Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'nın kalecisi Erdem Canpolat, depren anında yaşadıklarını anlattı.
Alman Bild gazetesine açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki file bekçisi, 5 Şubat'ta oynanan Atakaş Hatayspor - Kasımpaşa maçının ardından mecburi bir otel değişikliği sayesinde hayatta kaldıklarını söyledi.
Deprem anını "Kendimi bir korku filminde gibi hissettim. Savaş gibiydi. Buradan sağ çıkmak için dua ettim." sözleriyle anlatan Canpolat, "Hatay'a gittiğimizde her zaman kaldığımız otelde yer olmadığı için başka bir otelde kaldık. Daha sonra o otelin deprem nedeniyle yıkıldığını öğrendik." diye konuştu.
Duisburg doğumlu olan ve Schalke 04'ten 2020-2021 sezonunda Kasımpaşa'ya transfer olan Erdem Canpolat, yaşadıkları şoku şu sözlerle anlattı:
"Pazarı pazartesiye bağlayan gece ilk sarsıntıyla uyandım. Saat sabahın dördünü biraz geçiyordu. Otelin sallanmasıyla uyandım ama ilk başta hiçbir şey düşünmedim. Bunun bir rüya olduğunu düşündüm ve geri döndüm. Ama sonra otel yine sallandı. Camlar paramparça oldu, televizyon ve lambalar odanın diğer tarafına fırlatıldı, bir dolap devrildi. Yorganın altına saklandım ve Allah'ın bizi koruyacağını umdum."
"BURADAN CANLI ÇIKABİLİR MİYİZ?"
Artçı sarsıntıları düşündüklerini söyleyen Canpolat "Otel çökebilirdi. Buradan çok çabuk gitmem gerektiğini biliyordum. Bir tişört, pantolon ve havlu kumaştan yapılmış beyaz otel terliklerini giyip kırık camların üzerinden geçtim. Koridorda diğer oyuncularla karşılaştım. 'Buradan canlı çıkabilir miyiz?' diye sordular. Kapısından su sızdıran asansör kullanılamaz hale geldi. Otel bir labirent gibiydi. Ancak bir süre sonra yola çıkmayı başardık” dedi.
"ZAMANINDA BAŞARDIK"
Kasımpaşalı oyuncu, hemen diğer takım arkadaşlarına cep telefonlarından ulaşmaya çalıştıklarını belirtirken “Aniden otelin tekrar sallandığını gördük. Çoğumuz şoktaydık. Ancak sığınak artçı şoka dayandı. Yavaş yavaş takımın diğer çalışanları de oteli terk etmeyi başardı. İstanbul'a dönüş yolculuğu hemen organize edildi. Takım otobüsü bizi havaalanına götürdü, kulüp başkanı özel bir uçakla İstanbul'a dönüş ayarlamıştı. Havalimanına giderken yıkılmış evler gördük. Tanrı'ya şükür zamanında başardık.” ifadelerini kullandı.