Son Konu

oyle bir gecer zamanki kamera arkası

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
oyle bir gecer zamanki kamera arkası

‘Oyle Bir Gecer Zaman ki ’ dizisinin yonetmeni Zeynep Gunay Tan, HT ’de Gulin Yıldırımkaya ’ya kucuk oyuncu Osman ’ın (Emir Berke Zincidi) kamera arkasında yaşananları anlattı…

Kucuk oyuncu bir dezavantaj mı? Osman sizi cekimlerde zorluyor mu?

Ali Bey ’in dediği doğru oyunculukta en gercek şeyi kirlenmemiş duygulardan alabilirsiniz ve cocuklar hicbir teknik, oyunculukla ilgili hicbir matematik bilmedikleri icin tamamen o durumu gercek zannedip yurekten oynadıkları icin eğer yeteneğe de sahiplerse sahneler cok samimi ve sıcak geciyor Emir Berke de o yetenekli cocuk oyunculardan biri o anlamda bizi cok zorlamıyor Ama bir cocukla uzun saatler calıştığınız zaman arada verdiğiniz molalardan dolayı calışmak zorlaşıyor Yoksa cok yetenekli bir cocuk ve bizi hic zorlamıyor

Osman ’ın ailesi cekimler sırasında sette bekliyor mu?

Evet, cekimler sırasında ailesi sette yer alıyor Emir Berke cekim aralarında zaman zaman oyuna gidiyor Sette bir pedagog var ve biz bir sahne yetiştirmeye calışsak da setin ortasına gelip ‘hayır, şimdi oyun zamanı yeter ’ deyip seti durduruyor Sette bir oyun odası var ve ona oyun molaları vermek zorunda kalıyoruz Emir Berke ’nin cocukluk durumunu da gozetmemiz gerektiği icin, bir sahne bitti hemen oburune gecelim gibi işleyemiyor

Dışarıdan bakıldığında bu kadar cok acılı sahnede cocuğun psikolojisi altust olmuştur diye bir duşunce oluşuyor Ama siz cok hassas bir ekipmişsiniz…
Hem uygulayıcı yapımcımız, hem ben, hem goruntu yonetmenimiz genc ebeveynleriz, hepimizin kucuk cocukları var Dolayısıyla sadece işimizi yapıyoruz diyemiyoruz Cocuk ve ailesi ile empati kurmaya calıştığımız icin elimizden gelen butun dikkati gostermeye calışıyoruz

Emir Berke cok soz edilen o sahnelerde gercek gozyaşları mı dokuyor? Dışarıdan viks vb gibi destek alıyor musunuz?

Coğu zaman herhangi bir dış desteğe ihtiyac duymadan ağlıyor ama bazen viks gibi dış desteklerde alıyoruz

Sizi bugune kadar en cok zorlayan sahne hangisiydi?

Beni en cok zorlayan sahne ‘Oyle Bir Gecer Zaman ki ’ dizisinin ucuncu bolumunde Osman ’ın ağlayıp masa altından abisinin bıcak cekmesini izlediği sahneydi Cunku o sahne Emir Berke ’nin evdeki şiddetle karşılaşacağı ilk sahneydi ve orada Emir Berke ’nin mizanseni gormesini istemedim ve pedagogumuzda bize aynı şeyi onerdi

Sahne cok gercekciydi Sahneyi gormeden ağladı oyle mi?

Emir Berke ’nin butun o şiddeti gormesini istemediğimiz icin onun planları ayrı cekildi Emir Berke ’nin planlarının hicbirinde karşısında diğer olaylar gercekleşmiyordu Tum sahneleri ayrı ayrı cekmek, birleştirmek, kurmak, oradaki gercekliği bozmamaya calışmak ve diğer bir taraftan cocuğun psikolojini etkilememeye calışmak butun ekip adına cok zorlayıcıydı Tabii bu durum hem bizi hem oyuncuları cok fazla zorladı Cunku diğer oyuncular icin de karşılarında Emir Berke ’nin olmaması sıkıntı vericiydi Ama sonucta o sahneden sonra dizi daha da cok konuşulmaya başlandı

Sizin cocuğunuzun, anne baba tanınırlığının verdiği avantajla oyuncu olmak istiyorsa cok rahatlıkla keşfedilme şansı var Cocuğunuzun Emir Berke ’nin yaşında oyunculuğa başlamasını ister misiniz?

Evet, bu tanınırlıktan yararlanıp tanışma şansı var, ama sonrası onun elinde yeteneğine bağlı Ben cocuğumun cok kucuk yaşta oyuncu olmasını istemem, buna izin vermem Cunku kucuk yaşta yapılan oyunculuk bilincli bir tercih değil o yuzden ben cocuğumun o yaşlarda oynamasını istemem ama on yedi on sekiz yaşından sonra bu mesleğe gonul verdiyse, yapmak istiyorsa o zaman sonuna kadar desteklerim Bu benim fikrim, ben cocuğumun daha cocuk gibi yaşamasını isterim Sette biz pedagogla konuşurken Emir Berke ’ye en cok yapmaya calıştığımız şey cocuk olduğunu unutmaması Cunku cocuklar sette calışırken en cok bundan etkileniyorlarmış o yuzden biz stop dediğimiz anda Emir Berke ’ye setle ilgili hic konuşmuyoruz ‘Gel kopek balığı cizelim, burası bu, vb ’ gibi konuşmalar yapıyoruz Bir cocuğun cocuk olduğunu ona unutturabilecek bir yer set Emir Berke ’nin boyle bir şey yaşamaması icin biz ekip olarak cok fazla caba harcıyoruz Ben bir anne olarak ekstra Omer ’i sete goturursem boyle bir şeye dikkat etmek istemem

Üst Alt