teknolojiuzmani
Yeni Üye
Özel Muhallebili Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağını hafif geçkin havuç (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığından az tarçın
- 1 su bardağı kırık ceviz
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Un
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- 1 krem şanti
Özel Muhallebili Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar herkese, havuçlu tarçınlı kek pek çoğunuzun sevdiği bir tanımdır, bu biçimde muhallebili olunca tadına doyum olmuyor benden söylemesi. Tanımımıza geçelim.
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp yeterlice karıştıralım, rengi dönecek.
- Yumurta ve şeker karıştıktan sonra sıvı yağ süt tarçın havuç ve cevizi ekleyelim.
- 30 40 saniye kadar karıştıktan sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim karıştırmaya başlayalım.
- Unda tam ölçü vermek yanlışlı olur fakat olağan kek hamurundan biraz daha koyu olacak. Havuç sulanacağı için bu türlü yapıyoruz. Yeniden de akışkan bir hamur olacak çokta katı yapmayın. Hafif yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen borcama alıyoruz. Kekimizi evvelden ısıtılmış fırına alıyoruz.
- Muhallebi içim süt ve şekeri ocağa alıp karıştırmaya başlıyoruz.
- Unumuzu ezecek kadar sütü alıp farklı bir kapta çırpıyoruz. (ben topaklanmaması için başka kapta tercih ediyorum).
- Çırpılmış unumuzu da ekliyoruz. Pürüz olmamasına dikkat edin. Akabinde krem şanti ve vanilya hariç tüm gereçleri ekliyoruz. Ocakta daima karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
- Muhallebimiz yoğunlaşınca kaynamaya başlayınca vanilyayı döküyoruz. Piştikten sonra mermere alıyor 2 3 dakika karıştırarak havalandırıyoruz.
- Mermerdeki muhallebimize krem şanti ekliyoruz. Ve 5 dakika boyunca karıştırıyoruz.
- Hafif ılık kekimize krem şanti ile soğumaya yaklaşan muhallebimizi sürüyoruz.
- Ben süslemek için hindistan cevizi ve ceviz kullandım. Tavsiyemdir.
Özel Muhallebili Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı