S seocu Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,414 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 25 Kas 2023 #1 Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg. pancar yaprağı 1 adet kuru soğan Kıyma 40-50 gr kadar (1yumurta büyüklüğünde) 3 yemek kaşığı bulgur 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber 2-3 bardak sıcak su Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı, dilimlenmiş sarımsak ve kıymayı alıp pembeleştirdim hafiftende kavurdum. Bir yemek salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar bir iki sefer daha karıştırdım. Ardından yıkanıp doğranmış pancar yaprağını ekledim.(ben yazın memleketten getirip difrize hazırladığım pancar yaprağını kullandım. ) Kısık ateşte biraz kavurup sıcak suyunu ekledim 20-25 dk. 3 kaşık bulguru tuz ve karabiberi son 5dk kala ekleyip büsbütün pişince ocaktan aldım. 10-15 dk dinlendirdim. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yaptım ️. Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg. pancar yaprağı 1 adet kuru soğan Kıyma 40-50 gr kadar (1yumurta büyüklüğünde) 3 yemek kaşığı bulgur 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça Tuz Karabiber 2-3 bardak sıcak su Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanı, dilimlenmiş sarımsak ve kıymayı alıp pembeleştirdim hafiftende kavurdum. Bir yemek salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar bir iki sefer daha karıştırdım. Ardından yıkanıp doğranmış pancar yaprağını ekledim.(ben yazın memleketten getirip difrize hazırladığım pancar yaprağını kullandım. ) Kısık ateşte biraz kavurup sıcak suyunu ekledim 20-25 dk. 3 kaşık bulguru tuz ve karabiberi son 5dk kala ekleyip büsbütün pişince ocaktan aldım. 10-15 dk dinlendirdim. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yaptım ️. Pancar Yaprağı Kavurması (Sinop Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı