Son Konu

Oyuncak seçerken bunlara dikkat edin

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Çocukların hayatının en önemli parçası oyundur
Oyunla yaşamın provasını yapıyorlar, duygu dünyalarını yansıtıyorlar, fiziki ve şehvetli olarak enerjilerini boşaltıyorlar, hayal güçlerini geliştiriyorlar Oyun, çocukların hayatında böylesine önemli bir yer tutuyor İşte bu noktada çocuğa oyuncak seçimi büyük tartı taşıyor

Anne ve babaların oyuncak seçerken kendilerini değil çocuğun zevklerini göz önünde bulundurması gerekiyor Çocuğun yeni şeyler keşfedip neşeyle öbür şeylerin pratiğini yapabileceği oyuncaklara ihtiyacı olduğunu unutmamakta avantaj var

Bunu sağlamak için ebeveynlerin uyarı etmeleri gereken en kayda değer nokta seçtikleri oyuncağın çocuk açısından risk içermemesi ve tehlikesiz olması Peki anne ve babalar oyuncak seçiminde hangi noktalara dikkat etmeli?

İşte oyuncak seçimi kriterleri:
• Avrupa ’ya yerinde, anlamına gelen ve zorunlu emniyet şartlarını karşıladığını gösteren CE, ithal tüm oyuncaklarda aranan bir kriterdir Satın aldığınız oyuncağın üretim yeri önemli değildir Üretim yeri neresi olursa olsun üzerinde CE damgası olan oyuncaklar güvenlidir

• Çocuğun oyundan en optimum faydayı sağlayabilmesi için seçilen oyuncağın yaşına yerinde olduğundan muhakkak olmak gerekiyor Her ebeveyn, çocuğun yaşını ve oyuncağın emniyet uyarılarını dikkate almalıdır Oyuncak satın alırken bu uyarıların üstünde olduğu oyuncakları tercih etmeye çalışın

• Oyuncaklar pilli ise pil yerinin tehlikesiz şekilde kapalı, vidalı ve emniyetli olmasına uyarı edin Pil kutupları, batarya voltajı, DC işareti okunaklı şekilde olmalı Eski ve yeni piller ile alkali, standart ve sıkıntı edilen piller birlikte kullanmayın

• Yumuşak hayvan ve bebeklerin yıkanır olmasına, gözler, burun, düğme ve öteki ayrıntıların kopmayacak şekilde dikilmiş ya da yapıştırılmış olmasına özen gösterin Astım ve alerji riski olan çocuklarda tüylü oyuncaklardan kaçının

• Çocuklar ilk yaşlarında cisimleri ağızlarıyla da tanıma ve her cismi ağza götürmeye eğilimlidir Bu sebeple üç yaşından minik çocuklara ufak parçaları olan ya da minik parçalara ayrılan oyuncaklar almayın

• Oyuncağın boyası dökülüyor veya çok kısa vakit daha sonra çıkıyorsa çocuğunuzdan uzaklaştırın
Alıntı *

Üst Alt