Son Konu

Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı)

Garfield

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
panna-cotta-italyanlarin-meshur-tatlisi.jpg

Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

• 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yaprak jelatin
Sosu için
  • Hazır paket orman meyveli sos kullandım

Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü, kremayı ve şekeri küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. burada kesinlikle kaynatmıyoruz kenardan hafif kaynamaya başladığını görür görmez ocağın altını kapatalım.
  2. Eğer kaynatırsanız kremanın yağı çıkar ve ağızda kötü bir tat bırakır. Ocaktan alınca bir paket vanilya ekleyip karıştıralım ve kenara alalım.
  3. Ayrı bir kaseye jelatinimizi koyalım üzerini hafif geçecek şekilde oda sıcaklığında su ekleyelim. 1 dk sonra jelatin yumuşamaya başlayınca elimize alıp fazla suyunu sıkalım ve süt karışımına ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  4. Suyla çalkalanmış kaselere alalım oda ısınına geldikten sonra buzdolabına alıp 6-7 saat mümkünse 1 gece bekletelim. Kıvama gelince kaseden kolay çıkması için kaseleri sıcak su dolu bir kaba 5 saniyeliğine koyup ters çevirelim.
  5. Üzerine orman meyveli sosu arkasındaki tarife göre hazırlayıp servis edebilirsiniz veya kendi sosunuzu hazırlayabilirsiniz.
  6. Dilerseniz kuplara hazırlayıp o şekilde servis edebilirsiniz ben ters çevirince daha şık buluyorum o yüzden böyle hazırladım. Afiyet olsun.
Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt