Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 4 adet yaprak jelatin
- Hazır paket orman meyveli sos kullandım
Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü, kremayı ve şekeri küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. burada kesinlikle kaynatmıyoruz kenardan hafif kaynamaya başladığını görür görmez ocağın altını kapatalım.
- Eğer kaynatırsanız kremanın yağı çıkar ve ağızda kötü bir tat bırakır. Ocaktan alınca bir paket vanilya ekleyip karıştıralım ve kenara alalım.
- Ayrı bir kaseye jelatinimizi koyalım üzerini hafif geçecek şekilde oda sıcaklığında su ekleyelim. 1 dk sonra jelatin yumuşamaya başlayınca elimize alıp fazla suyunu sıkalım ve süt karışımına ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Suyla çalkalanmış kaselere alalım oda ısınına geldikten sonra buzdolabına alıp 6-7 saat mümkünse 1 gece bekletelim. Kıvama gelince kaseden kolay çıkması için kaseleri sıcak su dolu bir kaba 5 saniyeliğine koyup ters çevirelim.
- Üzerine orman meyveli sosu arkasındaki tarife göre hazırlayıp servis edebilirsiniz veya kendi sosunuzu hazırlayabilirsiniz.
- Dilerseniz kuplara hazırlayıp o şekilde servis edebilirsiniz ben ters çevirince daha şık buluyorum o yüzden böyle hazırladım. Afiyet olsun.