Parathormon nedir nasıl tedavi edilir parathormon yüksekliği parathormon nedir pth nedir niçin yükselir parathormon, nedir, yüksekliği, tedavisi, düşüklüğü, normal değerleri, neden yükselir, pth, ne seslenmek, Gün geçmiyor fakat bir hastalık adı daha duymayalım yok mi Melek'lerim Evet ben parathormon hastalığını yeni duydum, şayet sizler bu hastalığı evvelden biliyorsunuzdur ve data sahibisinizdir ama eminim oysa benim gibi az önce yeni duymuş olan arkadaşlarımızda vardır Hemen bu rahatsızlık hakkında ayrıntılı bilgiler sunalım ve veri sahibi olalım Melek'ler 1548354821 1548354821 parathormonnedirnasiltedaviedilir5c4f8c598e41dparathormonnedirnasiltedaviedilir5c4f8c598e41d parathormonnedirnasiltedaviedilir5c4f8c598e41d parathormon Nedir parathormon Primer hiper paratiroi dizme yol açan niçin az önce bilinmemektedir Hastaların yaklaşık % 85′inde parathormon, bezlerinden biri adenom denen selim ot gibi yaşama olarak büyümüştür Eksik sayıda vakada da Parathormon bezlerinden birisinde kanserleşme vardır Ender olarak bazı vakalarda ektopik Parathormon, yapan bir diğer kanser bulunabilir hastalık sık ve yineleyen böbrek taşları, kemiklerden fazla kalsiyum kaybıyla (osteoporoz) ve buna yan kemik ağrıları, zahmetsizce oluşan kemik kırıkları ile özelleşir Kan kalsiyumunun otoanalitik yöntemlerde saptanması daha hafif v akaların da tanınmasına yol açtığından, hastalığın vaktiyle sanıldığı dek seyrek olmadığı anlaşılmıştır Bu hastalarda oniki parmak barsağı ülserlerine de epeyce sık rastlanır Yine kalsiyum yüksekliğine yan olarak çok su içme, çok idrar yapma, halsizlik, kabızlık, yanma şehvetli ve Psikiyatrik bozukluklara sık rastlanır Kanda kalsiyum düzeyi artmış, fosfor azalmıştır Tedavisi cerrahidir