elektronikci
Yeni Üye
Öyle Bir Kete Yaptımki Lisanlara Destan Olur (Kıyır Çıtır Pamuk) Hepsi Bir Ortada Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram tereyağ
- 3 su bardak süt
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- Un
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurtanın sarısı
Öyle Bir Kete Yaptımki Lisanlara Destan Olur (Kıyır Çıtır Pamuk) Hepsi Bir Ortada Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencerede tereyağını eritelim.
- Üzerine 3 bardak süt ekleyip 2 dakika sonra altını kapatalım ılımaya bırakalım.
- Derin bir kaba mayayı, şekeri, tuzu koyalım karıştıralım.
- Ardından ılıyan sütü ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra ılık suyu ekleyelim yoğurdu koyalım çırpalım ve unu yavaş yavaş ek edelim.
- Ben yaklaşık 9 su bardağı un koydum sizde ununuza nazaran eksik yahut fazla koyabilirsiniz.
- Yoğurma süreci bittiğinde hamurun üzerini streç sinema ile kapatalım ılık bir ortamda 1 saat bekletelim.
- Hamurumuzu bekletirken kete için yağımızı hazırlayalım.
- Derin bir sos tenceresine tereyağını koyalım ve ocakta eritelim.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip ocaktan alalım.
- Kabaran hamurumuzdan bezeler yapalım büyük bir portakal kadar olsun hepsi benim hamurumdan 8 beze çıktı.
- Hazırladığımız bezelerin üzerini örtelim üzeri kabuklanmasın.
- Bir tane beze elimize alalım ve açmaya başlayalım yeteri kadar açtıktan sonra üzerine tereyağ gezdirelim her yerine yedirelim.
- Bir uçtan başlayıp kıvıralım ve hamuru iki ucundan tutup bir tarafı içe bir tarafı dışa yanlışsız çevirip halka halinde yuvarlayalım yavaşça elinizle ezelim ve tepsiye koyalım sırası ile hepsini bu türlü yapalım.
- Bittiğinde üzerine yumurta sürelim ve 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun