Son Konu

Ozdemir Asaf Sozleri

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Mutlu edemeyeceksen, meşgul de etmeyeceksin

Madem yalandı herşey, bıraksaydın oyle kalsaydı Bana son yalanın bende sevdimolsaydı

Herkes fazlasıyla sevmiş, Ben eksikleriyle de sevdim oysa

İki seceneğin var; ya kal, ya gitme !

Bakarken kıyamamak mı, Yoksa baktıkca doyamamak mıdır aşk?

Yuzumde huzunden golgeler varsa, O huzun yuzundendir olsa olsa

Oğut; zamanında taze yenmemiş bir ekmeği, başkasına bayat yedirme denemesidir

Dun yağmur yağacaktı, gun dondu, yarın yağdı, Bugun dindi Ağlayacaktı Kim anlayacaktı

Sen kalıyordun, gide gide, Ben gidiyordum, kala kala

Benim en sevdiğim soz ,senden duyduğum bendir

İnsanin kendine mektup yazması Ve donup donup onu okuması Yalnızlığın da otesidir

İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı ? Bu, insana bağlı

Sırtımızı yaslayıp uyuduğumuz taşları mı atacaklar kafamıza ; Taş kalpleri tac yaptık diye başımıza

Keşke sen ben olsan; Seni sevmenin ne kadar zor olduğunu anlasan Keşke ben sen olsam; Bu kadar sevilmenin tadını cıkarsam

Seni buyuk buldum, anladım, Seni guzel buldum, korudum, Seni kucuk buldum, uyardım, Seni yakın buldum, uyudum, Biri yanlış idi, unuttum

Duşumde aşk ile karşılaştım İnsanı arıyordu Uyandım, insan ile karşılaştım Aşkı arıyordu

Once buyuk buyuk duşundum Sonra buyuk buyuk yaşadım Ne varsa onlar aldı Şimdi bana kucuk bir olum kaldı

Mutluluğun gozu kordur, Yalnızlık sağır Ondandır biri tokezleyerek yurur, Oburu uykusunda bile bağırır

Kim bilir kac kişi ayrı yataklarda, Birbirine sarılarak uyuyordur

Gelmen bir iyiliktir diyecektim kapıyı hep başkaları actı

Beni benden cıkardınız Beni benden aldınız Goz gormeye gormeye Bir uzağa bıraktınız Kendime donmeye artık cok gec

Yalnızlık dışarıdan gelmez; insanın icindedir

Bana yalanlar soylese yetinecektim Ama yalan soyledi

Aşkın icinde en uzun, ictenliklerini en iyi korumasını bilenler kalmıştır

Bazen dayanmaktır sevmek; hayat nereden vurursa vursun ayakta durabilmek Bazen yaşamaktır sevmek; soluksuz ciğer gibi sevgisiz kalbin duracağını bilmek Bazen ağırdır sevmek; sevdiğine layık olabilmek Ve bazen hayattır sevmek; birini cok uzaktayken bile, yureğinde taşıyabilmek

Artık benim mutluluk denen bir kavramım olmayacak Daha mutsuz olmamak icin

Ağlamak Unutmak kadar kolaydır inanSevin ağlayabiliyorsan Sevin ağlıyorsanGul ağlayabiliyorum diye,Gul ağlıyorum ağlıyorum diye Sana

birşey yapamam Ağlayamıyorsan!

Beni bundan boyle beklese beklese huzun bekler cağırsa cağırsa huzun

Kendine gel ! Seni orada bekliyorum

Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz

Dunyanın nufusu ikiye bolunuyor Yarısı sen oluyorsun, yarısı ben Sonra ikimiz bir butun oluyoruz, Kimseye sezdirmeden

Yaşamak, ilkin sevgi ile, sevmek ile başlar, Doğumla, doğmakla değil Yaşam da sevgisizlikle biter, Olumle, olmekle değil

Kacmak istedikce sana yakalanıyorum Sondurmek istedikce sana yanıyorum Yenildim işte! Yine de seviyorum

Bir anlam gelse Ne varsa alsa gitse

Ağladığımı gor diye ağlamıyorum; Ağladığım icin ağladığımı goruyorsun

Beni oyle bir yalana inandır ki omrumce sursun doğruluğu

Gercek değer; gelmesi boşluk dolduran değil gitmesi boşluk yaratan

Bir sevgiyi anlamak, bir yaşam harcamaktır Harcayacaksın!

Bir gun benden şikayet ettiğin ne varsa, Ozleyeceksin!

Seni, Sensiz de sevebiliyorum

Soylenemiyor cok şey, susmadan

Makyajı akıyor farkının; Herkesleşiyorsun

Arar kendini butunlesin diye Bir golge, sessiz , yumuşak , uyuyan Arar tek başına, elleri yuzune uzanık bir anlam , Kendisini golgeleyecek

Kime sorsam, Ben senin mutluluğunu istiyorumdedi Ne kastınız vardı mutluluğuma, anlamadım gitti

Aşk; iki kişinin sokak kavgasına benzer, Cunku ayıran hep bir yabancıdır

sen bana bakma ben senin baktıgın yerde olurum

Oysa ne cok ağladım ben bir damla yaş dokmeden

Sakladığın kendini boldun iki yarım'a; iki kez yaralandın bir yarım yara icin

Guclu olmanın turlu yolları vardır, durust olmanın bir tek

Bekle' deseydin, gelmeyeceğini bilsem bile beklerdim

Bu icin icin oluşum Ben seni bulunca, Sen de beni bulasın diyedir

Kirli ellerimiz daha temiz, temiz elli kirli gonullerden Ne dersiniz ?

Ben sevmekten hic borclu cıkmadım

Gidişiyle boşluk yaratanlardan ol

Uykunun icinde bir ruya, ruyamda bir gece, gecede ben Bir yere gidiyorum, delicesine Aklımda sen

Boşuna yorulma gonul, Sadece sevmek yetmiyor

Adının ustune anılar koyma Sen mezar değilsin Anılar adının ardından gelsin Sen duvar değilsin

Bir kelimeye bin anlam yuklediğim zaman sana sesleneceğim

İmkansızları yaşamak mıdır sevmek, Yoksa severken imkansız mıdır yaşayabilmek ?

İnsan parasını kaybedince fakir, ozgurluğunu kaybedince esir, aşkını kaybedince şair olurmuş

Benimle omur gecer mi ki dedim Senle gecirmeye omur yeter mi ? dedi İşte bu bana bir omur yetti

Olunceye kadar seni bekleyecekmiş, Sersem Beni seni beklerken olmem ki Beklersem

İyi geceler canım derdin Gecenin iyiliğinden cok, Canın olma duşuncesi yeşerir dururdu icimde

Sevmeyi Bilmiyosan Kullanma O İki Kelimeyi ! Yani Ne Sen Kirlet Ağzını O Sozle Ne de O Soz Ağlasın Kimin Eline Duştum Diye

Ben yurumeye başlayınca denizlerin ustunde Karalarda koşanlar durup bana baktılar Ben de gittim Sığınacağım adaları birer birer batırdım

Objektif olu bir gozdur ,olmuşunu gorur Goz, gormuş bir objektiftir,gorduğunu oldurur

İnsanlar gelmeleriyle boşluk dolduranları severler, gitmeleriyle boşluk yaratanlara aşık olurlar

Kucukken hayvanlarla konuşabilsem ne ilginc olurdu diye duşunurdum Meğer yıllardır iletişim kurabildiğim bir suru hayvan varmış

Unutsun beni demişsin, bu bana imkansız geliyor Cunku unutmam icin once seni hatırlamam gerekiyor

Dost gercekleri Duşman işine geleni Deli ağzına geleni Aşık icinden geceni soylermiş

Off ! Neyine bağlanır ki insan bu kadar ? Sana bakmayan gozlerine mi, yoksa senin olmayan kalbine mi ?

Sus be yureğim, bende biliyorum ozlediğimi; Susta bilmesin ozlendiğini

İnsanın zamanı varsa, herşeyin gelmesini beklemeye mecburdur Her şeyi varsa eğer; Zamanın gecemesini beklemeye mahkumdur

Kolay mıdır bir anda herşeyden vazgecip gitmek, Yoksa herşeye rağmen gitmekten vazgecip sevmek mi gerek ?

Gelecekse beklenen, beklemek guzeldir Ozleyecekse ozlenen, ozlemek guzeldir Ve sevecekse sevilen; O hayat herşeye bedeldir

Aşk; gormekten cok ozlemeyi sever, Dokunmaktan cok duşlemeyi Ve aşk oyle haindir ki; Nerde imkansız varsa gider onu sever

Gemilerin coğu, bir insan yuzunden batmıştır Denizin yuzunden değil

insanı bedenen ameliyat etmek icin bayıltmak gerekir,ruhen ameliyat etmek icin se ayıltmak

İnsanın buyudukce mi artıyor dertleri, yoksa insan buyudukce mi anlıyor gercekleri?

Son isteğin nedir? sorusu cok cok kolaydır, ilk isteğin nedir? sorusundan Cunku, o soruyu kimse kimseye soramadı korkusundan

Bir kadının alnı dudaklarından daha değerlidirCunku dudaklarından dokulecek olan 'seni seviyorum' sozu, Onceden alnına yazılmıştır

Yanına kadar koştuktan sonra, Bir adım daha atamayacaksan eğer; Oraya kadar sakın koşma Sana değil, bekleyene yazık olur

Konuşmak susmanın kokusudur Ya susgit, ya konuşgel, ortalarda kalma Yalan korkaklığın tortusudur Durust kaba ol, eğreti saygılı olma

Ne zaman nereye gitmedimse, Hic kimseyi de incitmesem de, Konular birikti kendiliğinden; Ben ne kadar biriktirmesem de

Aynı gunde dort mevsime şahit olmak gibi bir şey bu Once ozluyor, sonra ağlıyor, akşamları kusuyor, geceleri cok seviyorum

Bana yaşadığın şehrin kapılarını ac Başka şehirleri ozleyelim orada seninle Bu evler, bu sokaklar, bu meydanlar ikimize yetmez

Tek kişilik miydi ki bu şehir ? Sen gidince bomboş kaldı

Kendini bir şeye bolmesini bil, Bilmezsen, bir şeyi bilmesini bil, Onu da bilmezsen, anlatıyorum, Olan oluvermez, olmesini bil

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın Bu yılan doğadaki yılandır, toplumdaki değil Yanlış anlaşılıyor

Şu hayvan o kadar vahşi ki Onun ustesinden ancak insan gelebilir

Off dudağım acıyordediğimde, Opeyim de gecsindiyen sevgili; Yureğim acıyordediğimde cekip gitti

Bir insan treni kacırırsa başka bir tren gelir onu alır Bir ulus treni kacırırsa başka bir ulus gelir onu alır

Sana bir şiirler olmuş sevgilim Yuzungozun soz icinde Hangi imla kitabına baksam, ben den ayrı yazılıyorsun

İki tur nokta var ; biri onune ve ardına bakar , biri ardına bakmaz ardını noktalar

Gelmesen onemli değil, gelsen onemli olurdu! Gelmemen buyuk yalnızlığımı doldurdu

Ozgurluğu elinden alınan cocuğa buyuk derler

Butun renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler

Bir kez gecer, bir insan bir karşı'ya, Ondan sonra artık herşey karşı'dır

Yaşamak icin bırakılmış bir yon baktım, yoktu: Ben direnmek icin elimden gelin yaptım

Tutkuların evinde savaş kırıkları var; Kul olmuş bir butun'un yonga yanıkları var Eski ozlemlilerin yeni bahcelerinde, Anı kuyularının suskun cığlıkları var

Biri gelir sorarsaSana beni sorarsaGitti der misin? Gittiğimi soyler misinGidiyorum ben sana Benimle gider misin?

Seni bulmaktan once aramak isterim Seni sevmekten once anlamak isterim Seni bir yaşam bitirmek değil de, Sana hep hep yeniden başlamak isterim

Sil ağzının kenarını, yine guluşunden cennet akıyor

Sustuğunu bilen olgundur, bildiğini susan değil

Ağzında yalan varken konuşma!

Ne zaman imkansızı seversen, işte o zaman gercek seversin

Kendi bahcesinde dal olamayanın biri, Girmiş bahceme ağaclık taslıyor

Soylenemiyor cok şey, susmadan

Üst Alt