Son Konu

Pargalı İbrahim Paşa Hatice Sultan Mektupları

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Hatice Sultan Pargalı İbrahim Paşa Mektupları,
Pargalı İbrahim Paşa Hatice Sultan Mektupları

Canım, gözleri güzel sevdiğim,

Aşkımızın meyvesi olan oğlumuzun gözlerinden öperim Size de samimiyetle ve gönülden selamlarımı bildiririm Bu aşığınızın halini soracak olursanız çok şükür afiyet ve selametteyim Gece ve gündüz daima hayır duanıza devam etmekteyim Şu sıralar İznik ’e yaklaşmış bulunuyorum Yüce sultanımızın galibiyet haberlerini bekliyoruz İnşallah tüm işlerimiz hayırla sona erecektir Sizin sıhhat haberinizi edinmek ise bizi farklı bir mutlu etmiştir Bu kulunuzu aklınızdan hiç çıkarmayınız Diğer ne söylemek gerekir bilemem Sözlerimi kabul ediniz

Aşığınız İbrahim

Pargalı'dan, Kanuni'nin kız kardeşi Hatice Sultan'a

Canım, sevdiğim,
Oğlumuzun iki gözünden öperim Inşallah iyicedir Size de en derin selamlarimi ve içtenlikle ve gönülden iyi dileklerimi bildiririm Sevgi ve istek içinde kalmış bu aşığın iyi soracak olursanız afiyet ve selametteyim Daima hazır dualarinizla meşkul olduğumu bilesiniz Malumunuz olduğu üzere hala Halep'teyim Ulu sultanimiz bir uçtan bir uca her taraftan başarı haberleri gelmeye devam ediyor Inşallah tüm işlerimiz hayırlarla tamamlanacaktır Siz de iyilik haberlerinizi bildirmeyi unutmayınız Ancak sanıyorum ancak bu kulunuza biraz küsmüşsünüz Sevdiceğim, Allah bilir ya sizi canımdan çok severim Elbette ben günahkâr bir kulunuzum Size aleyhinde mutlaka bir hatam olmuştur Fakat üzülmenizi asla istemem Fakat bunca vakit geçti sizden hiçbir haber alamadım Size ne yaptım fakat bana küstünüz?
Seçme Parça *

Üst Alt