Son Konu

ÖSS'yi kazanamayanlara Müjde

nicebayan

Yeni Üye
Tepkime
2
Web
nicebayan.com
Credits
-1
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Imtihan kabusundan geçemeyen ve bu yüzden üniversiteli olamayan gençler artık üzülmesinAçıköğretim'de Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji gibi 22 yeni birim daha açılıyor Fakültede kayıt silme ise tarih oluyor

Üniversitelerin örgün bölümlerine yerleşemeyenlerin seçim ettiği Açıköğretim bölümleriyle ilgili Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr Fevzi Sürmeli'den iki önemli müjde geldi Sürmeli, yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren yeniliklerle ilgili açıklamalarını Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Açıköğretim Fakültesi Mezunları toplantısında yaptı

MANÂLI BÖLÜMLER AÇILIYOR

Rektör, 7 lisans ve 33 ön lisans programıyla eğitim veren Açıköğretim Fakültesi'nin 2010 öğretim yılında 5'i lisans 17'si ön lisans olmak üzere toplam 22 yeni bölümün açılacağı müjdesini verdi Lisans bölümlerine ilave olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümlerinin de ekleneceğini bildiren Sürmeli, ön lisans programlarına da şu bölümlerin ekleneceğini açıkladı:

Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Yargı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Yolculuk Hizmetleri, Lojistik, Medya ve Iletişim, Radyo ve TV Programcılığı

ARTIK KAYIT SİLME YOK

Rektör Sürmeli, bundan böyle öğrencinin kendi isteği dışarıda tescil silmenin söz konusu olmayacağı müjdesini de verirken; 2 sene defalarca tescil yenilemeyen öğrencilerin kayıtları bundan böyle silinmeyecek İsterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsinizdedi

İŞLETMECİLER DAHA BAŞARILI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr Fevzi Sürmeli öğrenim sürelerine bakıldığında İktisat Fakültesi'nden mezun olanların %32'sinin 4 yılda, %25'inin 5 yılda okullarını tamamlarken, İşletme Fakültesinden mezun olanların %37'sinin 4 yılda, %26'sının 5 yılda mezun olduğunu bu verilere bakıldığında İşletme öğrencilerinin İktisat öğrencilerinden daha başarılı olduklarını dile getirdi

AVRUPA DİL ÖDÜLÜ

Açıköğretim Fakültesi'nin internet üzerinden verdiği Türkçe eğitim hizmetinin de Avrupa Dil Ödülü'ne bedel görüldüğünü aktaran Sürmeli, Şayet Avrupa Birliği ’ne az önce giremedik ama Avrupa Birliği ’ne girmek dek eğitim öğretimin ne kadar kayda değer olduğunu göstermiş olduk Üniversitemiz şimdiden Avrupalı olduşeklinde konuştu

Kaynak milliyet haber *

Üst Alt