Pargalı İbrahim Paşadan, Kanuninin kızkardeşi Hatice Sultana aşk mektubu
Canım, gozleri guzel sevdiğim,
Aşkımızın meyvesi olan oğlumuzun gozlerinden operim Size de candan ve gonulden selamlarımı bildiririm Bu aşığınızın halini soracak olursanız cok şukur sıhhat ve selametteyim Gece ve gunduz daima hayır duanıza devam etmekteyim Şu sıralar İznike yaklaşmış bulunuyorum Yuce sultanımızın zafer haberlerini bekliyoruz İnşallah butun işlerimiz hayırla sona erecektir Sizin sağlık haberinizi almak ise bizi ayrı bir mutlu etmiştir Bu kulunuzu aklınızdan hic cıkarmayınız Başka ne soylemek gerekir bilemem Sozlerimi kabul ediniz
Aşığınız İbrahim
Kadınların en yucesine,
Daima tertemiz kalasınız Oğlumun gozlerinden de operim Sonsuz selamlar ve en kalbi duygularımla, size karşı olan ozlemimi bildiririm Lutfedip beni soracak olursanız cok şukur sağlığım yerinde Gece ve gunduz size kavuşmak icin dua etmekteyim Allahtan dileğim, kavuşmamızın bir an evvel gercekleşmesidir Nerde olduğumu merak etmişseniz soyleyeyim Şu an Diyarbakıra doğru ilerliyoruz Etraftan yine zafer haberleri geliyor Umid ederim ki hayır dualarınız eksik olmuyordur Sağlığınızdan ve iyiliğinizden beni haberdar etmeyi unutmayınız Sizden iyi haberler geldikce kalbimiz aydınlanıyor Dualarım sizinledir
Sizi seven ve ozleyen İbrahim
Canım, sevdiğim,
Oğlumun gozlerinden operim Bu taraftan selamlarımı iletiniz Size de sonsuz selam ve sevgilerimi gonderiyorum Beni sorarsanız cok şukur dualarınız sayesinde sıhhat ve afiyetteyim Gece gunduz sizlere bir an once kavuşmayı hayal etmekteyim İnşallah bu hayalim yakında gercekleşecek Şu an Bağdattayım Butun Irakı fethettik İnşallah zaferlerimiz devam edecek Sizlerin sağlık haberlerini bize bildirmeyi ihmal etmeyiniz Sizlerden gelecek haberler, bizleri burada mutlu ediyor Sonsuz selamlar ederim