Son Konu

’Özürlü eğitimi’ üzerinden bile vurgun düzeni kurdular

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
’Özürlü eğitimi’ üzerinden bile vurgun düzeni kurdular Vurguncular, devleti soymak için özürlü öğrencileri bile makine etti Maliye Bakanlığı’nın denetimlerinde engelli çocuklara eğitim bahşedilen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde okuldan ayrılan çocukların kayıtlarının silinmediği ve bu çocuklar üzerinden devlete fatura kesilmeye devam edildiği belirlendi MALİYE Bakanlığı yoklama elemanları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, fazla sayıda yolsuzluk ve suiistimal olayı belirledi Maliye Bakanlığı Muhasebat kontrolörleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin faturalarında son dönemde görülen yüksek artma ve gelen ihbarlar üzerine, İstanbul’daki merkezlerde geniş kapsamlı bir denetim çalışması başlattı Örnekleme usulüyle seçilen merkezlere giden muhasebat kontrolörleri, mektep kayıtları ile fiili durumu incelemeye aldı Bu kapsamda ailelerle de yüz yüze görüşmeler yapıldı Ilk tespitler sonucunda, engelli çocuklara eğitim verilen bu merkezlerde, okuldan ayrılan çocukların kayıtlarının silinmediği ve bu çocuklar üzerinden devlete fatura kesildiği belirlendi 34 bambaşka okulun, aynı dönemde, benzer çocuklar namına fatura düzenleyerek de devletten hileli gelir tedarik ettiği anlaşıldı Grup eğitimi oyunu İncelemelerde, merkezlerde, engelli çocuklara bireysel eğitim verildiği halde, faturanın yükselmesi için bunun grup eğitimi olarak gösterildiği ve bu şekilde öğrenci başına ayda 86 YTL pozitif para alındığı, eğitim saatlerinin artı gösterilmesi aracılığıyla da faturaların şişirildiği ortaya çıkarıldı Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin saymanlıklara gönderdiği cetvellerde tahrifat yapılarak, yüksek değerinde talep edilmesi, eğitime alınan çocukların özür durumuna ilişkin raporların 2 yılda bir afiyet kurullarınca yenilenmesi gerekirken, bu yükümlüğe tutarsız davranılması da diğer suiistimal olayları arasında sayıldı Muhasebat kontrolörlerinin tespitleri sonrasında, İstanbul’da faaliyet belirten özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki denetimlerin yaygınlaştırılması kararlaştırıldı Bu çerçevede, halen 27 bin 500 engelli öğrencinin eğitim gördüğü 238 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunan İstanbul’da, laf konusu merkezlere karşın daha geniş çaplı bir analiz başlatıldı Muhasebat Genel Müdürlüğü, İstanbul’un peşinde Ankara ve İzmir’deki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin denetime alınması için de harekete geçti Ankara ve İzmir’de incelenecek merkezlerin belirlenmesinin gerisinde, bu iki ilde de kapsamlı bir denetim gerçekleştirilecek Bakanlık engellilerin envanterini çıkartıyor MILLI Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü 8 Mayıs’ta valiliklere gönderdiği bir genelge ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine karşın bir envanter çalışması başlattı Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel özel eğitim okullarına 1 Haziran 2006 tarihinden önce küskün sıhhat kurulu raporuyla tescil edilerek eğitim alan ve ödemeleri bu raporlara tarafından yapılan özürlü bireylerin sayısına gereklilik duyulduğu belirtilen genelgede, her ilde süreli ve süresiz sağlık durumu kurulu raporuyla eğitim almakta olan özürlü bireylerin sayılarının ayrı ayrı genel müdürlüğe bildirilmesi istendi hurriyetcom  

Üst Alt