Son Konu

Ozon Nedir?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Yaşantımızın enerji kaynağı olan oksijenin(O2) üç atomlu(O3) halidir. Ozon gazı havadan ağır bir gaz olduğu için toprağa ve suya düşer. Fırtına ya da yağmur sonrası burnumuza gelen taze bahar kokusu doğal ozon(O3) kokusudur. Ozon atmosferde bulunan en önemli gazlardan biridir ve bizleri Güneş`in UV ışınlarının zararlı etkilerinden korur. Ozon tabakasının delinmesinden işte bu yüzden korkuyoruz. Çünkü Güneş`in UV ışınları bu delikten Dünya`ya ve bizlere çok kolay ulaşıp zarar verir.

Ozon(O3) gazını ilk olarak; Kimyager Alman Christian Friederich Schönbein, 1839 yılında keşfetmiştir. Ozon gazı 1960 yılında ilk olarak suların dezenfeksiyonu amacıyla kullanılmaya başlamıştır.Daha sonraları, havanın dezenfeksiyonunda, insan kanında bulunan virüslerin ve bakterilerin giderilmesinde, yara tedavilerinde, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, zayıflamada, Anti-aging(Gençleşme) amaçlı vs. amaçlı kullanılmaktadır.

Ozonun insan vücuduna uygulanma şekli ozon(O3) jeneratörleri aracılığıyla olmaktadır. Bu uygulama şekilleri; Major ozon terapi, Minor ozon terapi , Vajinal ve raktal ozon insüfilasyonu ve Torbalama yöntemleri vardır. Ayrıca ozonlanmış krem ve solüsyonlar da tedavi amaçlı kullanılabilir. Bazı mide rahatsızlıklarında ozonlu su içilebilir.

Özellikle major ozon tedavisi, vücudun doku ve hücrelerine ihtiyacı olan oksijeni(O2) en etkili şekilde sağlayan ve vücuttaki toksinleri atan en güçlü tedavidir.Major ozon terapi hastanın damar yoluna girilip ozon(O3) setini hastanın 100 ml kanı çekilip aynı ozon setinde kanın ozonlanıp vücuda tekrar geri verilmesidir. Yaklaşık bu işlem 30-35 dakika sürmektedir.

Major ozon terapi uygulaması haftada 2 veya 3 kez 10-12 seans yapılır. Hastanın antioksidan kapasitesini(sigara veya alkol alıyor mu, düzenli yaşantısı var mı,doğal besleniyor mu, uyku saatleri belirli mi vs.) göre seans sayısı değişir. Normal yaşantımızda doğru nefes almayı bilmiyoruz dolayısıyla oksijen tüm hücrelerimize ve dokularımıza nüfus etmiyor. Yeterli oksijenlenemeyen dokular ve hücreler çabuk hastalanıyor ve sürekli ilaç kullanımıyla bağışıklık sistemi bozulmaya başlıyor.  

Ozonun kan yoluyla vücuda ulaşımı dışında ozonlanmış krem ve solüsyonlarla cilt hastalıklarının tedavisi de mümkündür. Vücut boşluklarına (vajina içi ve bağırsak için uygulamalarla da) birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca kanser hastalıklarının tedavisinde yardımcı olması amacıyla ozon terapi uygulanmaktadır.

Örnek verecek olursak; bir insanın oksijeni bol olan ormanlık bir alanda yaşamını sürdürdüğünde nasıl sağlıklı bir yaşantısı varsa şehir içinde yaşayan insanlara bu oksijenli ortam imkanı ozon gazı aracılığıyla insanlara sunulmaktadır.


 
Üst Alt