Son Konu

Pakistan'ın İthal Ettiği Urunler

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Pakistan'ın İthal Ettiği Urunler Nelerdir,

Pakistan'ın İthalat Durumu Nedir,

Pakistan dunyanın, nominal Gayrisafi Yurtici Hasıla (GSYİH) bakımından kırkyedinci, alım gucu esaslı GSYİH acısından ise yirmisekizinci buyuk ekonomisidir Ulkede ekonomi, temel olarak tarım ve tekstil sektorune dayanmaktadır GSYİHnın sektorel dağılımı %21,8 tarım, %23,6 sanayi, %54,6 hizmet sektoru şeklindedir Gerek tarım, gerek sınai uretim, ulkeyi kuzeyguney ekseninde gecen İndus nehrinin etrafında bulunan verimli ovalarda yoğunlaşmıştır Ulkenin finans ve ticaret merkezi Sindh Eyaletinin başkenti Karacidir GSYİHnın %59u ise tarım ve hizmet sektorlerinde başı ceken Pencap Eyaletinde uretilmektedir

Pakistan ticaretinin buyuk bir kısmını Cin ve Arap ulkeleri uzerinden gercekleştiriyor Pakistanın ihracat yaptığı ulkelerin başında ise sırasıyla ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Afganistan geliyor Yatırım ihtiyacı devam ediyor Ulkenin en cok ithalat yaptığı ulke yuzde 15,35 ile Cin Ulke Korfez ulkelerinden de ciddi duzeyde ithalat yapıyor En cok ithal edilen urunler arasında petrol ve turevleri ile makine ekipmanları geliyor Ulke ekonomisini zorlayacak temel etkenlerin başında eğitim, sağlık ve elektrik uretimine yapılan yatırımlar geliyor Cunku artan nufus ile bu yatırımların ciddi buyukluklere ulaşacağı tahmin ediliyor Tuketim artıyor Ulke son yıllarda artan tuketimin artmasıyla beraber buyume eğilimi gosteriyor Talebi artan tuketim malları arasında ise binek aracları, televizyon, mobil telefonlar ve benzer eşyaları saymak mumkun Global krizden buyuk yaralar alan ulke ekonomisi, ic sorunların da etkisiyle gectiğimiz yıl oldukca zarar gordu Ancak 2019 sonu itibariyle yabancı yatırımlar ve dış ticaret yeniden canlanmaya başladı

imagespakistaninithalettigiurunler5ae67b07cd187
imagespakistaninithalettigiurunler5ae67b08d5f69

Üst Alt