Son Konu

Papağanlarda Tüy Dökme Bir Hastalık Belirtisi mi?

Forumdas

Editor
Katılım
6 Ara 2022
Mesajlar
7,544
Tepkime
15,298
Puanları
113
Konum
adana
Web
forumdas.com.tr
Credits
-11
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Papağanlar da tıpkı insanlar gibi duygusal çöküş dönemleri bulunabilen kanatlı dostlarımızdır. Onlarda zaman zaman meydana gelen duygusal değişimler tüylerinin dökülmesine sebep olabilir. Ancak bunun yanı sıra tüylerin dökülme nedeni bir hastalık da olabilir. Papağanlarda tüy dökmenin sebepleri incelendiğinde aşağıdaki maddeler ile karşılaşılmaktadır;
  • Kuş duygusal bir süreçten geçiyor olabilir. Örneğin yuvası değişmiş olabilir ya da tıpkı insanlar gibi onların da eşleri bulunabildiğinden eşlerinden ayrılmış olabilirler.
  • Kuşun yemiş olduğu bir şeye ya da temas etmiş olduğu bir cisme karşı alerjisi bulunabilir.
  • Enfeksiyonlu hastalıklar da papağanlarda tüy dökülmesine sebep olarak gösterilebilir.
Papağan Tüy Dökme Mevsimi
Papağan tüy dökme mevsimi de bu sorunun sebepleri arasında gösterilebilir. Genellikle bahar aylarında görülen bu durum kronik bir hal almaz ve kendi kendine geçebilir. Papağan sahipleri endişelense de kuşların uzun süredir kullandıkları tüylerinin de tıpkı insanların kıyafetleri gibi zaman zaman yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bunun için de kuşlar için ilkbahar ve sonbahar dönemleri tüy yenilenme mevsimidir. Eski tüyler yerine daha sağlıklı, parlak ve temiz tüyler için tüylerin dökülme sürecinin gerçekleşmesi gerekir.

Papağanlarda Tüy Dökme Tedavisi​

Sultan papağanı tüy hastalığı tedavisi incelendiğinde birçok sonuç ile karşılaşılmaktadır. Ancak tüy dökme tedavisine geçmeden önce tüy dökmenin asıl sebebi iyi bilinmelidir. İlk olarak duygusal bir süreçten geçen bir kuş için bir tedavi süreci bulunmaz. Bu duygusal durum düzelince tüylerin dökülmesi de kesilir. Dahası, eğer ki kuşun alerjisi ya da enfeksiyonlu bir hasatlığı bulunuyorsa mutlaka bir uzmandan yardım almak gerekir. Çünkü bu diğer kanatlı hayvanlara da bulaşabilir. Son olarak kuş mevsimsel bir dökülme süreci içerisindeyse bunun içim bir tedavi gerekmez ve bu durum kendiliğinden düzelir.
 
Son düzenleme:
Üst Alt