiz ile aradığınız bütün sorulara cevap vermeye çalıştık. Ayrıca Oppo klavye sorunu yaşıyorsanız nasıl giderilir bu yazımda bulabileceksiniz. Dilerseniz, ayrıntılara geçelim;

Oppo Klavye Türkçe Mod Yapma​

Yeni telefonlarda zaman zaman klavyeler farklı dilde gelir. Eğer, İngilizce dili ile karşılaştıysanız bunu değiştirmek çok basit. Oppo Türkçe klavye için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir;

• Adım 1: İlk olarak ‘’Ayarlar’’ girin ve daha sonra ‘’Ek ayarlar’’ seçeneğine girin.
  • Adım 2: ‘’Klavye ve Giriş Yöntemi’’ seçeneği girin.
  • Adım 3: ‘’Oppo için TouchPal’’ seçeneğin girin.
  • Adım 4: Bu panelde yer alan ‘’Diller’’ bölümünden Türkçe dilini seçin ve klavyenizin tadını çıkarın.

Oppo Otomatik Düzeltme Kapatma​

Oppo otomatik düzeltme, yazdığınız yanlış kelimeleri otomatik olarak düzelten bir özelliktir. Bazı zamanlarda yazmak istediğinizin aksine düzeltmeler yapabilir. Bu durumda şu adımları izleyip bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

• Adım 1: ‘’Ayarlar’ seçeneğine girin.
  • Adım 2: Ek ayarlar seçeneğine giriş yapın.
  • Adım 3: ‘’Klavye ve Giriş yöntemi’’ seçeneğine girin.
  • Adım 4:‘’Oppo için TouchPal’’a tıklayın.
  • Adım 5: ‘’Metin tahmini’’ yazan kısma geliniz ve pasif yapmak için butona tıklayın. Bu aşamadan sonra ayarlar değişecektir.

Oppo Klavye Titreşimi Nasıl Kapatılır?​

Programsız bir şekilde Oppo titreşimi kapatmak için ilk olarak Ayarlar > Bak ve Hisset adımlarını takip ediniz. Daha sonra ise menüde bulunan seçeneklerden titreşimleri azaltın. Tuş basma titreşimi: Titreşim bu menüden kapatılır.

Oppo A9 Klavye Ayarları Farklı Mı?​

Bütün Oppo cihazlarda ‘’Ayarlar’’ bölümünde aynı adımlar izlenerek klavye ayarları değiştirilir Oppo A9 klavye ayarları ve diğer OPPO modellerinin klavye ayarları aynı şekilde değiştirilir. Bunun için;

Ayarlar > Ek ayarlar > Klavye ve Giriş Yöntemi adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Burada özelleştirmek istediğiniz şeyleri değiştirebilirsiniz.

Oppo Klavye Sesi Açma Kapatma​

Oppo klavye sesi açma ve kapatma ayarlarını aşağıdaki adımları kullanarak uygulayabilirsiniz.

• Adım 1: TouchPal simgesine dokunun.
  • Adım 2: Ayarlar
  • Adım 3: Bak ve Hisset kısmına girin
  • Adım 4: Tuşa basma sesinden değiştirebilirsiniz.
Gboard kullananlar için yapılacak adımlar aşağıdaki gibidir.

• Adım 1: ‘’Ayarlar’ seçeneğine girin.
  • Adım 2: Sistem. Diller ve giriş’e girin.
  • Adım 3: ‘’Sanal Klavye – Gboard’’ seçeneğine girin.
  • Adım 4: ‘’Tercihler’’ seçeneğini seçin.
  • Adım 5: ‘’Tuşa Basma’’ kısmına girin.
  • Adım 6: Tuşa basıldığında ses çıkar kısmında istediğiniz şekilde ayarlayın.

Oppo Klavye Titreşimi Kapatma​

Oppo klavye titreşimi kapatma işlemini aşağıdaki adımları okuyarak yapabilirsiniz.

• Adım 1: TouchPal simgesine dokunun.
  • Adım 2: Ayarlar
  • Adım 3: Bak ve Hisset kısmına girin
  • Adım 4: Tuşa basma titreşimi

Üst Alt