Stillwater
Yeni Üye
Annem ve ablam kendi fallarına bakıyorlar ben 15 yaşındayım. Ne kadar günah olduğunu söylüyorum onlar da inanmıyoruz öylesine bakıyoruz diyorlar onlara çok günah yazılıyor mu?
Cevap: Değerli ziyaretçimiz, hiç bir Müslümanın haram olan bir şeyi ben öylesine yapıyorum demesi caiz olmaz. Zira fal bakmakta bu konulardan biridir. Geleceği bilecek olan ancak Alemlerin Rabbi olan yüce Mevla’mızdır. Bir kulun bu konular hakkında yorum yapması veya bir eylence konusu haline getirmesi Mevla’ya yapılan büyük bir edepsizlik olmaktadır. Zira yüce Mevla’mız gaybı ancak ben bilirim derken bir kulun bu konular hakkında yorum yapması şaka veya öylesine olsa dahi caiz olmamaktadır. Yüce Mevla’mız bir ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır:
Cevap: Değerli ziyaretçimiz, hiç bir Müslümanın haram olan bir şeyi ben öylesine yapıyorum demesi caiz olmaz. Zira fal bakmakta bu konulardan biridir. Geleceği bilecek olan ancak Alemlerin Rabbi olan yüce Mevla’mızdır. Bir kulun bu konular hakkında yorum yapması veya bir eylence konusu haline getirmesi Mevla’ya yapılan büyük bir edepsizlik olmaktadır. Zira yüce Mevla’mız gaybı ancak ben bilirim derken bir kulun bu konular hakkında yorum yapması şaka veya öylesine olsa dahi caiz olmamaktadır. Yüce Mevla’mız bir ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır:
Bu ayet konunun ciddiyetini açık bir şekilde vurgulamaktadır. Bu konuda bir hadis i şerifi de zikredelim:“De ki: ‘Göklerde ve yerde olan gaybı, Allah’tan başka bilen yoktur.” (Neml, 27/65)
Özetle, annenizi ve ablanızı bu konuda uyarmalısınız. Öylesine yaptıkları bir şey için bu kadar büyük günaha girmek büyük bir yanlış olacaktır. Mevla’ya emanet olun.– “Her kim bir kahine gider ve dediklerine doğru derse; Şüphesiz ki Muhammed’e indirilmiş olanı (İslam dinini) inkar etmiş olur.” (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).