T teknoloji Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,992 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 22 Ara 2023 #1 Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı şeker Yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı un 1 su bardağı toz şeker 2 adet yumurta 125 gr tereyağı 1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep 6-7 su bardağı un Üzerine; 1 yumurta sarısı Kırılmış badem Fındık Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derince bir kapta maya, ılık su,bir çorba kaşığı şekeri karıştırıp 10 dk. etkinleşmesini bekledim. Sonra ılık süt ve 1 çay bardağı unu ekleyip güzelce çırptım. 15 dk daha mayanın gelmesi için üstünü örtüp beklettim. Diğer tarafta 2 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile uygunca çırptım. Mayalı harca ekledim. 125 gr eriyip soğuttuğum tereyağına mahlebi ekleyip tekrar karıştırdım. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurdum.Üzerini örtüp. 1 saat daha mayalanmasını bekledim. Mayalanan hamuru evvel üçe böldüm, sonra modülleri beşe böldüm. Toplamda 15 adet beze hazırladım. Bezeleri tabanda yuvarlayıp silindir üzere üçünü bir ortada uzatarak ördüm. Toplamda 5 adet paskalya çöreği çıktı. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini yan yana aralıklı dizdim (fotoğraftaki gibi). 30 dk. tepsi mayası için ılık fırında beklettim. Yumurta sarısı sürüp fındık, badem kırığı serptim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim(20 dk ). Paskalya çöreği mükemmel oldu Kesinlikle deneyin Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı şeker Yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı un 1 su bardağı toz şeker 2 adet yumurta 125 gr tereyağı 1/2 (yarım) tatlı kaşığı mahlep 6-7 su bardağı un Üzerine; 1 yumurta sarısı Kırılmış badem Fındık Paskalya Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derince bir kapta maya, ılık su,bir çorba kaşığı şekeri karıştırıp 10 dk. etkinleşmesini bekledim. Sonra ılık süt ve 1 çay bardağı unu ekleyip güzelce çırptım. 15 dk daha mayanın gelmesi için üstünü örtüp beklettim. Diğer tarafta 2 yumurtayı, 1 su bardağı şeker ile uygunca çırptım. Mayalı harca ekledim. 125 gr eriyip soğuttuğum tereyağına mahlebi ekleyip tekrar karıştırdım. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurdum.Üzerini örtüp. 1 saat daha mayalanmasını bekledim. Mayalanan hamuru evvel üçe böldüm, sonra modülleri beşe böldüm. Toplamda 15 adet beze hazırladım. Bezeleri tabanda yuvarlayıp silindir üzere üçünü bir ortada uzatarak ördüm. Toplamda 5 adet paskalya çöreği çıktı. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini yan yana aralıklı dizdim (fotoğraftaki gibi). 30 dk. tepsi mayası için ılık fırında beklettim. Yumurta sarısı sürüp fındık, badem kırığı serptim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim(20 dk ). Paskalya çöreği mükemmel oldu Kesinlikle deneyin Paskalya Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı