MSN ve Hotmail ’in tarih olmasıyla birlikte alışkanlıklarımızda adamakıllı değişti Yıllardır maillerimizi yoklama ettiğimiz hotmail yerine yep yeni bir isim çıkageldi… Outlook!
Peki outlook ’a nasıl tescil olacağınızı biliyor musunuz? Cevabınız hayır ise yardımcı olmak için resimlerle Outlook kayıt olma aşamalarını sırasıyla anlatıyoruz
BURAYA tıklayın Açılan sayfada sizden Microsoft hesabınız sorulacak? Microsoft hesabı daha önce Windows live ıd olarak adlandırılan uygulamanın yeni ismidir Yani eski hotmail hesabı Eğer yeni bir hesap almayacaksanız Buradan eski hotmail adresinizle sisteme giriş yapabilirsiniz Biz buradan sonradan yeni outlook hesabı alacaklarla yolumuza devam edeceğiz
Yeni bir microsoft hesabı elde etmek istiyorsak resimde en altta gördüğünüz Acilen kaydolun yazısına tıklayın
Outlook hesabı almak için ikinci adıma geldik Burada sizden istenilen bilgileri ve yeni outlook hesabınızın adını dikkatlice yazın
Dolduracağınız alanlara Adınızı, soyadınızı, doğum tarihinizi yazdıktan daha sonra cinsiyeti sekmesine tıklayın ve cinsiyetinizi belirtin
Nasıl oturum açmak istersiniz kısmına istediğiniz outlook adını yazın Ben nalan@outlookcom olarak elde etmek istediğim için nalan yazdım Şifreniz en az 8 karakterden oluşmalıdır Outlook hesabınızın güvenliği için kolay şifreler seçmeyin, birbirini tekrarlayan yada art arda giden rakamlar, doğum tarihiniz gibi bilindik tarihler her zaman risklidir Bunun yerine büyük ve minik harften oluşan özel bir parola oluşturun
Aldığınız önlemlere karşın hesabınız çalınırsa güvenli şekilde geri alabilmeniz için cep telefonunuzun numarasını yazın
Burada isterseniz öteki eposta adresinizi yazın, isterseniz de bir güvenlik sorusu belirleyin kendinize
Yaşadığınız ilin posta kodunu dürüst bir şekilde yazın
Bir bot olmadığınızı belli olmak için ise size verilmiş rakam ve rakamlardan oluşan değeri kutucuğun içine yazın Aşağıdaki resimde bana verilen değerleri yazdım Lütfen siz doldurduğunuz sayfada size bahşedilen harf ve rakamları yazın
Outlook hesabı almamıza son bir adım kaldı Eğer buraya değin herşeyi dürüst yaptıysanız KABUL EDİYORUM ’u tıklayın ve outlook kayıt işlemini burada tamamlayan *